A független Mellár Tamás bejelentette, hogy belép a Párbeszéd frakcióba, ami így megmenekült és megmaradhat a parlamenti frakció. A héten ugyanis a Liberális Bősz Anett kilépett a frakcióból, ami így négy fősre olvadt, ami azt jelentette, hogy így nem is alakulhatott volna meg.

Csatlakozik a Párbeszéd országgyűlési frakciójához Mellár Tamás független pécsi képviselő. Mellár a döntését közösségi oldalán jelentette be.

A teljes szöveg ITT olvasható.

Mellár Tamás belép a Párbeszéd frakciójába, így megmenti azt

Mellár Tamás. MTI Fotó: Kovács Attila

A héten a liberális Bősz Anett kilépett a Párbeszéd-frakcióból, négy fő pedig már kevés volt ahhoz, hogy frakciót alakítsanak. Ezért Mellár Tamás vasárnap úgy döntött, belép a Párbeszédbe.

Mint írja:

A mai napon (2018. május 20-án) úgy döntöttem, hogy belépek a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába. Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon. Egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését.

Arról is ír, hogy Karácsony Gergely Párbeszéd-elnök politikai nézeteivel alapvetően egyetért, a választási kampányban ezért vállalt szerepet Karácsony miniszterelnök-jelöltségét segítő tanácsadó testületben és az általa összeállított árnyékkormányban.

Mellár közli, hogy megállapodásuk alapján

a frakciófegyelem nem köti, így függetlenségét megtarthatja. Ugyancsak szabad kezet kap felszólalásait és a bizottsági munkát illetően is.

Mellár azt írja:

bár támadhatják a belépés miatt, szerinte „most sokkal fontosabb az ellenzék perspektivikus együttműködésének az előmozdítása”, mint a saját rövid távú érdeke.

Hozzáteszi:

Remélem, hogy szavazóim elfogadják érveimet és megértik döntésem mozgatórugóit. Őket fogom továbbra is képviselni és szolgálni a parlamentben, ebben a Párbeszéd frakció nem fog gátolni, sőt inkább tágítja a szereplési lehetőségek körét. Persze biztosan lesznek olyanok is, akiket nem győztek meg soraim és vegyes érzelmekkel fogadják elhatározásomat. Ígérem nekik, hogy a parlamenti időszak során munkámmal arra fogok törekedni, hogy az ő megértésüket is megszerezzem és bizalmukat visszanyerjem.

Bősz Anett kilépése számos következménnyel járt, többek között azzal, hogy a frakció elesik attól a 130 millió forintos támogatástól, ami a frakcióalakítás miatt járt nekik – írja az Origo.

A Mandiner cikke szerint 

Mellár alig egy hónapja még értelmetlennek tartotta magát a felvetést is, hogy belépjen valamilyen frakcióba. Erről a Népszavának adott interjúja árulkodik a lap szerint.

Amikor ugyanis a Népszava újságírója megkérdezte Mellárt arról, hogy nem kellene-e mégis inkább beülni valamelyik frakcióba, akkor a független képviselő kategorikusan elutasította ezt a lehetőséget:

Semmiképp. Mellesleg semmi értelmét se látom annak, hogy Németh Szilárddal és társaival birkózzak gazdasági kérdésekről. Az alkatomtól is idegen, hogy színpadias felszólásokkal irányítsam magamra a figyelmet

Forrás: HVG, Origo, Mandiner, 24.hu, 444.hu

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Köszönjük Mellár Úr a demokratikus ellenzék megmentéséért tett lépését!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gulyasgyula
Évi 20-30 millióért én is felbőszülök bárki ellen ...Így derül ki hogy kik a köpönyeg forgatók ...Eddig egy tiszteletre méltó embernek tartottam Mellárt ..Most már elgondolkodom a nagy hazafiságán .???,
bencemacska
Köszönjük Mellár Úr a demokratikus ellenzék megmentéséért tett lépését!
bencemacska
@gulyasgyula: ma, 20:57
Mellár ÚR jelenleg független egyéni országgyűlési képviselő. Abba a frakcióba ül be, ahova akar, és ahol szívesen fogadják.
Az outsiderek meg legfeljebb járathatják a szájukat!
idppp
@gulyasgyula: Miért lenne köpönyegforgató, megmagyarázná? Csak képes önálló gondolkodásra, nem úgy, mint ön! Bizottsági funkció, lényegesen több megszólalási lehetőség, anyagi háttér szakértők alkalmazására, és független maradt, szerződése szerint nem köti a frakciófegyelem! Okos ember, ráadásul az összefogást is elősegítette, és óriási pofont adott a jellemtelen, szemét Fodornak, meg Orbánnak is, mert így nem jött létre a szarkavarása! A jelenlegi liberális pártot a földbe kell döngölni, örökre el kell taposni, mocskos áruló tagjait pedig ki kell közösíteni!
gulyasgyula
@bencemacska: ...Eddigi álláspontja valahogy más volt ...Amiért igen tiszteltem és bármelyik ellenzéki párt örömmel beállt volna mögé de Ő nem kért a megélhetési politikusokból... Most mi történt ?? Az a 130 millió szerintem nem csak az én fantáziámat mozgatja meg ..Én csalódtam , de ez nem jelent semmit ..
bencemacska
@gulyasgyula: ma, 22:12
Amiért eddig tisztelted, azért tisztelheted ez után is. Hidd el nem volt neki könnyű feladni a függetlenségét.
Szerintem nála az döntött, hogy most egyedül ő tudja kiküszöbölni a "megélhetésiek" által az ellenzéknek okozott erkölcsi kárt!
Hidd el, nagyon sok ember szemében emelkedett az emberi tisztessége.
Ő - okos ember lévén - tisztában van azzal, hogy az MSZP-Párbeszéd átadott ingyen egy listás mandátumot fodor pártjának, amit azok zsarolással köszöntek meg!
Ha hat vagy hét taggal alakult volna meg a frakció, senkit nem érdekelt volna bősznek az anya név eltörlésére vonatkozó javaslata!!! De ő tudta, hogy nagy kárt tud okozni!!!
bencemacska
@lusta: ma, 22:20
Ezt el tudom én is képzelni!
Sámannus
Vállalhatatlannak nézett ki az a liba. Fölösleges konfliktusokba keveredik, aminek nincs értelme sem. Az valószínű eljut Berciékhez. Mindig van néhány aki belebonyolódik a saját lábába. Most ha megnézzük mit alkotott a pártja ezer mást lehetett volna kihozni helyette.
Nem hiszem hogy befér másik pártba.
Nessy
@Sámannus: Volna, amelyikbe "beférne", de ott már túl sok az ingyenélő jellemhibás egyed.
gulyasgyula
@bencemacska: @Sámannus: ...Remélem én látom rosszul és Mellár megpróbál egy kis tisztességet vinni a politikai mocsárba ..Kár lenne ha tiszteletben megőszült ember is csalódást okozna ..
Sámannus
@Nessy: Van ahol megverik a kötekedőt.
Sámannus
@gulyasgyula: Ne éld bele magad nem vagy felsőbbrendű. A mocsár a fideszből van.
terlasz
@durbincs: Ebben igazad lehet. A ma már nemlétező komcsik alattomos példányai mind köpönyeget váltottak a rendszerváltáskor és átültek a jobboldalinak becézett pártokba. Így aztán a fidesz nagyon büszke lehet ezen tagjaira.
Yoda69
Tisztelet Mellar urnak a cselekedeteert.
Bosz Anett meg elmehet a sunyiba.
Sziszifusz
@Shikari: 06:02
" Ki mint él,úgy ítél"

Arra nem gondoltál, hogy Mellár Tamást nem anyagi, hanem frakciót mentő, politikai okok vezették, az alaposan átgondolt döntésekor ?
Több ellenzéki frakció = több megszólalási lehetőség. Lehet, hogy ez zavar téged !

Egyébként pedig örülhetnél, hogy így alakultak a dolgok. Mivel, Bősz Anett egyéni képviselőként kevesebb megszólaláshoz juthat, nem kell elviselned, egy liberális politikus megszólalásait, a PM frakcióban.
Sziszifusz
@Shikari: 06:31
Tévedsz, Mellár Tamás gerincesebb attól, minthogy eladja magát !!!
Nem cserélt elvet. Ugyanis a frakcióba lépés, megegyezésük, szerint nem kötelezi őt a frakció fegyelemre. Önállóan szólalhat meg, nem kell alkalmazkodnia a PM irányvonalához.
justhpeter
@Shikari: @Sziszifusz: A puding próbája az evés. Remélem Mellár szándéka szerint fog alakulni az egész.
Jozefina
Gratulálok Mellár Úr bölcs döntéséért!!!
RonaGyuri
Azért ebben van némi karakteres

valamiért nagyon jellemző az un. ellenzék színvonalára

Most éppen Mellár Tamás adott leckét józan észből a köznek. Mint ismert „ Mellár Tamás, a Pécsről függetlenként bejutó képviselő a Facebookon most bejelentette, hogy belép a Párbeszéd frakciójába, amely így újra kiegészül a minimálisan szükséges ötödik fővel”.
Ezen elgondolkodtam, mert egy újabb a Hadházy mellett, aki józan gondolkodóként, valódi állampolgárként viselkedik, az ország valódi érdekeire tekint.
Nos a dologban az a legszebb, hogy: Mindketten kiugrott Fideszesek! =))
Nessy
@Shikari: Ha jól értem, aki önálló, független ember, az mind "libsi"! Legyen bár vállalkozó, tudós, művész, józan gondolkodású egyén.
Eriksson
@Shikari: Valakiknek csak támogatniuk kellet a kampányt. Magától nem megy a szekér.
Eriksson
A Márki-Zay sztárságával kapcsolatosan már az ujjaimban volt a hsz, hogy ott van ellenpéldának Mellár Tamás, aki semmiféle össznépi vircsaftban nem vesz részt, csak csendben teszi a dolgát. Aztán hirtelen történt valami.
Egyetlen kérdésem volna: Miért nem lépett be a frakcióba eleve, hogy ilyen országos botrány ne fordulhasson elő? Miért kellet megvárnia míg kiteregetik a baloldal sumák szennyesét? Ha ő annyira pártatlanul tisztességes, akkor ilyesmihez miért adja a nevét?
Vagy annyira mégsem független?
Nessy
@Eriksson: Lehet, hogy miután ő tisztességes és korrekt, nem gondolt arra, hogy van aki nem. Mert a kilépő hölgyre ezt nem lehet elmondani!
Az lett volna ebben ez esetben a korrekt eljárás, ha az ajándék mandátumát is visszaadja!
emerencia
Bősz Anettet Szili Katalinhoz tudnám hasonlítani. Szerintem ő sem tudta meggyőzően megindokolni, hogy miért teszi tönkre azt a közösséget amely befogadta őt. Akik a Párbeszéd frakció megszűnését óhajtották lyukra futottak. Ármánykodásukkal egy B. Anettől sokkal értelmesebb, okosabb józan gondolkodót adtak a frakciónak Mellár Tamás személyében. Jó csere volt.
magyarbakancs
@Shikari: "Legalább biztosan tudjuk hogy minden függetelen libsi."
Legalább biztosak lehetünk abban ,hogy minden fideszes lop
Eriksson
@Nessy: A hölgy valóban nem korrekt, de talán jobb is, hogy kilépett. Ha a liberálisoknak az a legfontosabb (szerinte), hogy az anyát - méltóságát megőrzendően - ne anyának, hanem a keresztnevén szólítsák... Mit mondjak? Szánalmas. Az anya minden vallásban és ideológiában anya. Slussz! Még ha Bősz Anett örökre távol marad a parlamenttől, akkor is.
Mellár más téma. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar színt vált.
Nessy
Na, ez a "liberálfasiszta" fogalom vetekszik a szűzqrvával!
bencemacska
@durbincs: ma , 02:15
Te Mellár Tamásról beszélsz?
Ő nagyon rövid ideig tagja volt az MDF-nek, ahonnan kilépett! Majd (nem belépve!) a fidesz önkormányzati képviselője volt, amiről lemondott. Alapító tagja volt a Századvégnek 210-ben, ahonnan 2011-ben önként távozott.
A mellékelt ábra azt mutatja, hogy mindig konzervatív elveket vallott, de nem tűri el a semmihez nem értő seggnyalók randalírozását egy testületben sem, inkább önként tovább áll.
Az ilyeneket nálunk úgy hívják: EMBER!
Nessy
@bencemacska: És ragyogó statisztikus!
bencemacska
@Shikari: ma, 06:02
"Jól tudom, hogy döntésemmel a saját helyzetemet nehezítem, mert új támadási felületet nyitok. Mindezt mérlegelve, mégis a belépés mellett döntöttem, mert most sokkal fontosabb az ellenzék perspektivikus együttműködésének az előmozdítása, mint a saját rövid távú érdekem."
Így nyilatkozik egy kultúrember az őt igaztalanul ért vádakra!!!
bencemacska
@Shikari: ma, 08:20
Ha tudnád mit jelent a liberális - magyarul szabadelvű - akkor nem írnál ilyen marhaságokat egy tősgyökeres konzervatív közgazdászról, aki addig tolta a fityisz szekerét teljes odaadással, míg rá nem jött, hogy annak semmi köze a konzervatív demokráciához!!!
bencemacska
@durbincs: ma, 12:25
Te a tényeknek hiszel, vagy a propagandának? Ha utóbbinak akkor maradj nyugodtan OV csicskája!
DE: tanulj meg nagyon gyorsan forogni (vagy pávatáncolni), mert lemaradsz a véleményváltoztatásban!
karma1
Megette a franc azt a partot, ahol egy ember belepese tudja megmenteni az EGESZ partot,...:o(((((
bencemacska
@durbincs: ma, 12:38
Te is tudod, hogy nekem van igazam. Az a te dolgod, hogy miért nem ismerheted el. Biztos van okod rá!
Az a különbség, hogy én tudom: "A beszél, a kutya ugat, a karaván halad!"
És azt is tudom ,hogy te is tudod.
cs.n.
Ez csak nekik fontos, ott bent. Nekünk itt kint tökmindegy, hány frakció van az egyharmadban. Nem oszt, nem szoroz.
bencemacska
ma, 13:17Helyesen: A pénz beszél, a kutya ugat, a karaván halad!
Edmond Dantes
Az ellenzéki pártok segítették be a parlamentbe,logikus,hogy viszonozza a gesztust.Ezt úgy is nevezik,hogy tisztesség.Ezt Fodoron kívül mindenki érti,ezért aztán most nagyon pofára esett.Se pénz,se posztó,röhejes lett.
bencemacska
@Eriksson: 09:11
Ismereteim szerint soha semmi köze nem volt Mellárnak a liberálisokhoz, miért ment volna most velük közös frakcióba?
Karácsonynak viszont már a választások előtt tanácsadója volt, és - tudtommal - ő kérte most erre a szívességre.
Egyébként Karácsony "nyalta be" fodor fondorlatát, nem az MSZP.
kereső
@Nessy: "állitólag" az lmp megkörnyékezte Bőszt!/Fodort- az lmp-nek is!érdeke,hogy a pm-nek ne legyen!önálló frakciója,hiszen ha van akkor talán jobban hallatszik a hangjuk, ami lehetséges,hogy elnyomja az lmp-ét.(mondjuk én nem bánnám).
Eriksson
@bencemacska: Úgy tudom, hogy frakció nem liberális, csak egyetlenegy volt köztük, a Bősz Anett. Nem valószínű, hogy Mellár őmiatta maradt távol.
Karácsony vajon a MSZP, vagy a Párbeszéd érdekében beszél? A kettőnek nem ugyanaz az érdeke.
bencemacska
@Nessy: ma, 12:17
OV nevezte ki a KSH élére!
Medgyessy váltotta le, jogerős bírói ítélet szerint is jogszerűtlenül!

"Első fokon döntött a bíróság a Mellár Tamás által indított munkaügyi perben. A döntés értelmében a KSH volt elnökét jogszerűtlenül távolította el munkahelyéről Medgyessy Péter. Kiss Péter kancelláriaminiszter 2003 novemberében szakmai indoklás nélkül, az állami vezetőkről szóló törvényre hivatkozva ismertette Medgyessy Péter döntését. "Nemzetközi reputációját jellemzi, hogy az Eurostat kérte fel őt a csatlakozó országokkal kiegészülő statisztikai rendszerének továbbfejlesztésére. 2002-ben az ENSZ 150 országot tömörítő statisztikai bizottságának elnöke lett, 2003-ban újraválasztották. A hazai statisztikusok elismerését jelzi, hogy Mellár Tamás az MTA Statisztikai Bizottságának jelenleg is elnöke, bár a pozíciót a mindenkori KSH-elnök szokta betölteni. Leváltásával Magyarország elvesztette statisztikai bizottsági tagságát, Pukli Péter csak megfigyelőként vett részt az idei plenáris ülésen. Tim Holt professzor az EU megbízásából 2002-ben vizsgálódott a csatlakozásra készülő KSH-ban. Az ÉS megkeresésére kifejtette, hogy Mellár Tamás kidolgozott egy reformprogramot, amely a hivatal felkészülését segítette, válaszokat adva a még megmaradt kérdésekre. A Mellár vezette hivatalt a legfelkészültebbek, leghaladóbbak között említette a csatlakozó országok sorában. "Mellár Tamás és tapasztalt kollegái nagyon felkészültek voltak, világosan látták, milyen lépéseket kell még tenniük a KSH további fejlődése érdekében."
bencemacska
Folytatás:
"Jogellenesen menesztették Mellárt
2005-04-29

Jogellenesen menesztették 1993 novemberében Mellár Tamást a Központi Statisztikai Hivatal éléről - erősítette meg a tavalyi elsőfokú ítéletet a Fővárosi Bíróság. A döntés jogerős. A bíróság ezt követően határozza meg, hogy milyen összegű anyagi juttatás jár Mellár Tamásnak. A volt KSH-elnök - aki a perben nem kérte visszahelyezését - jogviszonyát úgy kell tekinteni, mintha az a jogerős ítélet meghozatalának időpontjában szűnt volna meg. Ezért eddig jár a munkabére, kamatostól. Ezen túlmenően a bíróság - a jogsértés súlyától függően - 2-12 havi átlagilletményének megfelelő összeget ítélhet meg számára. Mint azt Trinn Gábor ügyvéd, a volt elnök jogi képviselője elmondta: nem vagyoni kártérítést is kértek, hiszen Mellár elismert szaktekintély itthon és külföldön egyaránt, és a jogtalan, méltatlan eljárással jó hírneve csorbult. (VG)"
És nem törleszt e miatt Karácsonynak, - az MSZP volt ME jelöltjének - mert úri ember!
bencemacska
@karma1: ma, 13:04
Nem a pártot menti, hanem a frakciót!
Biztos emlékszik még fodor 2014-es "tevékenységére". Bár még mindig nem tudom mennyit kért Gyurcsánytól a DK frakcióba való beülésért!!!
CsipkeRózsa
@Shikari: Biztos, hogy Mellár Tamás nem pénzért lépett be a frakcióba. Neki is lesz lehetősége több megszólalásra, és a frakció többi tagja sem lesz függetlenként besorolva, hiszen úgy ők sem tudnának annyit szerepelni. Mindkét fél jobban jár, nem pénzkérdés.
bencemacska
@Eriksson: ma, 14:04
Az a frakció már eredetileg abszolút "keverék" volt: 3 PM + 1 MLP + 1 MSZP.
(Az MSZP-s a saját frakciója helyett vállalta a "kisegítést".)
Karácsony nyilván csak a saját és a PM nevében kérhette meg. Mellár és az MSZP viszonya sohasem volt "baráti".
L. Mellár kinevezését a KSH élére 1998-ban, vagy leváltását 2003-ban. ( Utóbbit idéztem 14:03 és 06!)
Eriksson
@bencemacska: 14:16-nál Írod: "És nem törleszt e miatt Karácsonynak, - az MSZP volt ME jelöltjének - mert úri ember!"
Szinte hihetetlen, hogy ennyire önzetlen.
bencemacska
@Eriksson: ma, 14:45
Igazad van! Én nem biztos, hogy tudnék ilyen önzetlen lenni!
Bár Mellárnak a megválasztásához szüksége volt az MSZP-s jelölt visszalépésére Pécsen!!!
Eriksson
@bencemacska: Lehet, hogy mégsem Karácsony hívására, inkább viszont gesztusként csatlakozott?
bencemacska
@Eriksson: ma, 14:55
Nem tudom. Valahol olvastam, hogy Karácsony kereste meg a kéréssel!
vladimir putin
@Eriksson: én szeretnék tenni az országért.
Lopni szeretnék.
Hogy kell belépni a Fideszbe?
Van valami előzetes lopásteszt, vagy csak simán le kell szopni a cigánymaradónát?
Eriksson
@vladimir putin: Nem kell akkora hazafinak lenned. Elég, ha belépsz valamelyik frakcióba, s máris dől a lé. Legálisan.
magyarbakancs
@Shikari: Nem lop harácsol.
Mészáros,Orbán
bencemacska
@Shikari: ma, 08:05

Légy szíves közölni a forrást, honnan vetted a definíciót!
A kisujjad, - ahonnan a fent közöltet szoptad - nem mérvadó forrás tudományos körökben!!!
CsipkeRózsa
@Shikari: Az, hogy a frakciópénzből Mellár Tamás is részesül, én nem tartom ellenszolgáltatásnak, mint ha azért kapná a pénzt, hogy belép. Gondolom, neki is lesznek költségei, ő is igénybe vehet tanácsadókat.
csak úgy....
@Shikari: csoda,hogy még erölködnek veled tibi,...ritka nagy idióta vagy ;) ...ez meg az én véleményem! ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.