Az önkormányzati választásokra és zuglói polgármesteri munkájára szeretne koncentrálni Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, ezért hétfőn benyújtja az országgyűlési mandátumáról szóló lemondását, helyét Kocsis-Cake Olivio pártigazgató veszi át – jelentették be a Párbeszéd vezetői vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatójukon.

Karácsony Gergely kivonul a parlamentből, megvan az utódja is

Fotó: Facebook/Kocsis-Cake Olivio

A párt taggyűlése után tartott sajtóeseményen Karácsony Gergely két napirendi pontot emelt ki, az egyik az idei országgyűlési választások tapasztalatairól és a további teendőkről tartott stratégiai vita, a másik a mandátumának átadása volt.

A stratégiai vitában döntés még nem született, de továbbra is két célt tartanak fontosnak, meg kell újítani Magyarországon a baloldali politizálást, és szövetséget kell kötni azért, hogy az Orbán-kormányt leváltsák – tette hozzá a társelnök.

Karácsony Gergely kivonul a parlamentből, megvan az utódja is

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Kocsis-Cake Olivio azt mondta, nagy örömmel készül a parlamenti munkára, és nagy erővel szeretné megvalósítani a Párbeszéd innovatív javaslatait. Hozzátette: az országgyűlési frakcióban esélyegyenlőséggel, szociális kérdésekkel, uniós témákkal és nemzetpolitikával is szívesen foglalkozik majd.

"A Párbeszéd szerintem a kovásza lehet annak, hogy a következő időben összehozzunk olyan ellenzéki együttműködést, amely alkalmas arra, hogy 2022-ben leváltsuk a kormányt, én ebben szeretnék dolgozni"

- mondta.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője hangsúlyozta: a parlamenti frakció is a szociális demokrácia megteremtésén dolgozik majd, és meg szeretnék mutatni, hogy van olyan baloldali alternatíva a politikai palettán, amelyik képes az embereket az "elnyomásból" kihozni.

Úgy fogalmazott: "nem a széthúzásban vagyunk érdekeltek, nem a kirekesztésben, nem a gyűlöletkeltésben, hanem a szolidaritásban, az összetartásban, a közös munkában és az együttműködésben."

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Commenter: Mindenben egyetértek veled. Karácsony majdnem az egyetlen, aki nem okozott csalódást. Reméljük, okosan választotta meg a helyettesét. És az idő tényleg neki dolgozik, reméljük, nem kell négy évig várni. Végtére is bármi történhet, akár egy pillanat alatt is. Bizakodom benne, hogy ez a hazug itörvénytelene kormány nem tudja kitölteni a négy évet. A csúcson vannak, de remélem, most már lefelé vezet az út, és elindulnak végre lefelé. Karácsonynak meg a legjobbakat kívánom, mert ő egy tisztességes politikus, ami orbánról nem mondható el.
emerencia
@Desischado: Egyszer talán még egy magyar Obama is lehet belőle.
emerencia
@emerencia: folytatás: @Desischado: Mármint Olivióból. Gergelyből pedig miniszterelnök. Remélem nem csalódunk bennük.
Desischado
@emerencia: Én is remélem. De még ennél is jobban várom orbűn bukását.
Commenter
@Desischado: @emerencia: Karácsony Gergelynek csak arra kell vigyáznia, hogy polgármesterként most ne veszítse el a hitelét, ne kössön hülye paktumokat, ne hagyja zsarolni magát,senki által. A volt pártja az LMP, ott rúgott bele a választások előtt ahol tudott, érezte ezt ő is, és mégsem vádaskodott. Nem volt viszont résen amikor Fodort és Bősz Anettet a hatalom közelébe engedte, remélem ilyet nem tesz többet, mert ha nincs Mellár Tamás professzor most frakció sincs. Az hogy itt egyesek milyen hangnemben írnak róla és a helyét átvevő félig magyar! képviselőről az azt mutatja hogy a fidesz gyűlöletkampánya köszöni, él és jól van az elcsalt választások után is.Nagy út van még az ország előtt addig amíg nem OV lesz a miniszterelnök, az elnök meg félvér lesz. Az a generáció amelyik most a fideszt élteti már nem tanul meg másként gondolkodni. Ezt a generációt a fidesszel együtt kell leváltani. Van úgy hogy a csúcsról már nincs tovább, vagy csak lefelé van az út. Egyébként csalással könnyű feljutni a csúcsra.A választók, félek nem tudják már letaszítani onnan őket. A rendszer saját maga miatt fog dugába dőlni. Olaszországnak is elege lett a Berlusconi-félékből ott épp most alakul egy szakértői technokrata kormány, hogy elkerüljék az államcsődöt. Karácsony Gergely ellenkormánya is pont ilyen volt. Remélem nem sokat kell már rájuk várni...
dodóka
@durbincs: csak szar tőmondatokat tudsz írni kis köcsög ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.