A képviselő 2016 eleje óta vezette a hatóságot, egyik legnagyobb eredményének azt tartja, hogy sikerült a szervezet munkavállalóinak anyagi és más megbecsülését úgy feltornászni, hogy mára csökkent a korábban nyomasztó mértékű elvándorlás.

Távozik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) éléről Tállai András – erről maga az érintett beszélt a Magyar Időknek.

Mint Tállai András elmondta, a 2016-ban induló átalakítás legfontosabb céljai között szerepelt, hogy a NAV új szemléletben végezze munkáját, miként lényegesnek számított az adminisztráció csökkentése, a feketegazdaság visszaszorítása és az, hogy az adóhivatalban a lehető legszélesebb tudással rendelkező apparátus dolgozzon.

Búcsúzik a NAV-tól Tállai András

„A korábbiakkal ellentétben manapság minden adózó arra számíthat, hogy ha kell, érdemi segítséget kaphat a NAV-tól a szabályok betartásához.

Az elsődleges változás tehát az, hogy ma a hivatal először segít, tájékoztat, tanácsot ad, vagyis szolgáltatásokat nyújt,

adottesetben pedig büntetés is elmaradhat kisebb szabályszegés esetén” – mondta.

Kiemelte példaként, hogy 2016 óta a NAV az adózói életút alapján minősíti a cégeket: a megbízható szereplők számos előnnyel számolhatnak, így – egyebek mellett – hamarabb megkaphatják a visszajáró áfát. „De idesorolható a mentorálási program is”– jegyezte meg. A program keretei között a NAV fél éven keresztül nyújt speciális, akár személyre szabott segítséget a kezdő vállalkozásoknak. A lehetőség az év eleje óta él, és már több tízezer vállalkozáskapott tájékoztatás.

(Magyar Idők)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Akkor most Andy Vajna elkezdhet félni, hogy a kaszinóiban is be kell vezetni az online pénztárgépet? Aligha.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
adottesetben pedig büntetés is elmaradhat kisebb szabályszegés esetén, hát igen adott-esetekben még a vizsgálat is! =))
papa.49
Nagyon rövid ,,kihordási idejük,, van ezeknek a ,,minisztereknek,, !!!
human
Akkor most Andy Vajna elkezdhet félni, hogy a kaszinóiban is be kell vezetni az online pénztárgépet? Aligha.
egyvandor
@human: Hiszemre 7 milliárd bevétel. A nyereség tao és osztalék formában kifizetve. Ez is a NemzethyEgyüttRablás része. Stróman hörcsög.
balos
@papa.49: Hizlalni kell a ner kiszolgálóit,mert a fogyás nem tesz jót a "nemzetnek"!
Eladott Ország
Tállai András tegnap megkapta a maga keresztjét. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/03/t%C3%A1llai-1.jpg
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/03/t%C3%A1llai1.jpg
Volt régebben, mikor Borsodban misztériumjátékot adtak elő faluhelyen és a becsületes takácsmester alakította Jézus szerepét, a kovács meg a római katonát. Leszólt Jézus a keresztről, hogy: Ihatnék! Visszaszólt a római katona: Hallja sógor, nem azt kell mondani, hogy ihatnék, hanem azt, hogy szomjúhozom. Erre Jézus leszólt a keresztről: Menjen az anyja pi...csájába kend sógor, ne ba...xa el az áhítatot! Na ez jutott Tállairól eszembe, épp most kefélik szét az áhítatot. Csak ismerni kell az érvényesüléshez vezető úton való elindulást, aztán már minden sínen. uploads.disquscdn.com/images/512fe3030b5af4707ac179167bcfad10004da05b3ed9b50a78e1287d2e463908.jpg
Bandi bátyám. Hát csumidazom a kakiloját.
Eladott Ország
Bandi, te intellektuális Mariana-árok, te fekete lyuka minden kormányok legsötétebbjének!
Világ szégyene és országos katasztrófa, hogy ez a figura, aki szerintem a budira sem tud úgy elmenni, hogy közben ne tenne valami kárt maga körül, aki legfeljebb 10 betanult tőmondatban képes kommunikálni a világgal, akit még egy hentes is erős fenntartásokkal venne fel maga mellé segédnek – ellenkező előjelű információk napvilágra kerüléséig -, mégiscsak a NAV elnöke, b*sszameg! Aki elvileg azért felel, hogy az állam forintcsilliárdokat szedjen be az adófizetőktől, aztán hogy hova tűnik az a sokezermilliárd, mit érdekli őt, egyáltalán honnan kéne tudnia. Ettől még félelemetes: hogy magas állami pozíciókba ilyen mangalicaszagú dilettánsok kerülhetnek tökéletesen mutatja egy leszakadó, elszegényedő, elhülyülő ország szellemi és lelkiállapotát. Amiben az a legszörnyűbb – utalványokon átívelő tanulság ez -, hogy a NER pontosan ilyen buta, semmire nem jó, értetlenkedő, segghülye idiótákat akar kineveleni, mint Tállai. Akik azt sem tudják, melyik világon vannak, merre nyílik az ajtó, de mennek, csinálják, taposnak, csörtetnek ameddig kő kövön nem marad körülöttük.
A fenti Tállai Miakérdés? Andrásról nehezen tudom eldönteni, hogy megjárta a fejét a korábban betolt pálinka, esetleg gyomorsüllyedést kapott a ráküldött disznótorostól, mert azt mégiscsak méltatlan lenne feltételeznem, hogy azért nem érti a kérdést mert (Vida Ildikó legalább az angol nyelvű kérdésekhez kért tolmácsot) ennyire buta és sötét. Pedig a megfejtés valahol emitt lészen. www.facebook.com/hirtv/videos/1345503648801528/
namihami
Ezek szerint a NAV-nál vége a szakértelemnek? Micsoda munka lesz egy hasonló képességű profit találni, aki ezen a szinten fogja tudni tovább vezetni a céget.
Szegény Orbán, csőstöl szakadnak a gondok a nyakába. Először a Lézerjancsi, most a Tállai. Mi, ki jöhet ezek után? Csak nem az a szuperagyú Rezsibuzi álldogál a startvonalon?
Akkor lassan itt a világvége...
grincss
Hosszúbytek éjszakája megvolt?
Akkor mehet!
tudode
Aki érti a NER működését megérdemel legalább egy Nobel-díjat amiatt, mert aki TÖBB ÉSSZEL RENDELKEZIK az is rábazsalyog a sompolygásra, akiknek kevesebb az IQ-juk azokat is utoléri a sorsa, de a GAZDI az legalább olyan KŐSZIKLA,v milyen keménységűen OSZTOGATHAT, FOSZTOGATHAT törvényesítetten, mint a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN rötyi papírja, elvitetve ELVTÁRSAIVAL azt a balhét, amely valójában az ŐFELSÉGE FELELŐSSÉGE lenne, ha, ha, ha nem lenne KUSTI a nevük!
mackoka46
Új despota érkezik, a népnyúzó politika folytatásához.
lusta
@grincss: ne beszélj ilyen rébuszokban, mert az illesmit Tállai elvtárs nem érti. Az apehesek szerintem most azért imádkoznak, hogy nehogy még egy ilyen marhát küldjenek nekik.
grincss
@lusta: Pedig van közöttük még ennél is hülyébb!
Pölö Németsziszi milyen jó lenne oda, v kupaklali ! :-)
Desischado
Engem is az aggaszt, hogy még egy ennél is hülyébbet sózna a nyakunkba. bár tállai a létező egyik legsötétebb fekete lyuk.
papa.49
@grincss: Ahhoz a Simicska értett csupán, a tálashájas meg csak a zabáláshoz, ami meg is látszik rajta !!!
Cicamama55
Én úgy gondolom, hogy Varga és Tállai fényévnyire vannak egymástól. Utóbbi IS egy nagy szégyenfoltja volt a leszereplő garnitúrának!
kereső
Nem mindegy?Úgyis olyan lesz,aki orbánnak megfelel.A szakmaiság ócska,bolsevista trükk.
evacica
Nem hullajtok könnyeket érte, egy szeméttel kevesebb, de maradt belőlük így is bőven, aki gondolkodás nélkül sok sok pénzért nyalja Orbán sejhaját!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.