Magyarországon a 4. a legnagyobb az elhízottak aránya a világon. Május 19. az elhízás elleni nap Európában.

A Népszava az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adataira hivatkozva arról ír, hogy a felnőtt magyar lakosság körében feltűnően nagy az elhízás mértéke (28-31 százalék). A világrangsort az Egyesült Államok vezeti Mexikó és Új-Zéland előtt.

Magyarország nemsokára a legkövérebbek klubjában lesz

A túlsúly összefüggésben áll a szív- és érrendszeri betegségek – mint például a magas vérnyomás, a szívinfarktus és a stroke –, a 2-es típusú cukorbetegség, számos daganatos betegség és ízületi kórkép kialakulásával, de okozhat alvási apnoét és légzésproblémákat, epekövességet és depressziót is – emlékeztet a lap, hozzátéve, hogy már napi 100 kcal feleslegesen bevitt tápanyag évi öt kilogramm súlynövekedést jelenthet.

Az elhízás elleni európai nap célja a túlsúllyal és az annak következtében kialakuló számos betegséggel kapcsolatos ismeretek bővítése.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Ha másban nem is, ebben sajnos már beérjük Amerikát...
Borsodi
Persze,hogy elhíznak a Magyarok főleg azok akik kenyeret zsírral,vagy csak mustárral kenve eszik és rá a sok vizet.Húsra nem sűrűn telik egy kis csirkefarhát esetleg. Aki teheti csirke mell zöldség és nem hízik el de nem közmunkás fizetésből hat,tíz gyerekkel..De vannak a túlzott semmittevésből munka kerülésből élők,akik idővel disznóvá változnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.