A képviselő 2016 eleje óta vezette a hatóságot, egyik legnagyobb eredményének azt tartja, hogy sikerült a szervezet munkavállalóinak anyagi és más megbecsülését úgy feltornászni, hogy mára csökkent a korábban nyomasztó mértékű elvándorlás.

Távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) éléről Tállai András – erről maga az érintett beszélt a Magyar Időknek.

Mint Tállai András elmondta, a 2016-ban induló átalakítás legfontosabb céljai között szerepelt, hogy a NAV új szemléletben végezze munkáját, miként lényegesnek számított az adminisztráció csökkentése, a feketegazdaság visszaszorítása és az, hogy az adóhivatalban a lehető legszélesebb tudással rendelkező apparátus dolgozzon.

Búcsúzik a NAV-tól Tállai András

„A korábbiakkal ellentétben manapság minden adózó arra számíthat, hogy ha kell, érdemi segítséget kaphat a NAV-tól a szabályok betartásához.

Az elsődleges változás tehát az, hogy ma a hivatal először segít, tájékoztat, tanácsot ad, vagyis szolgáltatásokat nyújt,

adottesetben pedig büntetés is elmaradhat kisebb szabályszegés esetén” – mondta.

Kiemelte példaként, hogy 2016 óta a NAV az adózói életút alapján minősíti a cégeket: a megbízható szereplők számos előnnyel számolhatnak, így – egyebek mellett – hamarabb megkaphatják a visszajáró áfát. „De idesorolható a mentorálási program is”– jegyezte meg. A program keretei között a NAV fél éven keresztül nyújt speciális, akár személyre szabott segítséget a kezdő vállalkozásoknak. A lehetőség az év eleje óta él, és már több tízezer vállalkozáskapott tájékoztatás.

(Magyar Idők)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Akkor most Andy Vajna elkezdhet félni, hogy a kaszinóiban is be kell vezetni az online pénztárgépet? Aligha.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
grincss
@lusta: Pedig van közöttük még ennél is hülyébb!
Pölö Németsziszi milyen jó lenne oda, v kupaklali ! :-)
Desischado
Engem is az aggaszt, hogy még egy ennél is hülyébbet sózna a nyakunkba. bár tállai a létező egyik legsötétebb fekete lyuk.
papa.49
@grincss: Ahhoz a Simicska értett csupán, a tálashájas meg csak a zabáláshoz, ami meg is látszik rajta !!!
Cicamama55
Én úgy gondolom, hogy Varga és Tállai fényévnyire vannak egymástól. Utóbbi IS egy nagy szégyenfoltja volt a leszereplő garnitúrának!
kereső
Nem mindegy?Úgyis olyan lesz,aki orbánnak megfelel.A szakmaiság ócska,bolsevista trükk.
evacica
Nem hullajtok könnyeket érte, egy szeméttel kevesebb, de maradt belőlük így is bőven, aki gondolkodás nélkül sok sok pénzért nyalja Orbán sejhaját!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.