Kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy asszony ellen.

A tatabányai hajléktalanokat meggyilkoló fiú anyja ellen is vádat emeltek

Az MTI információi szerint a vádlott annak a 16 éves M. Apollónak az anyja, aki tavaly áprilisban

egy éjszaka olyan súlyosan bántalmazott Tatabányán két hajléktalant, hogy mindketten a helyszínen meghaltak.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint az asszony

évekig megszegte szülői kötelezettségét, így a gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek.

A nagyobbiknak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták. Az anya azonban az orvosságokat nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza.

Az asszony az iskolás a nagyobb fiára bízta a kisebbet. Az idősebb fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, a gyereknek csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, a ruhákat maga mosta. A fiú műanyag szatyorban hordta iskolai felszereléseit, a nő szülői értekezletre, fogadóórára sem járt – közölte a főügyészség.

A vád szerint

a 16 éves M. Apolló 2017 áprilisában a Tatabánya központjában lévő buszmegállóban felébresztett egy hajléktalant, akivel korábban összeszólalkozott. Megrugdosta és megtaposta a földre zuhanó férfit, aki emiatt a helyszínen meghalt.

A fiú ezután a lépcsőházukban üldögélt, mert nem akarta felébreszteni az anyját. Egy idő után járkálni kezdett a környéken,

felkeltett egy másik hajléktalant, ütlegelte, rugdosta, később a magatehetetlen ember cipőjét a saját lábára húzta. A férfi a helyszínen nagy szenvedések után meghalt.

M. Apolló beismerte a bűncselekmények elkövetését. Az ügy tárgyalásán elhangzott, hogy fiúnak rossz kapcsolata volt az anyjával, és nem sokkal a gyilkosságok előtt maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba.

A fiú azonban a tervezett ítélethirdetés előtti tárgyalási napon, múlt csütörtökön

visszavonta vallomását, és azt állította, hogy a gyilkosságokat fenyegetés hatására követte el, illetve az egyik bűncselekmény elkövetésében társa is volt.

A bíróság ezért elhalasztotta a döntést a fiú ügyében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nagyon helyes! Ez is egy jó döntés! Ha már a fia maga kérte, hogy állami gondozásba vegyék, annak nagyon komoly oka lehetett! Nem elég csak megszülni a gyerekeket, fel is kell nevelni őket! Azért nem vállalnak sok családban csak 1-2 gyermeket, mert érzik a szülői felelősségüket! Ez az anya/?!/ veszélyeztette gyerekét! Hol volt már megint a gyermekvédelem?! Jogot kell adni a gyermekvédelmisek kezébe, hogy tudjanak, merjenek intézkedni! Az iskolai gyermek felelős sem tette a dolgát! Hány gyermeknek kell még szenvedni, meghalni?! Egyre több fiatal korú követ el élet ellen bűntettet! Van mit pótolni a terület felelősének, mert a páter úr nagy űrt hagyott hátra maga után a szociális ágazatban IS!!
CsipkeRózsa
A gyerek is felelős, akit nem nevelnek igazán, annak is tudnia, éreznie kell, hogy másokat nem bántunk, nem ölünk meg. Egy kiszolgáltatott embert bántani még elvetemültebb tett volt, ráadásul eszébe sem jutott, hogy ő is részben sorstársa a hajléktalannak.
wagabund
ez az Apolló név pont nem illik egy elmebeteg gyilkoshoz..a névadó vajon más sorsot szánt neki?

(jó tudom, más név sem)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.