Kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien egy román rendszámú kisbuszban utaztak.

Éjfél után fejeződött be a helyszíni szemle és a műszaki mentés a 4-es főúton Ceglédbercelnél, ahol korábban kilenc halálos áldozatot követelő baleset történt. Az út csak szerdára virradóra lett ismét teljes szélességében járható a rendőrség közlése szerint.

A romániai sajtóban megjelentek szerint a baleset oka az is lehetett, hogy a sofőr élőben közvetítette az utat a Facebookon, amikor frontálisan összeütköztek a teherautóval.

Megrázó felvételek: teherautóval ütközött egy kisbusz, kilenc halálos áldozat

A kedden délután történt közúti balesetben egy román rendszámú kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főút 58. kilométerénél. A mentés és a helyszínelés teljes útlezárás mellett folyt.

A balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, valamennyien a kisbuszban utaztak. A teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett.

A kisbusz Erdélybe, Maros megyébe tartott, az utasok Szlovéniából utaztak hazafelé.

Megrázó felvételek: teherautóval ütközött egy kisbusz, kilenc halálos áldozat

A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a kisbusz sofőrje okozta, ami túl nagy sebességgel akart előzni, így ütközött frontálisan a teherautóval.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Mihádák Zoltán

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisGenyo2
Szerencse e szerencsétlenségben, hogy egy homoxállító és nem egy ártatlan személyautós család jött szembe.
wagabund
@papa.49: ahogy írtad elébb, jött a hatvan tonna...nem tudom mi van a billencs sofőrjével, de szerintem az ül valahol, és néz ki a fejéből..meg sem tud szólalni.
papa.49
@wagabund: Megsérült ő is, nem is csodálkozom mert a mikrobusz meg tarlóra tört, ahogy látom a képen a hátfal maradt valamennyire meg ...
Jól ismerem azt az utat, most hogy felújítják a burkolatot, egyik felét lezárták, a billencs melletti rész egy kb. 30 méter mély völgy, oda ránthatta volna le a kocsiját, hogy ez az állat nem dögöljön meg !!! A másik oldalon meg jött szembe az a billencs amit ez a barom előzött !!!
A billencs sofőrjének esélye se volt hogy elkerülje a balesetet, még hozzáteszem az út ott éppen egy dombra kapaszkodik fel olyan 4-6 %emelkedőre fel akart ez a barom előzni !!!
wagabund
@papa.49: gondolta hogy a merci busza+ő az országút bajnoka. Épp reklámozta a személyszállító cégét...

most 35 gyermek maradt félárva, vagy árva.
papa.49
@wagabund: Hát igen ez az út életveszélyes, kb. 2 milló km a hátam mögött komolyan mondom ez ellen tehetnének a zsrenyákok valamit, de csak a magyar rendszámos autókat baszogatják !!!
Én itt olyanokat látok, hogy a hátamon a szőr leáll, gondolj bele egy 2 tonnás Merci kisteheren rajta egy közép kategóriás szgk. mögötte egy 10 méteres tréler két tengelyes azon még két szgk !!!
Húzza vagy 90 km sebességgel, és kígyózik neki az egész, bizony én is lemaradtam mögötte, mert nem bíztam benne hogy nem borul fel előttem!!!
A rendőrök ott dekkoltak a ceglédi benzinkútnál MEG SE ÁLLÍTOTTÁK !!!
Csak kb. 5-6 szabályt szeget meg ezzel a román !!!
wagabund
az egyik elhunyt házaspárnak otthon 7 gyermeke maradt árván...az anyában ott növögetett a nyolcadik..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.