Magyarország közbiztonságának kiegyensúlyozását nevezte céljának országos rendőrfőkapitány-jelölti meghallgatásán Balogh János az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt szerdán.

Balogh János meghallgatása: "a kiegyensúlyozott közbiztonság a cél"

Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-jelölt (j) kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 23-án. Mellette Papp Károly rendőr altábornagy, leköszönő országos rendőrfőkapitány. MTI Fotó: Kovács Attila

Kocsis Máté, a testület fideszes elnöke az ülés elején ismertette Pintér Sándor belügyminiszter testülethez eljuttatott levelét. E szerint a belügyminiszter május 31-ei hatállyal kezdeményezte Papp Károly országos rendőrfőkapitány beosztásából történő felmentését. Egyúttal javaslatot tett Balogh János rendőrfőkapitány-jelölti meghallgatására. Az új főkapitányt június elsejei hatállyal nevezhetik ki.

Balogh János rendőr vezérőrnagy a meghallgatásán azt mondta: részben könnyű helyzetben van, mert egy kiegyensúlyozott és társadalmilag, szakmailag jó helyzetben lévő, jó megítélésű rendőrséget vehet át. Emiatt viszont nehéz helyzetben is van, mert – mint mondta – úgy tartják, "egy jól elkészített művet viszonylag könnyű elrontani". A rendőrfőkapitány-jelölt bízik a rendőrség munkatársaiban, az együttműködésben – ennek során a rendészeti bizottságban –, továbbá a sajtóval is korrekt viszonyt kíván kialakítani.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Ebben az országban csak a fő bűnözők vannak biztonságban, az egyszerű polgárnak rettegnie kell mikor gurul el orbánc gyógyszere.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.