A miniszteri eskütételek után kapták el a tárca nélküli miniszteri pozícióból kieső Kósa Lajost a paralmentben. Az Azonnali.hu-nak arról beszélt, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek nem az a dolga, hogy végigbumlizza az országot, hanem hogy a várost vezesse. Debrecen polgármestereként ő a város érdekét képviselte a parlamentben, de olyan gyűlésre nem járt az ország másik végébe, amihez Debrecennek nem volt semmi köze.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

134 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kupak, te meg vagy?
Es becsuletrol predikalsz? Te?
Polgarmesterkent es miniszterkent, neked pedig nem az lett volna a dolgod hogy 800 millios bonuszt fogadj el es irasd sutyiban az anyad nevere, hanem az hogy ezt azonnal jelentsd a rendorsegen. Ja, hogy ez neked nem jutott eszedbe, csak az hogy lefolozd a hasznot?
Akkor alkalmatlan vagy minden poziciora, ahol a becsulet meg szamit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Eriksson: Több pontból vérzik a hasonlatod, iszonyúan torz!
De bontsd ki, miféle társadalmi képzet alakította ki nálad ezt a gondolatsort: melyik réteget teszed a "gyerek", és kik a "nevelők", és ki érdemli a "szülői" skatulyát? (Pláne a szinterek... "iskola", "utca", ahol "viselkedni illik - kiknek? csak "gyerek" skatulyásoknak?)
Miből gondolod, hogy egy társadalmi szerkezetre rá lehet húzni, és az így működik?
Eriksson
@JAJMÁR: Minden tekintetben olyan széles látókörű vagy és olyan széles társadalmi rálátásod van a dolgokra, hogy fel sem merült bennem, hogy ez a kis hasonlat értelmezése nehézséget fog okozni.
JAJMÁR
@Eriksson: Azért mert rossz! Az egy dolog, hogy valaki "Napóleonnak" képzeli magát, vagy kereszt édesapának, attól ez még egy beteges "játék" marad, amihez statisztának beállni "keserű pohár" önkéntes kiivása .
Igaz, a Márki-Zaj-t renitensnek neveztem, de ettől ő még nem diák, csak nem akar "statiszta" lenni. Konokul ellenáll :)
A legjobb szándékkal is csak így tudom a te gondolatmeneted alapján "beskatulyázni" a társadalmat :
szülők: a választók!
gyerek: a törvények, amelyeket meghoznak!
nevelők: a parlamentben ülők.

Ha a törvények rosszak, vagy rossz törvényt alkotnak, netán csak majálisoznak és beszélnek róla, netán önmaguknak alkotják azokat, a választók kapával és kaszával berohannak... Ehhez a változathoz mit szólsz? Életszerűbb, nem?
Eriksson
@JAJMÁR: Na lám, érted te ezt.
Márki-Zay esetünkben az a tanár, aki nem a gyerekek érdekében dolgozik, hanem majálisozik. De nem, nem ellene van kifogás, hanem azok ellen, akik megpróbálják felelősségteljesen végezni a feladataikat. Jól, vagy rosszul, de megpróbálják.
JAJMÁR
@Eriksson: Nem, nem, nem! A Márki-Zaj nem a Parlamentben ül, a Márki-Zaj szülő, aki számon kérheti a törvények nevelését. (Mert ott kezdődne a dolog, hogy az Alaptörvény a választók közös akarata szerint szülessen, és az összes többi hozzá igazodjon)
Az pedig, hogy a polgármesteri tisztségét jól látja-e el, nem rád, nem a Kósa lalára, hanem a vásárhelyi emberekre tartozik. Ők választottak, fogadd el az ő akaratukat. A Márki-Zaj eléggé látványosan megpróbálja felelősségteljesen, jól és tisztességesen ellátni a feladatait.

Te pedig erősen elfogult vagy, nem pártatlan. de jogod van hozzá, tedd hát bátran :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.