A következő napokban is többször várhatók záporok, zivatarok, de emellett sok lesz a napsütés, egyre melegszik az idő: május utolsó napjaiban 32 Celsius-fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

32 fokos hőség lehet május utolsó napjaiban

Hétfőn többnyire napos idő várható, de elsősorban a délutáni, kora esti órákban szórványosan – legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben – kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között valószínű.

Kedden a napsütés mellett helyenként – elsősorban a nyugati megyékben – lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 14-19, a maximumhőmérséklet 26-31 fok között alakul.

Szerdán a nyugati megyékben, illetve északkeleten lehet néhol zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken sok napsütés várható, csak elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 14-20 fok között valószínű. A nappali maximumok csütörtökön 28-32, pénteken 27-32 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is sok lesz a napsütés. Szombaton legfeljebb a Dunántúlon, vasárnap elvétve alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet szombaton 13-18, vasárnap 11-16 fok között valószínű. Szombaton napközben 24-29, vasárnap 23-28 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Fotó: pexels.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.