Új diplomamentő programot indít a kormány a korábbihoz hasonlóan azok számára, akik oklevelüket a nyelvvizsga hiánya ­miatt nem tudták átvenni.

Az új feltételekkel elinduló a diplomamentő program, a Magyar Időknek az OFA Nonprofit Kft. számolt be. A program célja, hogy a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, államvizsgájukat hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem állók nyelvi képzésbe vonása, hogy könnyebben szerezhessék meg a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsgájukat.

Új diplomamentő program indul

A lap szerint az új programban 1333 fő bevonására van lehetőség, erre a célra 400 millió forint áll rendelkezésre. Ezenkívül:

A nyelvi képzések szeptember közepétől indulhatnak;

2019. december 31-ig kell lezárulniuk;

A jelentkezők a pályázati felületet várhatóan augusztustól érhetik el;

A támogatás mértéke fejenként legfeljebb 300 ezer forint lehet;

A támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványukat és az az alapján kiadott diplomájukat;

Amennyiben ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget vissza kell fizetni;

A programban angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvi képzésekre lesz lehetőség, a nyelvi képzés szintje legalább általános, B2, tehát középfokú, a Közös Európai Keretrendszer szerinti kimeneti szint lehet, így többek közt a szakmai nyelvvizsga is támogatható.

A lap emlékeztet, hogy az első dimplomentés alkalmával az államilag támogatott nyelvi képzéseken 10.243-an vettek részt és 9822-en eredményesen el is végezték azt, közülük pedig 7689 fő sikeresen nyelvvizsgázott.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Magyar Idők)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.