Pályafelújítás miatt korlátozzák majd a nyári iskolai szünetben a 4-es és 6-os villamos forgalmát a Nagykörúton – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

Korlátozzák a nagykörúti villamosok forgalmát a nyári iskolai szünetben

Az Oktogon és a Harminckettesek tere között végeznek majd pályarekonstrukciót a nyáron, emiatt a villamosok a Széll Kálmán tértől az Oktogonig, a dél-budai végállomásoktól pedig a Harminckettesek teréig járnak majd. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják majd az utasokat, amelyek a Oktogon és a Corvin-negyed között járnak. A június közepén kezdődő munkálatok idején a pótlóbusz útvonalán buszsávot alakítanak ki, a többi jármű irányonként csak egy-egy sávban közlekedhet majd.

A napi több száz ezer utast szállító, sűrű követésű 4-es és 6-os villamos vonalán közlekedő járművek nagy terhelést jelentenek a vasúti pályára, ezért korszerűbb pályát építenek, ami a későbbi karbantartást is gyorsabbá, egyszerűbbé teszi – olvasható a közleményben.

Az Oktogon és a Harminckettesek tere közötti szakaszon az 1990-es évek közepén történt legutóbb nagyobb felújítás, azóta csak a forgalombiztonság fenntartásához elengedhetetlenül szükséges javításokat végezték el. A nyári felújítás idején több mint 3200 méter hosszon építik át a villamospályát.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.