A súlyosan, halmozottan sérült gyerekek többsége születése óta él betegségével, gyógyulásukra legtöbbször kevés az esély. Szüleiknek ennek ellenére évről-évre bizonyítaniuk kell, hogy a gyerek továbbra is beteg. Mindezt azért, hogy megkapják az ápolási díjat, az emelt összegű családi pótlékot, vagy a kerekesszéket. Az önálló mozgásra képtelen, pelenkázásra szoruló gyerekeket kész rémálom az orvos és a szakértői bizottságok elé cipelni, mégis sokszor ez az egyetlen lehetőség, hogy megkapják az ellátást.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@Shikari: Több, mint kellemetlen és fárasztó. Nem a betegség a szégyen, hanem ahogy viszonyul hozzá az egészségügy!!!
Persze, neked minden heppy. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ez ma a magyar egészségügy, igazán gyönyörű, azoknak a ,,sarlatánoknak,, akik ott ülnek a székekben kívánom hasonló cipőben éljenek jó sokáig !!!
görbetükör
@Shikari: Akkor elég a hozzátartozónak menni a gyógyszerért. Viszont egyszer, egyetlen egyszer kísérj el egy ilyen beteg gyereket! És gondolj bele, hogy minden évben kell.
Megalázó, hogy ezt így kell! Szégyellje mindenki magát, aki ezt helyesli!
görbetükör
@Shikari: Több, mint kellemetlen és fárasztó. Nem a betegség a szégyen, hanem ahogy viszonyul hozzá az egészségügy!!!
Persze, neked minden heppy. :(
papa.49
A kormány titkos elképzelése az ilyen betegek, a nyuggarek, csak ballasztot jelentenek a társadalomnak, hát KÍVÁNOM ÉLJENEK ŐK IS ILYEN CSALÁDBAN !!!
görbetükör
@Shikari: Ha valaki beteg és gyógyulásra vár, természetes, hogy orvoshoz megy.
De akinek az állapota visszafordíthatatlan, annak miért kell évente ezt bizonyítani? Melyik orvos, vagy politikus nem hiszi el?
A szégyen meg abban van, hogy csalónak tekintik, aki élete végégig rokkant lesz. És megnehezítik a lehetőséget, hogy ahhoz a semmi kis pénzhez hozzájusson.
görbetükör
@Shikari: Még valami. A közlekedés mozgássérültek számára meg külön tortúra kis hazánkban. Aki nem tud eljutni, az úgy járt, hiába gyógyíthatatlan.
Szégyen és átok mindarra, akik miatt ez így van!!!
tudode
Az még RENDJÉN is lenne, hogy a TERMÉSZET, v a Jóisten fintora következtében akár SZÜLÉS KÖZBEN megsérül a VÁRVA VÁRT baba, v baleset következtében, hogy a JOGOS JÁRANDÓSÁG megállapítása céljából IGAZOLNI "kell" a szörnyű valóságot!
.
Elszenvedőjeként érzékelem, hogy az már az EMBERTELENSÉG határát súrolja, hogy a VISSZAHOZHATATLANNAL nem csak fizikailag, . l e l k i l e g .. is ZAKLASSA az állam a TÖRVÉNY EREJÉVEL, csupán ANYAGI OKOK MIATT olyan képzelőerővel bír, v micsodával, hogy valami .. C S O D A .. folytán a sérült gyermek időközben VISSZASZEREZTE azokat a képességeit, amelyet EGY PILLANAT alatt akár egy szülés közbeni agyvérzés, v oxigén hány miatt elvesztett!
.
A frász kerülgeti a szülőt, amikor MEGÉRKEZIK egy idézés, akár a gyámügytől, v a bíróságtól, hogy MEGJELENÉSE KÖTELEZŐ, még akkor is, ha 50-60 km-re jelölték ki az ISMÉTELT un. .. K O M P L E X .. F E L Ü L V I Z S G Á L A T .. színhelyét, úgy bánva a szülőkkel, hozzátartozókkal, mint a ..B Ű N Ö Z Ö K K E L!
.
Ne bízza el egyetlen .. H A L A N D Ó .. sem, példa erre a balesetet szenvedett Toller László, Pécs néhai polgármestere, aki ereje teljében az Ország Házából hazafelé közúti balesetet szenvedett, és a családja éber kómában addig tartotta évekig életben, míg a szervezete nem adta meg magát!
görbetükör
@Shikari: A Parlamentnél nincs apelláta, amit a vezér kimond, az úgy van. A szabályok bizony rosszak és nincs aki megvétózza. Még népszavazást sem engednek - de nem is baj, mert a számlálását úgyis az végzi, aki a törvényt hozza.
Bizony, ami nem logikus, az rossz, pláne, ha embertelen is.
De védd csak a védhetetlent, amolyan "régivágású keresztény" módjára. Majd neked kell érte számot adnod!!!
görbetükör
@Shikari: Én nem fenyegetlek. Látod, egy "régi vágású keresztény" nem tudja, hogy Isten előtt kell számot adnia, vele vitázni. Röstelld magad! Szerintem még hívő sem vagy.
Igen, így jártunk veletek, tény. De megérdemli a nép, mert a rossz törvénynek fejet hajt.
De tudd: "legyőzötteknek joga a gyűlölet". És ez nem az én mondásom, nézz utána!
1magyar
Ez bizony a pofátlanság netovábbja! Akinek pld. levágták a lábát 100 %-os rokkant kell legyen és soha többé ne kelljen menni újra.
De vannak a korral járó betegségek amik visszafordíthatatlanok, legyen rájuk lista és azoknak se kelljen. A rehab is ilyen, vissza kell menni, hogy talán 60 évesen visszafiatalodik valaki. Rohadna meg aki ezt a törvényt kitalálta hasonlókat neki.
Ja és számoljon el minden fillérjével közszereplőként a népnek, mi honnan van! Mert azt az öreg rokkantak keresték meg nekik.
lusta
Nem magyarázom a bizonyítványt, de ez egy nagyon régi beidegződés. Vagy 25 éve édesapám csípő protézist kapott. Rokkantságát rendszeresen bizonyítania kellett, míg írt egy levelet, miszerint őt a bizottság nem érdekli, mert a tudomány mai állása szerint a csontok neki nem nőttek vissza és hagyják őt békén. Úgy látom, azóta kormányok jöttek, kormányok mentek, de a rendszer hülyesége maradt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.