A gyümölcsökben természetesen rengeteg a tápanyag és a vitamin, viszont sok a gyümölcscukor, a fruktóz is. Főleg az aszalt gyümölcsökben, almában, szilvában, banánban, szőlőben és datolyában található koncentrált formában.
Fotó: Pixabay
Friss gyümölcsök közül például a szőlőnek, az almának, a körtének vagy a banánnak magas a gyümölcscukor tartalma. Ezért jól tesszük, ha egyféle gyümölcsből legfeljebb napi egy darabot fogyasztunk.
Kevesebb fruktóz van viszont a dinnyében, a különféle bogyósokban, a rebarbarában vagy a zöld citromban/lime-ban. Ezekből fogyaszthatunk nagyobb mennyiséget is naponta.
(Blikk.hu)
Hogy lehet ennyi baromságot összehordani ilyen rövid cikkben?
a gyümölcsből sosem elég. méghogy egészségtelen? pfff.. a sok spenótfőzelék, az igen...az fosat..