Válaszlevelet küldött Orbán Viktornak a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke, amelyben leszögezi, hogy a magyar miniszterelnök által pénteken kifogásolt nyilatkozatot soha nem tett, sőt, a neki tévesen tulajdonított állásfoglalás tartalma ellentétes a meggyőződésével.

Megingathatatlan, mély tiszteletet érez Orbán Viktor és a magyar nép iránt a Zsidó Világkongresszus elnöke

Ronald S. Lauder egyben kérte válaszlevele ismertetését a magyar közvéleménnyel – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombat délután az MTI-t .

Válaszlevelében Ronald S. Lauder azt írta: Orbán Viktor hozzá írt levele, amely a sajtóban is megjelent, olyan állásfoglalásra utal, amelyet ő soha nem tett, és amelyet nem is oszt. A WJC elnöke kiemelte,

az a mély tisztelet, amelyet Orbán Viktor és a magyar nép iránt érez, nem ingott meg, és nagyra becsüli azt, amit a miniszterelnök tett a Zsidó Világkongresszusért, különösen pedig azt, hogy Orbán Viktor részt vett a szervezet 2013-as budapesti közgyűlésén.

Hozzátette: Orbán Viktor kétségkívül tudatában van annak, hogy a Zsidó Világkongresszus elnökeként egyik legfontosabb feladatának a keresztény és a zsidó közösség közötti baráti szálak erősítését tekinti, nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon. Ennek a politikának – csakúgy mint a magyar miniszterelnökének – erkölcsi és elvi okai vannak és az emberek jobb egymás mellett élését szolgálja.

Lauder azt javasolja: miközben ezen az úton járnak – barátságban –, Orbán Viktor hívja őt fel bármikor, hogy további félreértéseknek elejét vehessék.

A WJC elnöke bízik abban, hogy hamarosan újra találkozhatnak, és sok sikert kíván a magyar miniszterelnöknek abban, hogy

Magyarországot ezeken a "turbulens időkön" keresztülvezesse

- zárta levelét a JWC elnöke.

Orbán Viktor a Zsidó Világkongresszus elnökének pénteken írt levelében azt írta: mélyen sérti Magyarországot és polgárait Ronald S. Laudernek az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) Budapestről Berlinbe költözéséről tett nyilvános állásfoglalása.

"Csodálkozunk. (...) Az alapítvány elköltözésének Budapesten köztudott és nyilvánvaló oka, hogy Magyarország olyan szabályokat vezetett be, amelyek a transzparenciát kiterjesztik a külföldről finanszírozott szervezetekre is"

- olvasható a levélben.

"Tisztelettel felhívom az elnök úr figyelmét, hogy az alapítványt és annak alapítóját személyes felelősség terheli az európai antiszemitizmus növekedéséért is. Olyan személyeket is bejuttatott a migránsok között Európába, akiknek politikai és vallási nézetei érzékelhető mértékben megnövelték a zsidó közösségek veszélyeztetettségét. Ezzel szemben Magyarország és annak kormánya az európai zsidó közösségeket is védi, amikor megakadályozza a migránsok ellenőrizetlen bejutását az Európai Unió területére" – írta a miniszterelnök.

A német Bild lap szerdán azt közölte, hogy Ronald S. Lauder aggodalmát fejezte ki az alapítvány Berlinbe költözése miatt. A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint ugyan nem kell mindennel egyetérteni, amit Soros György mond vagy csinál, ugyanakkor méltatlannak nevezte a bánásmódot egy olyan emberrel szemben, aki olyan sokat tett a kelet-közép-európai országokban a demokrácia terjesztéséért a kommunizmus bukása után.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ahhoz képest, amivel KIUGRATTA a SZÖGET másvallűsu elnök ZSÁKJÁBÓL, ahhoz képest ez e FELMAGASZTALÁS felér egy arcúlcsapással:
.
O1G üzenete:
.
---- Lauder úr és bandája maradjon csendben, különben a következő plakátkampányra az ő képük is felkerül!
varosikurir.hu/lauder-ur-es-bandaja-maradjon-csendben-kulonben-a-kovetkezo-
plakatkampanyra-az-o-kepuk-is-felkerul/
.
Az elnök úrba klasszisokkal több "diplomáciai érzék" szorult, mint ebbe a gátlástalan apa, ország szomorító falusi kalózba!

.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Ahhoz képest, amivel KIUGRATTA a SZÖGET másvallűsu elnök ZSÁKJÁBÓL, ahhoz képest ez e FELMAGASZTALÁS felér egy arcúlcsapással:
.
O1G üzenete:
.
---- Lauder úr és bandája maradjon csendben, különben a következő plakátkampányra az ő képük is felkerül!
varosikurir.hu/lauder-ur-es-bandaja-maradjon-csendben-kulonben-a-kovetkezo-
plakatkampanyra-az-o-kepuk-is-felkerul/
.
Az elnök úrba klasszisokkal több "diplomáciai érzék" szorult, mint ebbe a gátlástalan apa, ország szomorító falusi kalózba!

.
CsipkeRózsa
@Mirabilis: Gondoltam, ha elolvasod, nem egy oldalról látod az események igazságát.
Nessy
Nyugszik a beteg! Kapott szép tisztelettel teli levelet, most már nem kell felszólítani senkit a "tiszteletért", megkapta! Legyen vele boldog, és aludjon jól, álmodjon szépeket.
Eladott Ország
Ebben a turbulens időkben, amikor az országot a csúti és bandája szétlopja, mindig az a kedves aki éppen a soros, sőt van amikor az iszlámot dicsőíti, egy igazi politikai prosti. youtu.be/7mLtNI13J5U
RonaGyuri
még a tények sem ingatják meg a II.VH előttire hajazó oktalan optimizmusát! =))
karma1
@Mirabilis: Azert jo par evvel ezelott a palesztin-izraeli forrongasok azert kezdodtek el ujra, mert egy 17 eves izraeli diakot a palesztinek siman kivegeztek. Akkor most ki is a tetu?
Kulonben eleg erdekes a masodik cikk, - igaz, hogy csak blog, de van benne valami.- erdemes elolvasni.
karma1
Nana, hogy ezt teszik, hiszen orban kikovetelte maganak a maximalis tiszteletet toluk, - na, akkor ez kipipalva, orbannak csontig benyalva Netanjahu altal, oszt jonapot.
koves slomo meg semmi mas, csak egy megelhetesi rabbi, a zsidok szegyene.
Eladott Ország
@karma1: --> A kétmillió forintos kérdés: mennyi közpénzből finanszírozott támogatást kapott az Egységes Magyar Izraelita Hitközség?
www.visszaelesek.hu/userfiles/koves_slomo_kriza_miskolc.jpg
Erős mezőnyhöz zárkózott fel az EMIH, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség: fél év bujkálás, halogatás és taktikázás után merészet húzva úgy döntött, 1 millió 848 ezer forint plusz áfáért árulja el, mennyi állami támogatáshoz jutott a hitközség az elmúlt hét évben.
m.magyarnarancs.hu/data/Archivum_lapszamkepek/201807.jpg
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--ySi_CiBV--/71y4bXWRuTLW1GyqZs.jpeg
CsipkeRózsa
@Mirabilis: Az elmúlt napokban a véleményemet elmondtam, ezek az url-k azt egészítik ki, jól összeszedve és megírva.
CsipkeRózsa
@csak úgy...: 23:01,

Orbán is lesz 60, kíváncsi leszek, ha megélem, hogyan ünnepel a nép.
nemfideszes
Orbánt és híveit is mélyen tisztelő WJC elnökének:
www.youtube.com/watch?v=ghZTp4WRpFc
De Pharaont vagy Naffát sem Soros juttatta be Európába hanem a csuti patkány...mint ahogy a keresztény katonát legyilkoló azeri muszlim gyilkost sem Soros engedte el "30 ezüstért"... és még van pofája tiszteletet követelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.