A neten terjedt a levél, amit állítólag egy börtönőr írt a 8 éves kislány gyilkosának.

A levél szerint szörnyűségek várják a sólyi gyerekgyilkost a rács mögött. A 16 éves fiú előzetes letartóztatásba került, de fiatalkorú, így enyhébb fogvatartási szabályok vonatkoznak rá. Egy állítólagos börtönőr ugyanakkor fenyegető üzenetet küldött a 8 éves kislány meggyilkolásával gyanúsított fiúnak.

Hamis a sólyi gyerekgyilkost halálosan megfenyegető börtönőr levele

Bár az üzenet vélhetően hamis, arra mégis reagált a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága – írja a Blikkre hivatkozva a 24.hu.

"Az elmúlt napokban a közösségi médiában, valamint több internetes fórumon megjelent egy állítólagos börtönőr nyílt üzenete ‘Ferikének, aki végzett a 8 éves kislánnyal’.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) tudatta, valamennyi bűncselekmény áldozatával, az áldozatok hozzátartozóival maximálisan együttérez, de a hivatkozott írásban közöltek semmiben sem tükrözik a büntetés-végrehajtás mai működését, tevékenységét.

A börtönhierarchia egy létező jelenség, amely szubkultúrában a rabok valóban mélyen elítélik a gyermekek sérelmére bűncselekményt elkövető társaikat, de ez nem jelenti azt, hogy megengedett lenne az önbíráskodás bármilyen formája."

Mint írták, a büntetés-végrehajtási intézetek minden esetben felkészülnek az ilyen fogvatartottak befogadására, a beilleszkedésükkel kapcsolatos nehézségek kezelésére.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: police.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@görbetükör: a cigó részletes beismerő vallomást tett. Persze nem kell elhinned de ettől még be lesz csukva. Sajnos. Ha nem védekezik hanem feltárja az eseményeket akkor neked okafogyottá válik a kétkedésed.

Van esély rá, hogy a tesója volt, az anyja, a tanítóbácsi vagy a balog miniszter úr. De ez az esély igen kicsi.

Van esély rá, hogy egy cigó volt, a neve ferike. Ez az esély a vallomását követően igen nagy a rosseb egye kia belit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
@bencemacska: Feltéve, ha tényleg ő a gyilkos. De volt már téves ítélet is - itt meg még semmilyen!
bencemacska
@görbetükör: ma, 10:08
A beismerő vallomás smafu???
görbetükör
@bencemacska: Sajnos, nem tartom hitelesnek. Verhették, megfélemlíthették.
Sok, túl sok téves gyanú miatt került ember bajba. Ha egyértelmű a bűnössége, akkor nem fér kétség, irgalmat nem érdemel.
De az igazságérzetem mindig azt diktálja, erről meg kell győződni.
bencemacska
@görbetükör: ma. 10:34
A kislány vele indult el a futball pályára. Ezért neki tudni kell a továbbiakról. Pl. miért nem voltak ott, ahova indultak; ha valaki megtámadta őket, miért nem kért segítséget, stb, stb, stb.
görbetükör
@bencemacska: - nem tudjuk, nem voltunk ott. A felületes ítélkezés, a látszat nem az én kenyerem. De te azt csinálsz, amit akarsz.
bencemacska
@görbetükör: A védekezés a vádlott dolga, az ítélkezés meg a bíróságé.

Nekünk meg véleményünk van!!!
görbetükör
@bencemacska: Nem, a bűnösséget kell bizonyítani.
Vagy neked tényleg mindegy, hogy az igazi bűnöst ítélik el, vagy sem? Szíved joga, de ebben nem vagyok partner.
Peller Anikó
@görbetükör: a cigó részletes beismerő vallomást tett. Persze nem kell elhinned de ettől még be lesz csukva. Sajnos. Ha nem védekezik hanem feltárja az eseményeket akkor neked okafogyottá válik a kétkedésed.

Van esély rá, hogy a tesója volt, az anyja, a tanítóbácsi vagy a balog miniszter úr. De ez az esély igen kicsi.

Van esély rá, hogy egy cigó volt, a neve ferike. Ez az esély a vallomását követően igen nagy a rosseb egye kia belit.
wagabund
..." a büntetés-végrehajtási intézetek minden esetben felkészülnek az ilyen fogvatartottak befogadására, a beilleszkedésükkel kapcsolatos nehézségek kezelésére."...

már csak az a kérdés, hogy a "befogadott" felkészült-e a nehézségek kezelésére?
cikicakk55
@görbetükör: ma 11:04
Nem védema rendőrséget,de ha valaki beismerő vallomást tesz,akkor a zsarolás és a fenyegetés nem érvényesül,ugyan is annyi eszük azért van a nyomozóknak,hogy olyan kérdéseket is feltesznek,amit csak is a gyilkos tudhat. .Csak egy példa: milyen színű zokni volt a kislányon,vagy melyik oldalra kapta az ütést,esetleg milyen testhelyzetben volt a kislány mikor ott hagyta...stb. Nagyon sok olyan dolgot tudnak kérdezni,amit zsarolással,fenyegetéssel sem lehet kihúzni egy ártatlan emberből. Fogalmam sincs,hogy miért tette,de ha beismerte és ezt a rendőrség fel is vállalja,akkor egész biztos,hogy jogosan írták,hogy Ő a tettes. Azt még eltudom képzelni,hogy valaki volt vele,vagy Ő csak látta az egész gyilkosságot és nem a rendőröktől fél,hanem az igazi gyilkostól.Ebben az esetben,mivel ott volt,látott mindent,így tudhatott olyan dolgokról is amit talán nem Ő követett el,de részese volt a tettnek.Szerintem még nincs vége,mert a kirendelt ügyvéd kötelessége cáfolni és talán Ő talál valamit még.
bencemacska
@cikicakk55: ma, 18:06
"Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Járásbíróság F. Ferencet, azt a hajmáskéri 16 éves cigány fiút, aki a megalapozott gyanú szerint pénteken este brutálisan meggyilkolt egy 8 éves kislányt Sólyban. Az előzetes tárgyalást a Veszprémi Törvényszék épületében tartották meg. A tárgyaláson a fiatalkorú gyanúsított kirendelt védőjén kívül az édesanyja is megjelent. A rendőrök egy csapatszállítóval, öt-hat fővel biztosították a helyszínt, illetve a bíróság épületét. A hétvégén megtaláltuk F. Ferenc Facebook oldalát, valamint néhány ismerősével is sikerült beszélnünk. Azt mondták, a fiú mostanában többször említette, ki akarja próbálni, milyen embert ölni. Közösségi oldalán több fotót is találtunk, melyen agresszív pózban, ütésre lendülő ököllel, illetve karddal a kezében látható."

"Mániásan szereti a buszokat, vagy autóbusz fotókat, vagy állat képeket posztolt. Fotói már sokkal félelmetesebbek. Találtunk olyan képet, kettőt is, melyeken kezében méteres pengéjű karddal pózol, egy másikon arcát eltakarva lendíti ütésre az öklét. Két kifejezetten erőszakot sugárzó posztot találtunk, melyekben arról ír – érdekes módon éppen saját faját megvetve – hogy gyűlöli és leölné az összes cigányt."
cikicakk55
@bencemacska: Amit írtál csak megerőaít abban,hogy Ő a bűnös. A Facebook oldaráról olvastam( de itt és nem a facén) ám a többiről amit írtál nem tudtam. Az különösen furcsa,hogy pont egy ilyen gyilkolászós beálítottságú útálja a cigányokat. Igaz,hogy pont nem a gyilkosság a legjellemző vonása a cigányoknak. Sokkal inkább a lopás,betörés,garázdaság,lemolás,hazudozás,stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.