Nicolas Maduro eddigi venezuelai elnök nyerte ismételten a vasárnap tartott választásokat. Az elnök ezzel újabb hat évig töltheti be ezt a tisztséget, az ellenzék szerint viszont csalás történt - írja a Financial Times. A főként kormánypártiakkal teletűzdelt választási hatóság adatai szerint a szavazatok 68%-át kapta Maduro, míg Henri Falcón, a legesélyesebbnek tartott kihívója mindössze 21%-át gyűjtötte össze a szavazatoknak. Szerinte a választás csalás volt, és új szavazást kellene kiírni. A választási hatóság adatai szerint a részvételi arány 48%-os volt, ami jóval elmarad a korábbi venezuelai választások részvételi arányától. Maduro 2013-as első elnöki győzelménél például a szavazásra jogosultak közel 80%-a megjelent. Az ellenzék szerint az egész választás egy csalás volt és bojkottra szólítottak fel. Szerintük a valós részvételi arány még a 30%-ot sem érte el. A választást korábban az Egyesült Államok és az Európai Unió mellett 14 latin-amerikai ország is elítélte, mert...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A cimben nem veletlenul irtam at Nicolas Maduro-t Orban Viktorra, mert rettentoen hasonlit Magyarorszag helyzete Venezuelahoz. Csak annyi a kulonbseg hogy ok kb 5-8 evvel elottunk jarnak a korrupcio es a diktatura felepiteseben, de ketseg ne ferjen hozza, mi is ezt az utat fogjuk bejarni.

Alljon hat itt a ketkedoknek, es a fideSS birkaknak Venezuela peldaja, es tanuljunk belole, amig nem keso. Mint nekik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
A cimben nem veletlenul irtam at Nicolas Maduro-t Orban Viktorra, mert rettentoen hasonlit Magyarorszag helyzete Venezuelahoz. Csak annyi a kulonbseg hogy ok kb 5-8 evvel elottunk jarnak a korrupcio es a diktatura felepiteseben, de ketseg ne ferjen hozza, mi is ezt az utat fogjuk bejarni.

Alljon hat itt a ketkedoknek, es a fideSS birkaknak Venezuela peldaja, es tanuljunk belole, amig nem keso. Mint nekik.
emerencia
@Yoda69: A rendszerváltás óta az az igazi nagy baj a magyarok zömével, hogy más sorsából nem tanul. Azt hiszi, hogy minden rossz csak másokkal történhet. Jó, hogy betetted ezt a cikket hátha felvilágosulnak néhányan, hogy ami most folyik Magyarországon, hova vezet(het).
Yoda69
@emerencia: Pontosan ez volt szandekomban, bar ismereve a magyar mentalitast haszna nem lesz.
JAJMÁR
@emerencia: Nemhogy a más sorsából, a magáéból se tanul a magyar. Mindig az adott pillanatnyi "kényelmi' és önérdekű szempontok számítanak. Majd más megoldja, majd jön valaki, majd az eu, vagy a szomszéd, majd egyszer csak lesz sok millió a Kossuth téren, mert ez a pár tízezer kevés, mondja a fotelben ülve!
bakegya
A SOROS A HIBÁS- önbizalmat adott ennek a fityiSS bandának-itt az eredménye-csakkk remélni tudom,büntetlenül nem ússzák meg!!!
Yoda69
@JAJMÁR: Pontosan ahogy irod. Fotel forradalmarok hadaval sosem fogjuk levaltani a gecit. Volt 2 jo tuntetes 100 ezer folotti szammal. A harmadik mar eleg verszegenyre sikeredett, es azota nema csend honol a tajon.
A szervezok is hibaztak. Nem jeloltek meg celt, amit el akarnak erni. Kihunyt a lang, mint mindig.
Attol felek a fideSS es orban valoban ev tizedekre a nyakunkon marad. Talan meg egy allamcsod se soporne el, mert azt is rafogna sorosra, a birkak meg begetnek hozza.
JAJMÁR
@Yoda69: A láng lehet, hogy nem látszik, de a parázs ott izzik a mélyben! Bármikor fellobbanhat, és mindent elsöpörhet! Sajnos fényes jövőt én se látok, de nem szabad feladni soha! Az ember több annál, mint a "rendszer", amelyben él.
karma1
Nem hiszem el, hogy MINDENKI, aki a futyiszre szavazott, az mind jollakva, jo lakaskorulmenyek kozott, jo fizetessel el, mert ez nem lehet igaz.
Akkor viszont annyira hulye lenne a magyar, hogy meg a sajat szemenek sem hiszi el, hogy nyomorog? Tenyleg nem latja, hogy mit kell(ene) befizetnie sarga csekken havonta, es hogy minden fillert meg kell gondolnia, hogy mire kolt? Tenyleg ma 2 millio ember olyan kurvajol el? Plane videken?
(Bocs a sok kerdojelert, nem vagyok durbincsfarok, de ezek a kerdesek engem valoban erdekelnek)
JAJMÁR
@karma1: Egy réteg nagyon jól él, és egy másik pedig jobban él, javuló tendenciát lát. Igaz, a legalsó réteg kárára, de ők meg annyira lent vannak, hogy ők a riasztó példa! A meglévő kis egzisztencia bizonytalansága és elvesztésének lehetősége ott lebeg a fejek fölött.
Bizony sok embernek azorb ánrendszer a biztonság!
Ha ők buknak, sorra dől a dominó!
Minden állami munkahely, legyen az intézmény, önkormányzat, pályázatból élő vállalat, bukna! Rengeteg ilyen munkahely van, kiszolgáltatottak az emberek. Az ellenzék semmi reális alternatívát nem kínált fel nekik, és nem igazán látszott, hogy urai lehetnének azorbánutáni helyzetnek. A vita, a másik piszkálása látszott! Még most is ez látszik.
Az Orbán kormány győzelme törvényszerű volt. Nem az emberek a "hülyék", sőt, sajnos jól döntöttek.Mi kellene ahhoz, hogy mindez megváltozzon? Szerintem csak teljes összeomlás után van esély. De ki akarhat egy teljes összeomlást?
Yoda69
@JAJMÁR: Azert arnyalja ezt a kepet Budapest. Ha ez igy lenne, akkor Budapesten is a fideSS tarolt volna. Szerintem inkabb az emberi butasag es az informacio hianya foleg a videki falvakban es kisvarosokban, na meg persze az altalanos CSALAS ami elhozta a fideSS gyozelmet.
Eladott Ország
Miközben önök ott, a késsel-villával is táplálkozni képes Európában dohognak, igyekeznek diplomatikusan, európai módon fogalmazni, nehogy elguruljanak a gyógyszerei, Orbán Viktor és nacionalista verőlegényei hetente felmossák önökkel a padlót. Tudom, jogos erre azt mondani, hogy ha a magyaroknak ez kellett, akkor szakítsák, szagolják, oldják meg, szívják tüdőre. Csak hát az a baj, hogy Orbán Viktor felemelkedésének és korlátlan hatalmának, valamint az európai demokrácia szétverésének ügye már kilencedik éve nem magyar belügy. Az még csak belügy lenne, hogy bedarálja, felszántja és keresztben, hosszában behinti sóval az országot, de sajnos kinőtte ő már ezt a játszóteret, és az az igazság, hogy önök ott Németországban, Franciaországban és szerte a civilizált Európában sokat tettek azért, hogy biztosítsák neki a homokozójában való önfeledt dagonyázáshoz szükséges infrastruktúrát.
JAJMÁR
@Yoda69: 12:18 Persze, ez is igaz! Nem is lehet egy blogban, bekezdésben leírni - még a szakember elemzőknek se sikerül, nemhogy nekem -, de magamból kiindulva, és ez igaz lehet Bp- re is, én nem az anyagi helyzetem miatt szavaztam úgy, ahogy. Nálam nem volt a szempont, hanem a korrupció, a szabadságjogok szűkítése, a közvélemény erőteljes manipulálása és az erre költött rengeteg pénz... az ellenzék ellehetetlenítése, stb. Maga az értékrend számomra vállalhatatlan!
Yoda69
@durbincs: Te bocskoros suttyo! Neked kuss a neved.
Yoda69
@durbincs: Farok!
Fekszik, nyugszik, nem pofazik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.