Teljes a káosz az ellenzéki térfélen – mondta a Párbeszéd parlamenti frakciójának Bősz Anett liberális képviselő kilépése nyomán várható megszűnéséről Deák Dániel politológus az M1 aktuális csatornán péntek este.

"Az ellenzéki pártok egymásnak estek, meghazudtolják egymást" – szakértő elemezte a helyzetet a közmédiában
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Az ellenzéki pártok egymásnak estek, meghazudtolják egymást. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azt mondta, hogy a szocialisták nem is tudtak arról a megállapodásról, amit februárban Molnár Gyula pártelnökként, Karácsony Gergely pedig miniszterelnök-jelöltként kötött Fodor Gáborral, a Liberálisok elnökével arról, hogy évi 60 millió forintot kapnak az MSZP-től, holott mindkettőjük aláírása ott a megállapodáson

- mutatott rá a szakértő.

Ha az MSZP elnöksége, választmánya valóban nem tudott erről, akkor megszűntek pártként működni – fűzte hozzá.

Ez egy politikai megállapodás lehetett, amelynek lényege, hogy a szocialisták frakciót vásároltak a Párbeszédeknek.

De az MSZP most valószínűleg ki akar hátrálni a megállapodásból, mert sokkal rosszabbul szerepelt a választáson, mint várta, és így kisebb állami támogatást kap, továbbá az sem érdeke, hogy a Párbeszéd "elvigye a show-t" a parlamentben

- magyarázta a szakértő.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
-lépj ki gyorsan a frakcióból, aztán ha szabadszemmel már jól látható összeget ígérnek, akkor fogadd el, és lépj vissza...
-a kapott hatvan millát megfelezzük. nekem valamiből élnem kell a következő négy évben. méghozzá jól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
-lépj ki gyorsan a frakcióból, aztán ha szabadszemmel már jól látható összeget ígérnek, akkor fogadd el, és lépj vissza...
-a kapott hatvan millát megfelezzük. nekem valamiből élnem kell a következő négy évben. méghozzá jól.
Sámannus
@wagabund: Itt több megállapodás lehetett, de nem nem kötötték ki melyik marad érvényben.
Vagy pedig többen kötötték.
Vagy csak simán így jártak:
www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ICqX0c5W1N0
relatív
Milyen ' szakértő ' az, aki ilyen marhaságokkal traktálja a közéletet ?!
Sámannus
@Pegero: Hát ma csak a lopáshoz köll értenyí ugyi.
cikicakk55
Ezzel bizonyította az ellenzék,hogy miattuk bukott a választás és nem a " birka" nép miatt. Még most is csak a pénzen alkudoznak. Persze az ő pénzükön és nem a nép nyomorának enyhítésén.
bencemacska
@Pegero: ma, 23:27
Nem az egész ellenzékről beszélünk, hanem a fidesz pénzsóvár falováról!
verőce21
Teljes a káosz az ellenzéki térfélen! Csak röhögni lehet már a sok egymás torkának ugró sakálon. Most meg megszűnik a Párbeszéd parlamenti frakciója Bősz Anett liberális képviselő kilépése nyomán.
"Ez egy politikai megállapodás lehetett, amelynek lényege, hogy a szocialisták frakciót vásároltak a Párbeszédeknek. De az MSZP most valószínűleg ki akar hátrálni a megállapodásból, mert sokkal rosszabbul szerepelt a választáson, mint várta, és így kisebb állami támogatást kap, továbbá az sem érdeke, hogy a Párbeszéd "elvigye a show-t” a Parlamentben."
bencemacska
@Pegero: ma, 23:42
Én nem ezt mondtam. Az ok: a nagy liberális, aki honnan is jött?
bencemacska
@verőce21: ma, 23:48
Szerintem meg kilóg a lóláb (a fenét, az egész ménes!).
Van, aki nem fizet azért, hogy egy tagja felkerüljön bejutó helyre a közös listára, hanem pénzt kér és kap érte!
Most állt meg az agyam, és ácsorog!!!
bencemacska
@Pegero: ma, 00:06
Jó!!!
De én nem rá gondoltam, hanem a főnökére, a minden idők legügyesebb "megélhetési politikusára"!
Desischado
Ezek csak a saját megélhetésüket nézik, megélhetési politikusok, ezt most is bebizonyították. Nem tudom, ki szavaz még ezek után nekik bizalmat, mert én nem.
cikicakk55
@Desischado: Én is csak kínomban szavaztam az egyik ellenzékire,de nem azért mert szimpi volt,hanem mert gyűlölöm a fityiszt.
verőce21
A lipsik csak most kezdenek rájönni, hogy kár volt a pénzsóvár "ellenzékre" egy szavazatot is adni!
Jól áll a Fidesz ügye, '22-ben 4/5-e lesz várhatóan. :)
RonaGyuri
A minta Deák jól teljesít

A Figyelő főmunkatársa most Fodor Gabócza szerét tólja

Most hogy kitapsikolta magát Őfeneségét éltetve „Orbán Viktor a megválasztását követő beszédével bebizonyította, hogy a jelenlegi politikai palettán ő az egyedüli olyan politikus, aki képes Magyarország és Európa hosszú távú kérdéseivel foglalkozni.” újabb szolgálatotokat tesz. Tegnap este annak ürügyén elmélkedett az M1 aktuális csatornán, hogy „a Párbeszéd parlamenti frakciója Bősz Anett liberális képviselő kilépése nyomán várhatóan megszűnik”. legalább is ő ebben reménykedik.
Nos ez egy dolog, ahogy az is, hogy marcangolta azt a dolgot is, amit derék barátka jó Fodor Gabócza dobott be a köztudatba, márminthogy neki(k) „évi 60 millió forintot kellene kapni az MSZP-től”.
Azonban a megfogalmazás már igencsak elnyűgöző. Úgy fogalmazott, hogy „Ez egy politikai megállapodás lehetett, amelynek lényege, hogy a szocialisták frakciót vásároltak a Párbeszédeknek.”!
Mi van? A lökött szocik – ezek semmiből sem tanulnak, vagy ennyire naivak, hogy azt hiszik, hogy Fodor bábja más, mint Orbán cimbije maga – ezidén is bevittek a parlamentben egy a KDNP-vel vetekedő mérhetetlen népszerűségű gitt-egylet egy képviselőjét. Ez a derék szakértő komoly pofával nem csak arról beszél, hogy ezért (???) még fizettek is, de komolyan vásárlásról beszél! =))
justhpeter
Sajnos az ellenzék nem a választókat akarta jobban meggyőzni a saját alkalmasságáról, hanem mindenféle belső mutyikkal biztosítani magát.
RonaGyuri
persze maga liba sem 100-as:

Ez a liba nem csak gátlástalanabb a főnökénél,

de meg is van zakkanva, vagy még nagyobbakat hazudik

Valamikor régen a még derék Fodor Gábornak is lehetett egy tisztességes pillanata – akár lehetne egy ilyen olvasat is annak, hogy mikor otthagyta a Fideszt visszaadta a mandátumát.
Nos 4éve ő maga be sem ült, most a báb-libája elsőbb beült, de most gyorsan kilépett az őt parlamentbe segítők közé. Természetesen most egyiknek sem jutott eszébe, hogy az a mandátum nem az övé, csak kölcsön kapta.
Nos már az sem piskóta, hogy sirámait a derék képviselőnő az origo.hu-nak mondta el. Ráadásul miket? Akár az Orbán cimbi Fodorka is mondhatta volna.
Nekem a legjobban az gondolat tetszett, hogy: „Nem láttam biztosítottnak a Liberálisok jogait ebben a szövetségen belül, nem képviselhettük megfelelő fajsúllyal a véleményünket”.
Túl azokon az apróságon, hogy
ez nem egy magyar mondat
és, hogy
Fodorék - szerintem – majd annyira liberálisok, mint amennyire Orbán konzervatív,
valamint a mondás szerint – mert azokban van logika -
súllyal és nem fajsúllyal szokás szerepelni.
szóval mindemellett meg kell állapítanunk, hogy a Fodoréknak sem súlya sem fajsúlya nem éri el azt a szintet, ami figyelemre érdemes, napláne, hogy képviselője legyen a parlamentben.
Eladott Ország
Azt hiszem, az ellenzéki pártokat kell itt megbuktatni. Nélkülük a kormány úgy eldől, mint fél disznó az ólban. Helyet kell csinálni egy friss, fiatal (nem feltétlenül az életkorra gondolok), bátor ellenzéknek. Olyannak, amelyik végre nem önmagáért, hanem az országért tesz valamit. Ezt csak mi, polgárok tudjuk megtenni, senki más. De addig is, ameddig ezt felfogjuk, nézhetjük a túlárazott képviselőket, ahogy pasziánszoznak a csecse telefonjaikon, amiből egy darab került annyiba, amennyit egy közmunkás egész évben keres.
Eladott Ország
Az ellenzéki pártok Parlamentben ücsörgő képviselői éppen olyan jól tudják, mint én, hogy az égvilágon semmi befolyásuk nem lesz semmire. Majd felolvassák az előző heti, a médiából összeollózott szörnyűségeket, aztán elégedetten tespednek tovább. Naponta kiadnak pár, senkit nem érdeklő sajtótájéközleményt, összetrombitálják azt a néhány újságírót, aki ráér elmenni a menetrendszerű hőbörgésükre és ennyi. Az alattvalók örülnek, mert továbbra is meg vannak védve a kunkától, a pirézektől és a jégveréstől, az ellenzéki pártok hívei örülnek, mert értük harcol az ő pártjuk nagyon, bár eredménytelenül, a politikából élők örülnek, mert nem kell munkát keresni és a szerencsésebbek még némi családi gazdagodásra is esélyesek. Tehát lényegében mindenki boldog, csak az a néhány millió ember nem, aki vért izzadva küzd azért, hogy megéljen, eltartsa a családját, taníttatni tudja a gyerekét, esetleg fejleszteni tudja a vállalkozását. Csak azok nem boldogok, akik egy normális országban szeretnének emberhez méltó módon élni, ahol nem ugat bele a kormány olyasmikbe, amikhez semmi köze nincs és ahol nem az államtitkár feleségének bejárónőjénél kezdődik a felelősségrevonhatóság határa.
szép új világ
Ebben a qurva országban csak háromféle politikus létezik!
1. aki lopott
2. aki lop
3. aki lopni fog
bencemacska
Én várom Gyurcsány megszólalását arról, tőle mennyit kért 2014-ben a "nagy megélhetési" , hogy csatlakozzon a DK-hoz,a frakcióalakítás érdekében?!
bencemacska
@Pegero: ma, 00:48
Mit kérdeztem én tőled???
Tudtommal sima kijelentő mondatokat írtam, ponttal a végükön!
Edmond Dantes
@szép új világ: De az igazi profik azok nem lopnak,hanem strómanokkal lopatnak.
Eladott Ország
@szép új világ: "Lenyin zsil, Lenyin zsiv, Lenyin bugyet zsity..."*
papa.49
A fodoros gabika most se tagadta meg önmagát, a fütyisz ,,trójai falova,, !!!
Eladott Ország
@Szeparepa2: Erre a "nagyon-nagyon cukker-mukker... cupi-cupi... 8)" gondoltál? Ne fideszesek előnyben. Hajrá!
leander.blogstar.hu/pages/leander/contents/blog/52393/pics/lead_800x600.jpg
papa.49
@Eladott Ország: Látod ezt el is hiszem ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Eladott Ország
@papa.49: javítás: Nem fideszesek előnyben. ( Ne fideszesek helyett)
papa.49
@Eladott Ország: Értem, így is jó ...
Eriksson
@bencemacska: Azt vajon lehet tudni, hogy a gyöngyösi malőrért mennyit kapott ez a DRÁGA lélek?
bencemacska
@Eriksson: ma, 09:39
Én nem tudok róla. Azt hallottam, hogy ő akart ott szoci támogatással indulni!,De mikor "letisztították előtte a pályát", mégsem indult el!
Ahhoz már saját magának kellett volna kampányolni!!!
bencemacska
@Eriksson: ma,14:51

"Visszalépett az országgyűlési képviselői jelöléstől, nem indul a körzetben és kilép az MSZP-ből is Hiesz György, Gyöngyös polgármestere - írta a Heol.hu.
A városvezető sajtótájékoztatóján a lap tudósítása szerint úgy fogalmazott: "Mikor elvállaltam a felkérést a jelölésre, és most is, amikor visszalépek, akkor is azt mondtam, hogy nekem csak egy fontos van, a város szolgálata, ennek a hivatásnak a maximális ellátása, és így talán sokkal többet tudok Gyöngyösnek tenni, szolgálni azzal, hogy ezt a kampányt most nem csinálom végig". ...

"Az MSZP közleményében azt írta, sajnálattal veszi tudomásul Hiesz György gyöngyösi polgármester "váratlan bejelentését". Az ellenzéki párt a polgármesternek városvezetői munkájához sikereket, magánéletében pedig sok boldogságot és jó egészséget kívánt.

A körzetben egyébként az MSZP-DK megállapodás alapján a szocialisták adhatják a jelöltet. Korábban ebben a körzetben indult Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke is, aki a hétfői hírek szerint nem kap befutó helyet az MSZP-Párbeszéd listán. A végső szót ebben a kérdésben a szombati szocialista kongresszuson mondják ki."
Eriksson
@bencemacska: Szerintem Gyöngyös jobban járt, hogy a polgijuk maradt és nem indult az ogyi választáson.
Nem lehet, hogy Vona miatt hátrált meg Fodor?
bencemacska
@Eriksson:ma, 15:19
Hát az biztos, hogy Vonával kellett volna megmérkőznie!
De szerintem fodor legendás lustasága győzött.
Kár, hogy Horn Gyula már nem tud véleményt nyilvánítani a munkaszeretetéről!
Eriksson
@bencemacska: Hogy milyen volt miniszternek? Azzal dicsekszik, hogy ő adott szabad utat a CEU-nak.
bencemacska
@Eriksson: ma, 15:33
Lehet, hogy ő volt akkor az Oktatási Miniszter? Én úgy emlékszem , azon Magyar Bálint aláírása van!
Bár az én memóriám is kopik, már nem az igazi!
Eriksson
@bencemacska: Nem túl régen néztem-hallgattam egy vele készült riportot, ott mondta.
Eriksson
@bencemacska: Ez az a videó: CÉLPONT - Miért nem kapott Soros-ösztöndíjat? Interjú Fodor Gáborral a CEU ügyről.
www.youtube.com/watch?v=e7Su6MmapX8
tudode
Szinte minden szinten MINDEN ÉREMNEK két oldala van, vagyis:
.
Orbitális nehézségbe került O1G ellenzéke azzal, hogy egyik pártot ennyi, másik pártot annyi NEM LÉTEZŐ pénzbüntetésre ítélte, miközben SAJÁT NER-je pártjának MILLIÁRDOKAT ítélt meg a Rogán kommunikációs minisztériumának, akinek/amelynek a fő feladata az arra HAJLAMOS NÉP félelemben tartása, hülyítése KISKIRÁLYI forrással, FELMAGASZTALVA a telhetetlen, gátlástalan GAZDIJÁT a csillagos égig!
.
Ha a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN NER politizálása valójában vagy KUSTI, vagy bujkálás a nép elől, ha NNCS ELŐRE MEGSZERVEZVE a "klakk"! Vitára nem állnak ki, a SAJTÓ kérdéseire nem válaszolnak, csak KELLEMES KARÁCSONYT, meg ..c i n i k u s .. visszamutogatással, olyan piaci kofa szinten!
.
A NER-ről még annyit, vagy megkérdezik a GAZDIT, hogy most KIRE KELL FÚJNI, Gyurcsányra, Sorosra, a migráncsokra, a hajléktalanokra, strb., és a kórus külön-külön, vagy EGYHANGÚAN járnak a vezír kedvére ACSARKODNI arra, aki éppen .. s o r o s !
.
Nagy ünnep, vagy CSODA, ha ebből a gyülekezetből BÁRMI KISZIVÁROG a keménykezű vagy milyen GAZDI elvárásának megfelelően. (Lásd: Lázárt, aki néha beszólt ŐFELSÉGÉNEK.)
.
Aztán az más kérdés, hogy a GAZDI milyen módszerrel tartja FÉLELEMBEN, sakkban a NER-jét, amely végső soron SE NEM NEMZETI, se nem KERESZTÉNY olyan fideszes KERESZTAPUS .. k u s t i .. szinte minden szinten, csak az OLVASGATHATJA a hogy is nevezhető u.a. mondókáját, amelyet .. e g y .. k ö z é p v e z e t ő t ő l ...fejből elvárható!
.
Az az ellenzék, amelyet ALÚLRÓL, ELŐRŐL, HÁTULRÓL sikerült O1G-nek megbontani, a karaktergyilkolás következtébe ÚGY LEGYENGÜLT, hogy a NAGYBETŰS NÉPRE várna a feladat, hogy KIŰZZE "ezeket" a paradicsomból!
.
Igy élünk mi! Ki ettől, ki attól, VALÓJÁBAN MINDENKI FÉL valamitől, vagy valakitől, vagy valami huncutság miatt!
kereső
@Pegero: és?ez az szocik belügye.Mi közünk hozzá?Nekem semmi,de úgy látszik téged "birizgál" a dolog.
kereső
@Pegero: hááááááááááááát,a mostani szarháziak se különbek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.