Egy hatgyermekes házaspár is ült a kisbuszban. A román sofőrnek már nem ez volt az első tragikus balesete. Désfalváról, Egrestőről és Felsőkápolnáról származik az a hét férfi és két nő, akik meghaltak a kedd délutáni ceglédberceli balesetben. A román sajtó szerint a kamionnal karambolozó kisbusz utasai Szlovéniában dolgoztak mezőgazdasági munkásként, és épp hazafelé tartottak, amikor történt a tragédia. A Blikk úgy tudja, hogy 13 gyerek maradt árván a baleset után. A román sajtó szerint viszont még ennél is több gyerek vesztette el az édesanyját vagy az édesapját. Meg nem erősített információik szerint összesen 35 gyerek maradhatott árván vagy félárván a baleset után. Az áldozatok közt van egy házaspár is, akit hat gyermeke várt haza. A Digi 24 legfrissebb cikke szerint viszont ennél lényegesen kevesebb, 16 gyerek maradt árván. A lap szerint az árvák több, mint fele kiskorú, de akad közöttük csecsemő is. Hivatalos adat az árván maradt gyerekek számáról azonban továbbra sincs...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@micfild: Zuckerberg hagy jova minden olyan app-ot, ami a Facebook-on megjelenik. Igy teljes a felelossege a szemelyisegvedelem ala eso adatok megvedesere - ha olyan appot dolgoz ki a Facebook munkacsoportja, ahol az erzekeny adatokat idegenek feltorhetik, vagy olyan app-okat enged ami alkalmas bullying-ra (ez verbalis lelki terrornak fordithato le, amivel fiatalok sokasagat lehet az ongyilkossagba kergetni), es ezeket a hibas app-okat nem javitja ki , mikor kiderul, hogy azok alkalmazasa veszelyes - akkor azert mindenkeppen Zuckerberg a felelos. Ugyanis a Facebookrol beszelunk.
Ha egy gyarban valamilyen vegzetes baleset tortenik, akkor nem csak kozvetlenul a hibat elkoveto munkast kell felelossegre vonni, hanem a gyar igazgatojanak is le kell vonni a konzekvenciakat. Nalunk legalabbis igy mukodik. Mert a vezetonek kell olyan rendelkezeseket hozni, hogy ilyen tragediak ne fordulhassanak elo.
Mii nem vilagos ezen, es Zuckerberg szerepen? Szerinted ki engedelyez egy uj alkalmazas bevezeteset? Kis Joska vagy Nagy Pityu?
Dr plágium
@karma1: Gondolod Zuckberg pisztolyt tart minden felhasználó fejéhez, hogy használja azt az alkalmazást?
Mindenki maga dönt mikor használja, vagy nem használja.
micfild
@karma1: És Zukker ott állt stukkerrel az idióta feje mellett, hogy használja is??

MIT nem értesz ezen??
Én nem használok ilyesmit, pedig nem vezetek.
micfild
@micfild: Jut eszembe..
lehet az autó feltalálója a hibás..
mivel akkor is történt ilyen baleset amikor mobiltelefon nem is létezett.
mivel volt akkor is olyan idióta aki felelőtlenül ment ki előzni
karma1
@micfild: Nem elozott. Attert! A ketto kozott akkora a kulonbseg, mint Mako es Jeruzsalem kozott,
Ha nem hasznalsz Facebook-ot - ahogy a szavaidbol kiveszem, es nem is vezetsz autot, akkor megis mit ertesz az egeszhez? Nekem 42 eves a jogositvanyom, balesetmentesen, millio felett megtett kilometerrel, es 6 eve Facebook-ozom, 17 eve van mobilom, (android), vagyis az autoban is hasznalhatnam a Facebook-ot, mivel van Bluetooth a kocsimban, WI-Fi a telomban.
Hogy megis hasznalom az eszemet, es eppen ezert nem hasznalom a Facebook-ot vezetes kozben (sot nem is sms-ezem) , az egyedul az en dontesem, mert nemcsak a kocsiban ulok eleteert vagyok felelos, hanem az uton mas kozlekedokkel szemben is. Ugyan a FB-on is nagyon keveset vagyok, es nem hasznalom a kulonleges baromsagokat sem, az megint az en dontesem. Az viszont mar nagyon is csak Zuckerbergtol fugg, hogy milyen lehetosegeket ad felelotlen fiatalok kezebe.
Szerinted ha Te a 10 eves fiadnak a kezebe adsz egy legpuskat - nem engedelyhez kotott! -, es o kilovi a szomszed kislany szemet, akkor kit fognak elovenni? Teged vagy a 10 eves fiadat?
Gondold at megegyszer a felelosseg kerdeset - ugy latom, hogy otthon allatira divatba jott, hogy senki semmiert nem vallal felelosseget, mert igy az esetleges buntetest is elkerulheti. Szerinted miert allt Zuckerberg 3 napon keresztul az EU Birosaga elott? Mert dragan arulta volna a vattacukrot a Vurstliban?
karma1
@Dr plágium: Te is piszkosul felreertesz valamit. Termeszetesen nem allt fegyverrel a hata mogott, de az altala kifejlesztett Facebook Live egy olyan app, ami nem megfelelo korulmenyek - pl. autovezetes, legtornaszas, Kilimandzsaro maszas kozben - eletveszelyes lehet.
Valoban mindenki a sajat felelossegere hasznalja ezeket az alkalmazasokat, es ha nem volt egy ilyen figyelmezteto megjegyzes az app-ot letoltok fele, akkor igenis Zuckerberg a felelos azert, ami kikerult tobbszazmillio telefonra letoltott alkalmazasra.
Vannak olyan helyek, ahol peldaul a szelfizest az illeto intezmeny buntetes kiszabasaval tiltja, mert rajott, hogyha ott hasznaljak esz nelkul a szelfit, akkor abbol komoly baleset lehet.

De nem vitatkozom Veletek, latom, fogalmatok nincs a gyarto felelossegevel egy forgalmazott termek utan.
Neked is figyelmedbe ajanlom @micfild- nek irt 07.35-os hsz-emet.
Nyugi, ezt a temat lezartam, nem erdekel tobb hozzaszolas, igazatok van, ha holnaptol Zuckerberg olyan app-ot talal ki ingyen letolthetosbe, hogy egyensulyozz a lakasod ablakaban egy kemenytojason, es errol tolts fel minel tobb kepet a FB-ra, akkor feltetlenul toltsd le es alkalmazd, amig ki nem esel az ablakon. Csak akkor kit fog perelni szerinted a csaladod a halalodert? Mert ezek a szerencsetlen roman csaladok nagy valoszinuseggel a Facebook-ot fogjak, elsosorban az engedelyezo-forgalmazot...
Azt kivanom, soha ne legyetek hasonlo helyzetben, mint ezek a szerencsetlenek voltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.