10 tény Magyarország kirablásáról.   1./Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48, 000, 000, 000, 000, azaz 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon). (John Christensen, a Tax Justice Network igazgatója. Közgazdász, korábban offshore bankár …

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Rettenetes számok és tények. Sajnos a számok és a tények nem hazudnak...makacs dolgok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
Ebbe már benne van a parókakészítő tavalyi 7.5 milliárdja is?!
Sámannus
A díjnyertes filmben is szembetűnő volt, hogy a főszereplő család dolgozik, és le van pukkanva. Hogyan létezik ilyen? Hát a rablás miatt. A baj csak az, hogy ez nem lehetett volna így már harminc éve. Olyan vezetőink vannak most is akik ezzel dicsekedtek mindig, hogy ki lehet itt baszni a melósokkal.
Mára a maffia irányít és gondoskodik róla, meg ne forduljon a trend.
karma1
@36: Valaki(k) nagyon torekszenek a globalis vilagallam megalapitasara, ahogy elnezem...
Lehet, hogy annakidejen Atlantisz is ebbe pusztult bele?
Sámannus
Évi 1500 milliárd!!! Kósa nénikéje hihetően a szövege! LÉTEZIK az a pénz, csak lehazudják.
"Nem volt pénzmozgás", és azért ez nem bűncselekmény! A sárga csekkel ilyet nem intéznek,és mégis a népet basztatják.
36
@karma1: Atlantiszhoz én nem tudok hozzászólni.

De hogy van egy elit réteg, akik valójában a pór néppel már semmilyen kapcsolatot nem tartanak, az létezik. Ők nem állnak ki a médiának nyilatkozni, fénykép nem jelenik meg róluk egy újságban sem. Monte Carlo vagy Monaco jacht és palota óriásai, a kaszinók játékosai, a privát szigetek tulajdonosai, ugyan mikor lettek lefotózva és nyilvánosságra hozva?! Soha.
És a szuper gazdag elitnek én igazat is adok, hogy nem mutatkozik, mert a társadalmak számára elviselhetetlen lenne az, ha tudatosulna bennük(de nem tudatosul, mert el vannak foglalva a saját gondjukkal bajukkal, a helyi politikusaikkal, a jobb vagy rosszabb megélhetésükkel), mekkora nyerészkedés folyik a láthatatlan háttérben.

Régi, de nagyon beszédes sorozat A Polip(la Piovra) igaz, "csak" az olasz részét mutatja meg annak az elitnek, ami uralkodik és a 80-as évek körülményei között, de nagyon jó monológok vannak benne. Bankok, maffia, fegyverkereskedők, drogkereskedők, elérhetetlen emberek.
Az tény, hogy ők ma is vannak és most a globalizációból nyerészkednek. De ez is csak egy korszak, aminek egyszer vége lesz. Majd jön egy újabb.
36
@karma1: Új dolog azt is manapság(de nem ismeretlen a történelemben), hogy Türannoszok emelkednek fel. Kínában Xi Jin Ping. Az oroszoknál Putyin. Ha úgy vesszük Európát, a német Merkel uralja és ki tudja még hogy Trump-ból is mi lesz. A Brexit után, most azt olvassuk, hogy a britek ismét úgy fordulnak a Nemzetközösségi országokhoz, mint kvázi gyarmatokhoz. A francia Macron is, hiába látszólag "demokráciát" képvisel, de az Idegen Légió, fél Afrikában jelen van. A török Erdogan is nagy akar lenni. Stb. Birodalmi rendezkedés zajlik mindenhol, kérem szépen, de ez a világ látható része.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.