A gyümölcsökben természetesen rengeteg a tápanyag és a vitamin, viszont sok a gyümölcscukor, a fruktóz is. Főleg az aszalt gyümölcsökben, almában, szilvában, banánban, szőlőben és datolyában található koncentrált formában.

Tudta, hogy egészségtelen rengeteg gyümölcsöt enni?

Fotó: Pixabay

Friss gyümölcsök közül például a szőlőnek, az almának, a körtének vagy a banánnak magas a gyümölcscukor tartalma. Ezért jól tesszük, ha egyféle gyümölcsből legfeljebb napi egy darabot fogyasztunk.

Kevesebb fruktóz van viszont a dinnyében, a különféle bogyósokban, a rebarbarában vagy a zöld citromban/lime-ban. Ezekből fogyaszthatunk nagyobb mennyiséget is naponta.

(Blikk.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kishonda
Az ismeretlen szerző tudja mi a fruktóz? Nem keveri a glükózzal?? Miért is káros a szervezetre a fruktóz (erről bőszen hallgat!) ? Mennyi az egy darab gyümölcs?
Hogy lehet ennyi baromságot összehordani ilyen rövid cikkben?
wagabund
itt a kocsmában rengeteg gyümölcs fogy...vagy szódával, hosszan lépve, vagy simán 40 fokosan, féldecinként. elismerem, idővel négykézlábra ereszkedik a fogyasztó, de az csak hazamenetelkor van.

a gyümölcsből sosem elég. méghogy egészségtelen? pfff.. a sok spenótfőzelék, az igen...az fosat..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.