Vádat emelt hat gyanúsított, köztük a magyar buszvezető ellen a veronai államügyész a tavalyi busztragédia ügyében, az olasz város bíróságán a per október elején kezdődik.

A 2017. január 20-án éjfél előtt, az A4-es autósztrádán történt magyar busztragédia ügyében a vádlottak között van az A4-es autósztráda két üzemeltető mérnöke, valamint az autópálya átadás előtti, 1993-as tesztelői közül három mérnök. A vád tömegszerencsétlenség okozása.

A katasztrófában a helyszínen tizenheten, többségében 14 és 18 év közötti diákok vesztették életüket, egy súlyos égési sérült a budapesti Honvédkórházban hunyt el.

A Magyar Idők áprilisban számolt be róla, hogy M. Fekete György szakértői véleményben állapította meg: a busztragédia legalább négy olyan hiányosságra vezethető vissza, amelyértaz A4-es olasz autósztráda adott szakaszának biztonságikorlát-rendszere okolható.

Vádemelés a veronai busztragédia ügyében

A végzetes hibákra rámutató magyar beadvány idén januárban jutott el a veronai államügyészhez, aki ennek alapján vádlottként azonnal bevonta a vizsgálatba a sztrádakivitelezés és -üzemeltetés további három mérnökét is. A lap információja szerint a keddi vádemelés is nagyban támaszkodik a magyar szakvéleményre.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Magyar Idők)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A buszos cég volt vezetőjének, meg a sleppjének is ott lenne a helye a vádlottak padján !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@F_Viktor: A vállalkozó állítólag tulajdonos, átalakító vizsgáztató és szállító volt egy személyben, de szerintem külön-külön keresik. Így maszatolják el nálunk az ügyeket. Ez a fószer olyan sáros, hogy ki sem bújhatna alóla annyi a bűne, de ezzel fog mégis kicsúszni a felelősségre vonás alól.
F_Viktor
@Sámannus: Aha, értem... Már csak az a kérdés, hogy milyen az összefonódása a NER-el.
Sámannus
@F_Viktor: Ott sündörgött a baleset helyszínén is.
Szerintem ő volt az egyetlen akit messzire el kellett volna küldeni akkor is, mert nem segíthetett, és nem is azért volt ott!
papa.49
@F_Viktor: Igen írtam, hogy tudomásom szerint még nem büntettek meg a világon egyetlen sziklát, vagy fát mert neki ment amilyen jármű !!!
A KORMÁNY, meg a FÉK azért van, hogy az akadályokat kikerülje a SOFŐR, de ugye ha ALKALMATLAN a VEZETÉSRE akkor HOGYAN TEGYE EZT !!!
A VOLT tulaj (aki gyorsan eladta a céget) ,,kormányközeli vállalkozó,, gondolom ez minden itthoni ténykedést meg is magyaráz !!!
Ez a tipikus ,,szerecsen mosdatás,, semmi egyéb !!!
papa.49
@F_Viktor: Írtad a ,,műszaki vizsgát,, elég ha annit mondok ,,házon belüli,, !!!
F_Viktor
@papa.49: Igen, @Sámannus: közben felvilágosított, hogy "házon belül" történt a műszakíztatás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.