Nem mondhattak le a tízemeletes panel visszabontásáról, ez derült ki a Miniszterelnökség válaszleveléből, amelyet Márki-Zay Péternek küldtek. A polgármester korábban azt kérte, hogy a megüresedett lakásokat adják a városnak, amely azokat szociális alapon bérbe adhatná. Most erre a kérésre jött válasz: nem adják, és még a visszabontás terve is létezik. Még ősszel döntött úgy a vásárhelyi közgyűlés, hogy a tízemeletes lakóépületet az úgynevezett minta panelprogram keretében átalakítják, ennek egyik lehetséges módja pedig az, ha a felső emeleteket visszabontják. Erről kialakult egy szakmai vita is, de a jelenleg az épületben lakók közül többen is elképedtek az ötleten. Az önkormányzat terve szerint a lakások értékét megbecsültetnék, majd a megállapított árat állami forrásból kiegészítették volna lakás vásárlása esetén 10, magánház vásárlása esetén pedig 12 millió forintra. Minden költséget az állam áll, így lényegében a tulajdonosi jogok is azt illetnék meg a sikeres értékesítések után.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az új polgi ,,KICSINÁLÁSA,, folyik !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Eriksson: Ez már akkor is elkésett. A fidesz tíz éves kormányzása tökvakarással megy el, mert ezt később lehet csak kezdeni akkor is ha valamit eldöntenek. Ebben az esetben is hogyan, mert nem látható mi van a fejükben, ez biztosan nem lesz a konzultációban.
papa.49
@Eladott Ország: Én nem vagyok se építész, se statikus, de csupán józan ésszel végig gondolva is erre jut az ember .. Valamikor a 72-73 körül dolgoztam a 43 ÁÉV. a Csertő utcai lakótelep építkezésén, még emlékszem rá a 8. emelet körül már 10-20 centis kilengése volt az épületnek, míg a födém rá nem került!!! Akkor viszont mintha lecövekelték volna az épületet!!! Én azért hagytam ott őket mert nem tetszett a vill. szerelés kivitelezése, a panel illesztéseibe kellett a vezetéket szerelni, Ez meg ellentétes volt a tanultakkal, mert illesztési hézagba nem tettünk vezetéket, le is égett ott egy épület jó 10 év múlva pont elektromos hiba miatt, meg a ,,mennyezet konnektor,, amivel a csillár csatlakozók lettek csinálva !!!
Eriksson
@Sámannus: Nem értelek kristálytisztán. Ha lehetne egyszerűbben...
Sámannus
@Eriksson: csak a dátumokra reagáltam amiket írtál ugyanis azóta is fikció, amire a terv épülne.
"A város polgármestere 2017. nov. 20.-ig Almási István
A cikk megjelenés időpontja 2017. 05. 31.

444.hu/2017/05/31/lebontana-a-lakotel..."
Eriksson
@Sámannus: Azért emeltem ki a volt polgi nevét és a cikk megjelenésének időpontját, hogy világossá tegyem, a projektet nem most találták ki. Pláne nem a mostani polgi idegesítésére.

Érdekes a 444.hu kezdőoldala. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.