72 éves volt.

Elhunyt Sas István Balázs Béla-díjas filmrendező, reklámfilmes, reklámpszichológus, a Magyar Reklámszövetség örökös tagja. Karrierje során több, mint kétezer reklámfilmet készített, de a magyar kommunikációs szakma egyik meghatározó alakja volt könyvei miatt, illetve szakemberek százait tanította a Budapesti Metropolitan Egyetem (korábban Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola), valamint a Budapest Gazdasági Egyetem képzésein. Filmjeit a a cannes-i reklámfesztiválon is díjazták.

1946-ban Budapesten született, az ELTE BTK pszichológia-magyar szakán tanult, majd a Magyar Televíziónál lett operatőr, később pedig a Mafilmnél dolgozott dramaturgként és rendezőként.

Sas István 1946-ban született Budapesten. 1965-1970 között az ELTE BTK pszichológia-magyar szakán tanult. 1965-1974 között a Magyar Televíziónál operatőr, majd a Mafilm dramaturgja, később rendezője lett. A 80-as évektől ő volt az ország elsőszámú reklámfilm rendezője.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ifjabb éveink reklámjai! Jó volt nosztalgiázni.
Nyugodjon békében! Az angyaloknak reklámozza az új glória szidolozót, és szárnyerősítőt.
karma1
Egy generacionak adta a szlogeneket, eszrevetlenul a tudatunkba bujva. Sok lehetosege volt ezen a magyarok szamara akkoriban szuz teruletre betorni: megtette, es mindjart a legprofibb modon.
Nagyon fiatal volt, mert 72 ev manapsag mar nem magas kor.
R.I.P, a filmszalag mindent megoriz ugyis...:o(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.