Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették.

Az államfő a miniszterelnök javaslatára összesen 54 államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezési okiratot adott át.

Áder János kinevezte a negyedik Orbán-kormány államtitkárait

Fotó, címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez alapján a miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkári posztot az Agrárminisztériumban Farkas Sándor, a Belügyminisztériumban Kontrát Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) Rétvári Bence, a Honvédelmi Minisztériumban Németh Szilárd, az Igazságügyi Minisztériumban Völner Pál, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban Cseresnyés Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Magyar Levente, a Miniszterelnöki Kabinetirodán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kormányirodán Fónagy János, a Miniszterelnökségen Orbán Balázs, a Pénzügyminisztériumban pedig Tállai András tölti be.

Áder János a Miniszterelnökségen nevezte ki a legtöbb államtitkárt, illetve közigazgatási államtitkárt, ahol összesen tízen tették le esküjüket, míg az Emminél kilencen, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, valamint az Agrárminisztériumban hatan-hatan, a Miniszterelnöki Kormányirodán és a Pénzügyminisztériumban öten-öten, a Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Honvédelmi Minisztériumban pedig hárman-hárman. A belügyi, az igazságügyi és a külügyi tárcáknál egyaránt két államtitkár tett esküt, itt közigazgatási államtitkárokat nem neveztek ki.

Az államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezéseken a kormányfő mellett az új kormány korábban esküt tett miniszterei is részt vettek.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Éljen a még kontárabb, még "kisebb" államapparátus!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Commenter: ez a "plebejus kormány"- elvégre 2010-ben azt igérte orbán a "luxus"és "bankár" kormány helyett.
Commenter
@kereső: ja kicsik, mint az a beigért, söralátétnyi adóbevallás. Ez a miniszterelnökök szégyene még akkor is hazudik, amikor épp levegőt vesz.
nevemnick
Most már értem, hogy lézernek miért kellett a ebből a díszes társaságból kiválni.
Egy fejjel magasabb volt, mint a többi szernátor
papa.49
Hány százat neveztek ki most, és majd jönnek a helyettese állattitkárok vagy 300 an, meg a miniszterelnöki megbízottak vagy 100 an !!!
Ha nem tudnátok ez a csutigörény által 2010. ben beharangozott KISEBB ÁLLAMAPPARÁTUS !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. March 23., 11:35
Szeméremcsontját fájlalja Messi
Szórakozás - 2019. March 23., 10:42
Bochkor nemsokára újra rádiózhat
Sport - 2019. March 23., 09:46
Fucsovics nem jutott a 32 közé Miamiban