Feltételekkel maradhat csak a Néppárt tagja a Fidesz – tudta meg a Tagesspiegel.

Ultimátumot adtak a német keresztény politikusok Orbánnak

A lap szerint: Angela Merkel pártja, a CDU azt várja a magyar kormánypártoktól, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a CEU Budapesten maradhasson.

Ennek érdekében azt szorgalmazzák, hogy a kormány írja alá a már letárgyalt államközi szerződést New Yorkkal. Emellett pedig az is feltétel, hogy olyan Stop Soros törvénycsomagot fogadjon el az Országgyűlés, amely megfelel a Velencei Bizottság elvárásainak, vagyis: minden változtatást hajtsanak végre, amit a testület kér az ügyben. A Fidesz kizárását a Human Rights Watch kezdeményezte.

A kormány Soros György támadásaként értékelte az akciót.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem az a baj, hogy liberálisból konzervatív lett egyik, vagy másik. Az a baj, hogy ahogy soha az életben nem voltak liberálisok, úgy most nem konzervatívok. Nincsenek elveik, csak céljaik. Még talán ezt is el tudnám fogadni, hogy ők nem akarnak semmi mást, csak hatalmat és pénzt, ennek érdekében bármire képesek. Az a baj, hogy ők akkor voltak liberálisok, amikor az kifizetődő volt, amikor a hatalom közelébe lehetett vele férkőzni. Aztán illiberálisok lettek, mert akkor az volt a megtérülő üzleti modell. Most pedig keresztény konzervatívoknak vallják magukat, mert úgy látják, azzal tudnak célt érni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
VÉGRE! Rájötteek valahára, hogy ez a beképzelt, agyatlan narancsos pojáca, minden csak nem "keresztény" konzervatív!!!Igazán, kezdettől fogva, ismerős lehetett volna nekik!!!Ugyanolyan, mint Hitler volt, az önimádata, a hatalom és a pénzéhsége a "vallása" és az "élet"szemlélete!!!
Eladott Ország
Nem az a baj, hogy liberálisból konzervatív lett egyik, vagy másik. Az a baj, hogy ahogy soha az életben nem voltak liberálisok, úgy most nem konzervatívok. Nincsenek elveik, csak céljaik. Még talán ezt is el tudnám fogadni, hogy ők nem akarnak semmi mást, csak hatalmat és pénzt, ennek érdekében bármire képesek. Az a baj, hogy ők akkor voltak liberálisok, amikor az kifizetődő volt, amikor a hatalom közelébe lehetett vele férkőzni. Aztán illiberálisok lettek, mert akkor az volt a megtérülő üzleti modell. Most pedig keresztény konzervatívoknak vallják magukat, mert úgy látják, azzal tudnak célt érni.
human
Szerintem van amit nem azért titkolnak, mert valóban fene nagy titok vagy mert mutyival buknának le. A legjobb módja leszokatni a kérdezősködésről az újságírókat, átláthatóságért küzdő szervezeteket, jogvédőket ha minden ügyben ignorálja a kormány a megkeresést. Ezzel Orbán nem veszít a népszerűségéből a saját táborában, akkor miért is ne tegye? Idővel pedig magától csökkenni fognak az adatigénylések és az ezzel kapcsolatban indított perek. A végső cél, hogy egyáltalán senki ne kérdezősködjön. Ha ezt sikerül elérni akkor nyugodtabban lehet a zavarosban halászni.
1magyar
Német keresztény politikus??? Az a keresztény aki az iszlámot rászabadítja a híveire?
Ezek árulók és hülyék.
Zeta
@Eladott Ország: köszönöm!
Mindig azt mondtam, hogy pillanatnyi politikai, és anyagi érdekei szerint politizált, politizál!
Zeta
Ez az ultimátum is nevetségesen gyenge, mint az eddigiek mind!
Az eu s pénzek lenyúlása, az
Eu.ügyészséghez való csatlakozás fel sem merül.
Olyan , mintha kérnék, nem követelnek.
Ez csak nekünk lesz rossz!
human
9:16-os hozzászólásom eltévedt. Másik cikkhez akartam.
csak úgy....
@Shikari: hülyegyerek! az eu-s szerzödések nem belügy..., a gazdád éveken keresztül átbaxta az eut és toszta a rokonokba-haverokba a lét...
nálatok mi jár annak aki lop,csal,hazudik ?
Eladott Ország
@Zeta: Gazdaságilag kell az Orbán rezsimet megfojtani, másból nem értenek. El kell zárni a pénzügyi csapokat. A pénzügyi támogatásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz kell kötni stb.
csak úgy....
@Shikari: tibi-tibi ! "Soha nem leszel magyar tetű! " :)))) köszi az elismerést ! megható egy tetütöl...
Madácsi Pali
@Shikari: mert téged Viktor Viktorovics Gecikov, az egy igaz magyar tojt?
csak úgy....
@Shikari: tibike,...még emlékszem a gnóm ábrázatodra ,na attu a pofátu mentsen meg minden magyart az úr isten! te annyira hülye vegy,hogy évek óta ,ugyan abban a "stílusban"...ha ezt annak lehet nevezni és kötözködsz mindenkivel,-talán azóta pénzért ? ;)
csak úgy....
@Shikari: 16.10 ;) frankón passzósz a viktorod köcsög gyüjteményébe tibi ...
babp1982
Ezek még mindig a “Gecivel,, vergődnek? Még nem jöttek rá hogy ezt a tetűt nem lehet ejnye nejnyével kordában tartani? Szét kell rúgni a tőke öt ez a mocsok Putyin szopó csak abból ért , sallerokat meg kokikat kell adni a tapló fejére !
babp1982
@csak úgy...: te tudod hol lakik tinik e, mert szívesen felkeresnèm társalgásilsag lássuk akkor is olyan nagy pofája lesz è a gyáva szar alaknak?
justhpeter
@Shikari: 16:11: Igen beerősödtél ! Birkózószőnyegen aludtál ?
teuton
@Shikari: Shikari a MAGYAR! Az ev vicce! Skizofren iditota fideszbirka, aki többesszamban beszel MGARAOL! Olvasni sem tud, mert a nppartban nem az szamit, ki a magyar, hanem ki tartja be a part elöirasait/dönteseit es a nemzetközi törvenyeket! Mivel a fidesznek )Orbannak) pedig a csak nagy pofaja van, de a partban minimalis letszammal meg kisebbsegnek sem nevezhetö letszamban van jelen, igy a többsegi döntest el kell fogdja! Ja, MO-on persze nagy pofaval hirdetik hogy kormanytöbbsegi hatarozattal hoztak dönteseiket, de ha rajuk a többsegi döntes kedvezötlen mashol, akkor az ellen köpködnek es mocskolodnak...
teuton
@1magyar: Te analfabeta! Elolvasod egyaltalan a cikket amihez hozzaböfögsz, vagy csak bemasolod az eled tolt cedulat 5 ft-ert??? A CSU part (Seehofer partvezerrel az elen) Orbant tamogatta eddig, semmilyen mas vezetö nemet politikus nem fogadta, de mostmar ök is elfordultak töle! Azonkivül pedig az is ott all, hogy egy mar regen letargyalt egyezmenyt az USA-val nem irnak ala... Szanalmasak az ilyen analfabeta idiotak, de nalad ez mar nem elöször fordul elö...
Madácsi Pali
@Shikari: a 35% szavazatával csalássorozattal rabolt 2/3 nem jogosít fel mindenre! Petőfi óta tudjuk "Habár fölül a gálya"
csak úgy....
@babp1982: ...aztán mire mennél vele? gondolod használ egy hibbantnak a verés ? ...persze ha továbbra is, itt mindenkivel pofátlankodik... ;)
egyember
Kedves sorstársaim, az elenyésző kisebbség, aki (még) hajlandó a magyar un. közélettel foglalkozni!
Miért töltitek a drága időtöket azzal, hogy a Shikari névvel szereplő idiótával foglalkoztok? Pénzt, paripát, fegyvert, áramot, szoftvert, klaviatúrát stb. pazarolni rá? Nincs okosabb, hasznosabb elfoglaltságotok? Stadionba, templomba menni, csatlakozni a békamenetbe, töltögetni a Nemzeti Konzultáció kérdőíveit stb.?
Az ilyen valamik abból élnek, amivel ti tápláljátok. Ha nem kap táplálékot, elpusztul. Legnagyobb örömünkre és egészségünkre.
1magyar
@teuton: Te analfabéta ne pofázz bele a magyarok belügyeibe!
babp1982
@csak úgy...: hátha van egy két elgondolásom ami az ilyen férgeket hatni szokott pl: ha reggel szarásnàl más törli ki a valagát-:)))
Zeta
@Eladott Ország: egyetértek veled! Ha szabad így szólítanom.
Sámannus
Van még valami ami orbánékat eltudja téríteni? Van az áll kétharmad amivel most a nyálukat verik. Van ugyanis egy szavazórétegük, akiket mocskosul kihasználnak becsapnak és cserbenhagynak. akik azt hiszik ezzel letudták a dolgukat az téved.
Ha őket megnyerjük orbán másnap mehet a lecsóba. Mindenki csak az elhazudott választással veri a nyálát. lelkük rajta. Az ellenzék, ha magához tér elküldheti őket.
Nekünk arra kell vigyázni, hogy a szájtépők veszélyes terepre érkeztek, nekünk nincs valódi szövetségesünk.Európán kívül. Orbánnak is csak rabló társai vannak, akik csak az ország szétverésében érdekeltek.. Ne higgyünk nekik. ők pontosan úgy hagyják faképnél az országot, mint a választóikat.
Desischado
Harmatgyenge ez a kizárási fenyegetés. orbánt nem érdekli, amíg jönnek az EUS pénzek. Erőből kell kirugdosni, ezek a szép szóból nem értenek! Ezt pedig nekünk kellene végrehajtani!
tulipan
@Shikari: @Shikari: @Shikari: Te legalább enyiszer agyatlanabb vagy a kiszemléltjeidnél!!!
teuton
@Shikari: Ekkora primitivseggel nem lehet vitaba szallni, ertelmetlen... Akinek 1 sornal többre nem futja... Irogass csak tovabb kiralyi többesben MAGADROL! A szerencsem az, ha közveszelyes leszel, nem vagyok a közeledben, nem kell tetanuszt kapjak, ha megharapsz...
Madácsi Pali
@Shikari: Viktor Viktorovics Gecikovot az összes kollaboránsával együtt is el lehet zavarni. A történelem során nem volt még, és nem is lesz, olyan diktátor akit ne kergettek volna el.
teuton
@Shikari: Na mostmar ertem a gyakori, de rövid böffeneseid. Mennyit fizetnek??? Egyedül a mai napon kb. 50 böffenesed regisztralta a net különbözö temakhoz, 2 ORAN BELÜL!!! Nem csoda, hogy igy nincs sok idöd a temara nehany szot pazarolni, eleg, ha csak többesszamban mocskolodsz masok ellen... Tudod, a net meg nalad is okosabb, megjegyzi a hülyeket...
csak úgy....
@teuton: nyugi-nyugi @Shikari tibi óccsó hülye ;)
tulipan
@Shikari: Érdekes elméleteid vanank! Tudtommal a narancsos pókhasú, valami ilyesmit is mondot, hogy "a népet nem lehet leváltani!" :-)
terlasz
Elég aprócska feltételt szabtak Orbánnak. De mi lesz az ország ellen elkövetett disznóságaival?
tulipan
@Shikari: Szeredtnéd mi??? Jött-ment senkiházi! Ábrándozzál csak...Hahahaaha!
evacica
@Eladott Ország: Jellemtelen gazemberek gyülekezete!Már rég meg kellett volna a Néppártnak ezt lépni, és nem várni!
teuton
@Shikari: Mi törtent??? 1 helyett 3 sorban mocskolodsz, megemeltek a sordijad 5-röl 15 Ft-ra? De ettöl meg mindig egy primitiv analfabeta mocskolodo maradtal... Ja, a többesszam is megmaradt nalad, most eppen ki vagy, mar nem Napoleon?
teuton
@1magyar: Te analfabeta! Az Eu-s penzek (kohezios alapok) miota magyar belügy??? Az EU annak adja, akinek akarja, ill. aki megerdemli, es annyit, amennyit akar! Csak a hozzad hasonlo analfabetak ugatnak baromsagokat olyan dologokrol, amiröl fogalmuk sincs. Inkabb olvasni es ertelmezni tanulj meg MAGYARUL!!!
teuton
@Shikari: Shikari original: "Hülyegyerek! Csomagolj és aliázz! Mehet gyilkolni a palesztinokat az apartheid országodba!" 1,5 sorban 5 helyesirasi es fogalmazasi hiba! Es meg ö tartja magat MAGYARnak! Illetve inkabb magyaroknak, mert ö mindenben többesszam... Hat esze es ertelme annyi, mint egy 5 eves magyar gyereke... Helyesbitek a többesszam miatt: Mint harom 1,5 eves magyar gyereke...
teuton
@Shikari: Szanalmas vagy! Mar 1 sorra sem futja a magyartudasodbol? Persze 2 ora alatt 50 kommentet 5-ert sikerült bevakarnod... Szanalmas primitiv troll, aki a temahoz egy betüt nem tud irni,mert nem eri fel esszel, csak mocskolodik... Durbincs-iker!
teuton
@Shikari: Olvasni tanulj meg, ne csak mocskolodni! Primitivekkel nem vitazom, lasd durbincs haverod. Azonos a szinvonal...
karma1
Keson jott es keves... Meg mindig simogatjak a pokhasut, es kerve kerik, hogy szepen irja ala azt a szerzodest, ami mar teljesen teto alatt van, es csak a magyar alairasra var. (CEU)

Hagyni kellene az egeszet a budos francba, menjen a CEU Becsbe, vezessenek be ujabb baromsagot tananyagnak az iskolaban, - addig, amig nem csinal valami orulten nagy baromsagot (peldaul visszahozza a halalbuntetest) addig az EPP sem ert a szobol, teljesen ugy csinal, mint aki nem erti a szituaciot.
Pedig ha a strucc a homokba is dugja a fejet a vihar elol, azert a seggerol meg gyonyoruen leviszi a szel a tollat...:o(((
division
@csak úgy...: @babp1982: @teuton: Már nem azért, de Shikari hozzászól a témához, majd itt néhányan falka módjára estek neki, utána meg csodálkoztok hogy személyeskedik. Talán nektek kellene normális hangnemben reagálni ha valaki nem osztja a véleményeteket. Undorító ez a gyűlölet ami az ellenzéki oldalról jön, ami viszont megmosolyogtató az a bénázás és a tehetetlenség, és azt hiszem ez már védjegye is lett a baloldalnak:-)
egyember
@division: ("Ez vicc, vagy komoly? Mert viccnek nagyon durva lenne.")
Az említett valaki/valami nem hozzászól, hanem mindenkit, aki nem hajlandó elfogadni az orbáni "szentírást" (amit pénteki szentbeszédeiben szokott kinyilatkoztatni), azonnal (képletesen, mert
--még?-- nincs kezében a megfelelő eszköz) a Dunába lőne.
Eladott Ország
@division: ma, 01:57 Lenin/csúti kancigány/fidesz mondta, tehát quod erat demonstrandum. (rövidítve Q. E. D.) A bizonyítás teljessé tételéhez szükséges eredményt elértük. Vakulj és kussolj paraszt!
Írod: "és azt hiszem ez már védjegye is lett a baloldalnak" A fidesz soraiban a kommunistákból is csak a legalja jutott. Úgyhogy elmész te a jókurva anyádba a kioktató dumáddal, fdeszes seggfej, gaszparaszt!
papa.49
Az ultimátum helyet kizárni oszt. jónapot !!!
wagabund
Most szombaton(tegnap történt)

..."A német szélsőjobb vezetője szerint a nácizmus csak madárpiszok Németország történetében"...(taps)

Angela Merkel Kereszténydemokrata Uniójának főtitkára azt írta Twitteren válaszul Gauland vad kijelentéseire:
„Ötvenmillió háborús áldozat, a holokauszt és az egész háború madárpiszok csupán”

nakérem...ez a sok rohadék akarja megmondani Magyarországnak, merre van az előre...
Nessy
merre van az előre? Kis hazánkban ilyen nincs. Öles léptekkel megyünk visszafelé oktatásban, egészségügyben, hittérítésben, személyi kultuszban, eredeti tőke falhalmozásban, urak és cselédek csoportra szakadásban.
csak úgy....
@division: Kendnek szelektív a gondolkozása ? ;) ...csak úgy durbincsosan kérdem :)
division
@csak úgy...: Nem, csak próbálok emberi módon írni és gondolkozni, csak a megfelelő közeg úgy látszik hiányzik hozzá.
division
@Eladott Ország: Nyugdíjas korodra sem lettél okosabb, gondolom fiatalabb korodban is egy nagy nulla voltál, de erről miért más tehet? Van egy stílusod az biztos, igazi őstulok vagy, így is fogsz megdögleni te rohadék!
division
@egyember: Szerintem meg (olvasva néha más hírportálokat is) azokat lőnék általában a Dunába, akik nem a Fideszt hibáztatják mindenért. Lásd én nem anyáztam amikor ezt írtam, eladott ország (a nagybetűket nem érdemli) hozzászólását viszont érdemes elolvasni és elemezni. Neki már én is úgy válaszoltam ahogyan ő írt, a saját primitív stílusában, de azt hiszem ez érthető.
kereső
@karma1: volt már ilyen Európában. 50 millió halott lett a vége.
division
@durbincs: Tudom hogy ezek nagy része egy és ugyanazok ( még azt is kinézném hogy némelyik egy 12 éves unatkozó gyerek), csak amikor le kurva anyáznak azt nehezen tűröm, főleg ok nélkül. Eleve nem élnek már a szüleim, de hiába, ezek az emberek régen is és most is képtelenek a gondolkodásra, az intelligenciát meg ugye tanítani nem lehet.
csak úgy....
@division: "@csak úgy...: Nem, csak próbálok emberi módon írni és gondolkozni, csak a megfelelő közeg úgy látszik hiányzik hozzá. " Öszinte részvétem!...,eselleg a durbincs kollegát tudnám melegen ajánlani, vagy sikari tibcsihez fordulhatsz bizalommal,...de ha úgy gondolod,vagy egy cicánk is ...
division
@csak úgy...: Mert ugye veletek lehet normálisan társalogni mint Fidesz szavazó, nem igaz? Szerinted és a többség szerint csak az szavaz a Fideszre aki egy szemét csókos, egyfogú migráns ellenes, megvették ötezerért a szavazatát vagy egy tál levessel...Velem ezekkel nagyon melléfognál, mert én nem ezek miatt szavaztam mindig is rájuk, ahogyan nem is azért mert nekik köszönhetném ahogyan élek, felőlem bárki lehet kormányon, csak magamtól függök. Veletek nem lehet beszélgetni sajnos.
csak úgy....
@division: Értékes gondolatok! :) Nem tudtunk meg belöle semmit,-lényeg,hogy Neked minden szép és jó! Vissza a "normális társalgásra" ...kicsit olvasgass itt,mielött ítélsz ...
tudode
A XXI. század divatja lett villogni azzal, hogy .. k e r e sz t é n y .. vagyok, üldöznek, de valójában nem a vallása, hanem az EMBERI TARTÁSA HIÁNYA miatt!
.
Valójában ez LEGALÁBB olyan tabu, mint a házasélet!
.
Csupán BE KELL TARTANI az együttélés, a 10 parancsolat szabályait!
.
Erről is, bocs. egy szakállas vicc:
.
Gyón a Marci a gyóntatószékben:
.
Dicsértessék:
.
Mondd fiam:
.
Nyaltam, dugtam! (nevén nevezve).
A gyóntató atya berohan a sekrestyébe. Kérdi a sekrestyést, mit gyónt Marci, MIT ADJAK NEKI?.
Válasz: Én Tízezret szoktam adni!
Hát, hát!!!
division
@csak úgy...: Én legalább értékteremtő ember vagyok ebben az országban, még ha te mást nem is tudsz megint csak kötözködni. Beszélgess a sajátjaiddal inkább, azaz azokkal akik szerinted itt a normális réteget alkotják, Ehhez elég ha valaki anyázik ha jól sejtem. Na viszlát.
Eladott Ország
@division: OIyan "értékteremtő ember" vagy, mint Lölő a nemzet gázszerelője, Tiborcz a nemzet vejkója , Vajna parókakészítő mester, Garancsi kötélbarát, Rogán Tonyó Pasa parki szomszédja , Szijjártó Kakadu barátja Kuna Tibi és folytathatnánk sort, a fideszes vazallusokkal... Nos az ilyen értékteremtő embereknek köszönhetjük, az ország totális kifosztását, és azt, hogy a lakosság egyharmada a létminimum alatt él továbbá már mindegyik régiós ország gazdaságát/növekedését, Bulgária kivételével ánuszrózsán csókoljunk.
uploads.disquscdn.com/images/4543c50b29b665a9d3ae7faad1d18ac6654a7e32958bc7999a0a377dc6526f17.jpg?w=600&h=360
hu.budapestbeacon.com/wp-content/uploads/2015/05/Magyarorsz%C3%A1g-jobban-teljes%C3%ADt.png
advocat
Soros hozta ránk Viktort! Most "viselje" a következményeket!
teuton
@Shikari: En sem akarok veled szoba allni, firkalgasd csak tovabb a napi 50 db 1soros mocsok-kommented 5 ft-ert. Mostantol rad is ervenyes, mint durbincs haverodra, a könnyen erthetö, forditoprogrammal is lefordithato 1 szo: KUSS!!!
teuton
@wagabund: Kis analfabetam... Hol olvastad ezeket a felreforditasokat, a Pesti sraocnal bagy a 888-on??? Egyik sem felel meg a valosagnak, söt akarattal valo hazug allitas, Fakenews! Talan olvassa fel neked valaki az eredeti cikk magyar nyelvü hiteles forditasat! Gauland pl. azt mondta, hogy Hitler a madarszar a nemet törtenelemben... Ki az a Gauland? A szelsöjobb partvezetöje...
teuton
@Shikari: Latom, szorgalmasan megdolgozol a penzedert! Amikor masok dolgoznak, te itt berfirkalsz. Napi 50 kommentet! Na kis mocskolodom, akkor nezz mar utana, ki a naci! Az olyan primitiven mocskolodo, nacionalista, gyülölködö, mint te! Köszönj magadanak a tükörbe! Aztan tanulj meg magyarul is, mert elegge gyer a szokincsed, leszamitva nehany mocskolodo szot, amiket eleg gyakran ismetelsz. Egyebekent pedig helyesen ugy hangzana amit irsz: "ott NemetorszagbaN"! De mit allok en le vitazni egy ilyen primitivvel es probalom meg oktatgatni...
division
@Eladott Ország: Látom ítélkezni azt tudsz. Nálam nem minimálbérből élnek az emberek, és Mészárossal ellentétben nem másnak köszönhetem a sikereimet. Te csak egy kisebbségi komplexussal bíró nyugdíjas vagy, aki képtelen volt aktív korában a saját nyugdíját bebiztosítania magának, ezért utálsz mindenkit aki nem csóró. Csak hogy tudd, mindez a saját tehetetlenséged következménye. Egyébként meg nyugodtan sértegess ha jónak látod, kis pondró vagy csak a szememben semmi több.
Eladott Ország
@division: Egyébként meg leszarom, a te nagy komplexusodat. Egyébként meg örülök neki, hogy olyan tehetséges vagy. Mégjobban örülnék, annak, ha sokan 4
Eladott Ország
@division: folytatás 40 év vagy több munkaviszony után sikerült volna biztosítaniuk a nyugodt megélhetést. Mert nálunk, olyan kibaszottul magas az átlagnyugdíj! Te szarházi fideszes
öntelt barom!
division
@Eladott Ország: Nekem nem kell ahhoz Fidesz hogy nyugodt megélhetést biztosítsak magamnak meg a családomnak. Ez csak a ti fejetekben él hogy csak aki Fideszes az élhet jól ebben az országban. El vagy tévedve nagyon.
Eladott Ország
@division: Statisztikát is szoktál nézni, mondjuk csak a közvetlen régióval összehasonlítva?
A tömeges kivándorlás is a jólétről árulkodik? B*zdmeg lassan már nem lesz aki kitermelje az ingyenélő fidesz bűnbanda gyermekeinek az ingyen tankönyvrevalót.
division
@Eladott Ország: Amióta megtörtént a rendszerváltás nagyon sokan mentek ki, ez egy lehetőség a mai napig. Arról meg inkább ne beszéljünk milyen "értelmiségi" szülők gyerekeinek termeljük ki az ingyen tankönyvet meg a napi háromszori étkezést.
Eladott Ország
@division: Az aktív dolgozók közül a legambiciózusabb, legkreatívabbak mentek el, és azok akik szeretnének megélni és nem a fidesz oligarcháknak szarér-hugyér dolgozni. Sajnos az országban nem csak a cigányok csúsztak le. Az ingyen tankönyvre valóval az ingyenélő fidesz bűnöző bandára céloztam és arra, hogy nem lesz aki ezeknek dolgozzon. A kétharmados többségüket meg megb@sszhatják.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/05/prop.jpg
Peller Anikó
@Eladott Ország: leállnak a buszok, iskolák, kórházak mert nincs már sofőr, tanár, ápoló, orvos. Elfogynak a mesterek, pancserek váltják őket. Az útból kilopják a betont de a stadiomok virágoznak. Nyugdíj az ukránoknak jár néhány voksért, a románok, szerbek is kapnak valamicskét de a magyar nyugger aggódhat és tolni kell a korhatárt.

Aki ért valamihez és képes dolgozni az már rég elment. A többi meg azon agyal hogyan léphetne le hülyeországból. Csalással ugyan de negyedszer is egy cigót választottunk.

Ez kell nekünk.
division
@Peller Anikó: "Aki ért valamihez és képes dolgozni az már rég elment"
Ezt csak te gondolod.
division
@Eladott Ország: Még én sem mentem ki, pedig lehetőségem lett volna rá már a rendszerváltást követően is, de nem éreztem szükségét, ahogyan most sem. Lehet egyedül vagyok ezzel, viszont ezek szerint tényleg képes vagyok a magam tudásából itthon is megélni. Másoknak miért nem megy? Én inkább ezen gondolkozom el gyakran, és sokszor tudom is az okát...
Grafix69
@division: Na ide figyelj édesapám , mindegyikőtök kurvára el van telve a kurva értelmiséggel , a szakmunkások nagyobb arányban mennek el mint te azt valaha is gondolnád. Aztán munkások nélkül megbaszhatja a hatalom a fiktív értelmiségi piacot , mert csak a dolgokért adnak valós pénzt és nem a virtuális mentális anyagokért , vagy legalább is azért nem hal éhen még senki . Amikor a szakmunkás képzést lezüllesztették és oda már csak a nép nyelv szerint az alja emberek meg a cigányok mennek , na akkor nem gondoltak abba bele , ha a szakmunkások elmennek mert igen is élni szeretnének nem nyomorogni ( én még kurva nagy értelmiségit nem láttam sem éhezni sem nyomorogni ) és igen itt nyugaton ahol nem a kibaszott keresztény erkölcsi értékekről, meg a kurva nagy nemzeti hovatartozással foglalkoznak , szóval itt lehet élni . Mert Magyarországon már kurvára lehet újra temetni mert új ideológia jön és meghalni már nagyon tud a magyar de élni na azt ott csak a kurvára felső osztály tud , de kiknek a kárára ?
division
@Grafix69: Tévedés, ha jól megfizeted a szakmunkást nem fog elmenni, és ez messze nem az éppen regnáló kormányon múlik hanem a munkáltatótól. Az értelmiségi ember az aki megteremti a munka lehetőségét ezeknek az embereknek, azaz az értelmiség nélkül lenne halott az ország. Azzal meg nem igazán lehet mit kezdeni ha egy kezdő szakmunkás nem hajlandó dolgozni havi netto 200 ezerért sem (tudnék mesélni), akkor valóban menjen is ki külföldre aztán majd kiderül mihez tud kezdeni ismeretség és nyelvtudás nélkül.
Grafix69
@division: Somogy megyében a szakmunkások 117-145 ezer forintig keresnek .
Grafix69
@division: A jelenlegi értelmiség nem arra használja a tudását ,hogy építsen valamit ami az embereknek is jó lenne , hanem arra ,hogy szétlopják az országot. Nyugaton elképzelhetetlen a termelő szférában ,hogy egy senki művezető az ötszörösét keresse meg egy szakmunkásnak . Magyarországon ez alap , a melósnak meg semmi nem maradt elég furcsa lenne pl itt ha mondjuk az én főnököm 2000 eurót vinne haza hetente így csak 600 at visz , Magyarországon meg 117 forinttal kiszúrják a szemét a melósnak (nettó ) a vezető aki nem egy igazgató csak egy kis fasz az meg 500 ezret kap és egész nap matyizik. Magyarországon rohadt sok a középvezető a szakmunkásokhoz képest . A közalkalmazott is sok 800 ezeren vannak és egy kanyilló anyagi hasznot sem hajtanak . Túl sok az aki a farkát akarja vakarni és dolgozni meg nem akarnak , persze azért nem mert tudják ,hogy abból csak megdögleni lehet . Mért van az ,hogy itt a hanyatló nyugaton úgy lehet élni a szakmunkából mint otthon a banki középvezetőknek ? Hogy lehet ,hogy a hanyatló nyugaton lemond a miniszter ( hölgy ) mert kiderült ,hogy hivatali pénzből volt fodrásznál ? Na itt vannak a különbségek .
division
@Grafix69: Mint igazgató én is a többszörösét keresem meg a szakmunkások bérének, csak nem szabad elfelejteni azt hogy nem minden vezetőt úgy ültetnek be a bársonyszékbe. A felelősség nagyon nagy az ember vállán, sok ember megélhetéséért is felel, ezeket nem lenne szabad elfelejteni. Egyébként ez a 200 ezres példa saját kútfőből származott, ilyenkor nincs mit tenni. A 20 ezer jó fizetésnek számít egy kezdő szakmunkás esetében, és egyértelmű hogy ennek akár az ötszörösét keresi meg az aki mindenért felel.
Grafix69
@division: Kíváncsi leszek mire jutsz az igazaddal mikor már senki nem fog dolgozni mert egy része nem tud , egy része nem lesz ott, egy része meg nem akar . Budapest és Sopron megye ez a kettő ami emeli az átlagot , azért felhívnám a figyelmedet rá , hogy legalább 7 millióan élnek a többi megyékben és ott bizony az átlag fizetés a minimál bér szintjén mozog . Ezeken belül is a legkevesebbet Szabolcs,Somogy, Borsod megyékben keresnek az emberek . Aztán a sajátos nézeteteket miszerint ti megérdemlitek az ötszörösét is egy melós bérének elmondhatod a nem létező szakembernek aki inkább elmegy ki nyugatra , hogy normális életet éljen itt megbecsülik a munkáját .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.