Az OECD országok közül Svájcban, majd Luxemburgban és Izlandon a legmagasabbak a fizetések. A 35 országból Magyarország a bruttó átlagbér tekintetében 31. helyen áll, viszont a magas hazai adóterhek miatt nettó kereset tekintetében csak Mexikót és Lettországot előzzük meg. A howmuch.net az OECD friss kiadványát felhasználva készített egy ábrát arról, hogy a szervezet 35 tagországában jellemző átlagos fizetések hogyan viszonyulnak egymáshoz. https://howmuch.net/articles/money-people-take-home-after-taxes Az éves fizetések dollárban vannak megadva, azonban az összehasonlíthatóság érdekében korrigálva vannak a helyi árszínvonallal. Az elsődleges sorrend a bruttó bér alapján került felállításra, azonban az eltérő adóztatás miatt azonban sok esetben előfordul, hogy a listán előrébb szereplő ország állampolgárai kevesebb pénzt visznek haza, mint azok, akik mögötte állnak. Az oszlopok zöld része jelképezi az éves nettó béreket.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Lehet dicshimnuszokat írogatni. A tények kőkemények. Az összes V!-es ország levert, mint Manci a makk alsót.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Lehet dicshimnuszokat írogatni. A tények kőkemények. Az összes V!-es ország levert, mint Manci a makk alsót.
Nessy
Nem csak keveset keres, de még kevesebbet talál!
Hiába, nem lehet mindenki felcsúti gázszerelő!
csak úgy....
...és ki nem szarja le,hogy elkeserítöen keveset keres a magyar? :( azoknak "ott fönt" édes mind1...
lusta
@csak úgy...: Persze így is lehet nézni. Például Pénztáros Lölő magyar. Ez nem kérdés. Elkeserítően keveset keres? Látja, nem látja, na látja.
Desischado
Ezzel kéne foglalkozni. De a birkák becumizzák, hogy "hasítunk"!
csak úgy....
@lusta: lölö nem egy átlag magyar,-ö a törzsfönök testi,leliki...,hmmm..., szóval ö annyit keres,...
1magyar
Egyrészt az unióba rabszolgának és piacnak kellettünk (selejtjük eladásához) másrészt a magyar tolvaj gazdagok még mindig többet akarnak.
csipetke
Hát igen,ez itt a legnagyobb baj.Így akar a fidesz több gyereket?Mégis mire?A fidesz által kommunikált átlagkereset nyilván a naponta milliókat kereső nemzeti gázszerelő,és a közmunkás 60 ezer ftja átlaga,ami marhajól hangzik,csak nem ez a valós adat.150 ezer ft kb a valós,erre meg nem lehet családot alapítani.A parlamenti milliós fizetések mellett igen kevés szociális érzékenység szorult a képviselőkbe,és a fideszt soha nem is érdekelte,hogy ott "lent" az emberek miből élnek.Most kapkodnak,amikor szépen lassan kiürül az ország
álomgép
Dolgozói szegénység.
Gyakorlatilag rabszolga vagy.

Görögország olcsóbb, mint a Balaton.
A tengerparton bokáig állva a vízbe (hirtelen melyül, és te nem tudsz úszni, meg a sós tengervízízt sem bírod), úgy érzed szabad vagy.
Pedig nem.
(rabszolgák egymásközt/
lusta
Ezek az adatok hivatalos forrásból származnak. Ugyanakkor itt azt is megadták, hogy átlagosan 18,5%-os a tb elvonás. Az állami elvonás és a szolgáltatás között óriási a szakadék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.