Több sajtótermék is arról számolt be, hogy heten utaztak a kisbuszban, és mindannyian életüket vesztették a balesetben. A rendőrség szerint 9 személy halt meg.

Rendőrség: kilencen haltak meg a balesetben

Kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-vel.

András Tamás elmondta, hogy a kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

A szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.

Korábban írtuk:

Romániai külügy: a kisbusz okozhatta a balesetet

A Digi 24 hírtelevízió közlése szerint hét román állampolgár vesztette életét a Ceglédbercelnél kedden délután történt mikrobuszbalesetben – olvasható az MTI hírében.

A hírtelevíziónak Paul Ciocoiu külügyi szóvivő elmondta: a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset. A szóvivő megerősítette, hogy hét román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek.

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak.

A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.

Délután még nem lehetett tudni a baleset okait

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság három fotót adott ki a keddi baleset helyszínéről.

Ceglédberceli halálos baleset: romániai kisbuszt talált telibe a homoszállító – fotók

Ceglédberceli halálos baleset: romániai kisbuszt talált telibe a homoszállító – fotók

Ceglédberceli halálos baleset: romániai kisbuszt talált telibe a homoszállító – fotók

Fotó: police.hu

A PMRFK közleménye szerint "egyelőre ismeretlen okbók egy teherautó és egy kisbusz összeütközött 2018. május 22-én 16 óra 25 perc körül a 4-es főút 58. kilométerénél, Ceglédbercelnél. A balesetben a kisbuszban ülők közül többen életüket vesztették, a teherautó sofőrje megsérült.

A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek, a forgalmat a Szentmártoni út felé terelik, a közlekedők a 40-es és a 46124-es utat érintve térhetnek vissza a 4-es főútra."

A Maszol.ro erdélyi magyar hírportál értesülései szerint a balesetet szenvedett kisbusz Maros megyei rendszámú volt.

A 24.hu és a Hír TV úgy értesült, heten utaztak a kisbuszban és mindannyian életüket vesztették a balesetben. Egy román hírforrás is hét halottról számolt be, de ők a magyar médiára hivatkozva tették ezt, bár cikkük frissítésében már azt írták, megerősítették, hogy az áldozatok heten voltak és Maros megyeiek.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@jancsipapa: Bekuldtem ide errol egy masik cikket, amiben pontosan leirja a cikkiro, hogy a kisbusz vezetoje rakapcsolodott a Facebook Live-ra es allatira nem erdekelte sem a sebesseg, sem az irany, igy attert az ut tuloldalara.

Azon felul, hogy itt vitatkozgatunk a firkasz helyesirasan - ami minosithetetlenul szar -, en meg arra is kivancsi lennek, hogy a magyar rendorseg vajha miert is nem tudta leirni a tenyeket, miert egy romaniai ujsag hozza le a tuti tenyeket? Mitol tudnak elobb valamit Romaniaban, mint a magyar helyszinelo rendorsegen?
Ettol fuggetlenul sajnalom az utasokat, a sofort is, de ez lett volna az az idiota is talan, aki kepes lett volna pokemon go-zas kozben a szakadekba is belelepni gond nelkul. Kar volt a tarsait a halalba vinni a sajat hulyesege miatt...:o((( R.I.P
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@papa.49: OK, de ha a Haon.hu hozta le az ottani polgarmester (.hu kiterjesztes az magyarorszagi vonatkozasu), akkor nem magyar romakrol ir? Na jovanna, hagyom a francba az egeszet, mindenkeppen sajnalom oket, mert ha romak voltak, akkor meg eppen abba haltak bele, hogy rendesen eljartak dolgozni...:o((( Mindenkeppen tragedia ez, nemzetisegre valo tekintet nelkul...:o(((
papa.49
@karma1: Igazad van valóban abba haltak bele, hogy eljártak dolgozni ...Ilyenkor mindig futkos az ideg bennem is mert a nászomék is így ezzel a kisbuszos módszerrel jönnek át a fiamékhoz, és az ördög nem alszik ...
Romániába különösen a nyugati szélén úgy beszélnek magyarul mint te, vagy én, vannak olyan ismerősök akik született románok de a beszédén nem veszed észre ...Ha most azt mondom neked a menyem nővérérék Spanyol országban élnek, pedig neki meg a férjének kettejüknek nincs 10 osztálya akkor ??? Az Ibolya mosogat, a Viktor aki kukkot nem tud magyarul meg állatgondozó, már évek óta ott élnek ...
Azok az emberek sokkal mobilabbak mint mink, na jó ez terád nem érvényes ...
karma1
@papa.49: Na, Papuskam, ha valaki igazan mobil, akkor az en vagyok, hidd el...:o))))
papa.49
@karma1: Ezért is írtam rád nem vonatkozik a ,,földhöz ragadtság,, )))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.