Lelki erőműnek nevezte a csíksomlyói zarándoklatot a hegynyeregben tartott szentmise után a magyar sajtónak adott nyilatkozatában Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, aki évről évre visszajár a zarándoklatra.

Semjén Zsolt: ezt üzeni Csíksomlyó Európának
Fotó: Veres Nándor/MTI

Semjén Zsolt kijelentette: az egyetemes magyarság gyűl össze Csíksomlyón évről évre felekezeti hovatartozástól függetlenül, azért, hogy megerősödjön magyarságában és keresztény küldetésében.

Felidézte: a prédikáció az élet védelméről szólt, és ezt azért is fontosnak tartja, mert úgy látja, talán soha nem volt annyi fiatal a zarándokok között, mint idén.

"Amikor ennyi fiatal van, különösen fontos a családalapítás kérdése, hiszen a magyar nemzet csak akkor tud megmaradni, ha gyerekek születnek, akik magyar nyelven, magyar kultúrában, magyar történelmi tudatban nőnek fel"

- fogalmazott.

Semjén Zsolt úgy vélte, hogy Csíksomlyó Európának is üzen. Megállapította: Európa sebezhetősége abban áll, hogy elveszítette a keresztény identitását, ezért tud az iszlám ellenállás nélkül benyomulni a kontinensre.

"Csíksomlyónak az az üzenete, hogy akkor van megmaradás, ha megvan a kereszténységünk, a saját identitásunk, és az európai nemzetek büszkék az identitásukra. Ha a franciák büszkék, hogy franciák, a németek arra, hogy németek, a lengyelek, hogy lengyelek, mi pedig arra hogy magyarok vagyunk"

- fogalmazott.

A miniszterelnök-helyettes szerint a több százezres tömeg a román centenáriumi évben Romániának azt üzeni, hogy a magyarok meg akarnak maradni.

"A saját szülőföldünkön jogunk van megmaradni. Az anyám erdélyi, én itthon vagyok"

- fogalmazott a politikus. Elismételte: az erdélyi magyarság semmi mást nem követel Erdélyben, mint azt, amit az erdélyi románok száz éve megígértek neki a gyulafehérvári nyilatkozatban.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Remélem, tavaly óta azt a környéket is benépesítették rénszarvasokkal. Ne kelljen szegény Pampallininek üres kézzel hazajönnie onnan.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Semjén Zsolt úr!
A Tíz parancsolattal ,hogy áll?
Ne lopj.
Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot.
14 Ne kívánd felebarátod házát. Ne kívánd felebarátod feleségét, szolgáját, szolgálónőjét, sem ökrét, sem szamarát, semmit, ami felebarátodé!
papa.49
@magyarbakancs: Azt hiszed tudja ez a szarjancsi a Tízparancsolatot ???
Szerintem még elmondani se TUDJA, BETARTANI MEG VÉLETLENÜL SE !!!
magyarbakancs
@papa.49: Én nem vagyok vallásos ember.
Tisztelem a válásos ember de azt ki ennek mentén él.
Amit ezek csinálnak az cirkusz, nem vallás gyakorlás.
papa.49
@magyarbakancs: Nem hát ez nem az. Ezeket a Jézus a templomból kizavarta volna mint tette a kufárokkal Jeruzsálemben !!!
Ez csak a máz amit arra használnak, hogy az együgyű embereket, akik ráadásul állandóan a templomban ülnek a maguk oldalára állítsák !!!
Aki ismeri a Bibliát, és a kereszténység történetét az tudja ezek a mai urak a legaljasabb módon élnek vissza az emberek bizalmával, és ebben nagy segítséget kapnak a pénzért bármire kapható papoktól, persze nem minden pap ilyen de ott is nagy az elhajlók aránya !!!
Macskaszem
Anyád erdélyi? Akkor takarodj haza büdös migráncs, ott rontsd a levegőt.
Sámannus
Így dokkal nyugodtabban lophattok, mert a baksisért kihúznak benneteket a szarból

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.