Az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében, hétfőtől újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást a katasztrófavédelem – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.

Hajdu Márton közölte: a héten Zala megyében és a Tisza-tó térségében teljes körű, vagyis légi és földi kezeléseket is terveznek a szakemberek, Baranya és Somogy megye egyes településein pedig légi beavatkozások lesznek.

A héten 45 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás

Fotó: Pixabay

Az eddig nem kezelt, Duna menti térségekben – Komárom környékén, a Dunakanyarban, Budapest egyes parti területein, Dunaújváros térségében – földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek – sorolta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszak esőzései után újabb szúnyoglárva-tenyészőhelyek alakultak ki. Ezeket a szakértők folyamatosan figyelik, és ha a lárvák tömege ezt indokolja, ismét biológiai lárvagyérítést végeznek.

Hozzátette, az elmúlt hét változékony időjárása ellenére jelentős részben sikerült pótolni a kedvezőtlen, esős időjárás miatt elmaradt munkálatokat is. Így több Duna menti régióban, például a Csepel-szigeten, néhány fővárosi kerületben, valamint Tolna megyében, Baja és Mohács térségében, továbbá az Ipoly menti településeken végül a pótnapokon tudták a szakemberek a tervezett földi irtást elvégezni.

Arról is tájékoztatott, hogy a katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen melyik napon lesz permetezés.

Az önkormányzatok a központi program mellett a saját költségvetésük terhére, önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést – közölte Hajdu Márton.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Folytatódik a természetkárosítás. Mert arról hallgatnak, hogy hány méh, hány hasznos rovar pusztul el ilyenkor és hány madárnak jut kevés élelem, vagy éppen mérgezett bogár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.