A február-áprilisi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 445 ezer volt, 67 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

KSH: nőtt a foglalkoztatottság, csökkent a munkanélküliség
Fotó: Ujvári Sándor/MTI

A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,5 százalékponttal 68,8 százalékra emelkedett – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A foglalkoztatási ráta az előző gördülő három hónaphoz, az első negyedévi időszakhoz képest is 0,1 százalékponttal emelkedett, a foglalkoztatottak száma 10 ezerrel emelkedett.

A foglalkoztatottak számának növekedése a munkanélküliek számának 32 ezres csökkenéséből és a munkaerőpiacon megjelenő aktív népesség számának 35 ezres növekedéséből táplálkozott.

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 128 ezerrel nőtt, ugyanakkor a magukat közfoglalkoztatottnak vallók száma 46 ezerrel, a külföldi telephelyen dolgozóké 15 ezerrel csökkent.

4 százalék alatt a munkanélküliség

A február-áprilisi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 32 ezerrel, 177 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal, 3,8 százalékra csökkent – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A munkanélküliségi ráta az előző gördülő három hónap, az első negyedév átlagához képest 0,1 százalékponttal csökkent.

A 15-24 évesek munkanélkülisége a mintavételi hibahatáron belül változott, számuk 31 ezer, míg munkanélküliségi rátájuk 9,6 százalékos volt. A munkanélküliek több mint egyhatoda került ki ebből a korcsoportból. A 25-54 évesek, úgynevezett legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 0,5 százalékponttal, 3,6 százalékra, az 55-74 éveseké 1,7 százalékponttal, 2,5 százalékra csökkent.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: gondótam te ingyen élö pöcs,hogy erre is mondasz valami "okosat" ;)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Nincs ebben semmi különös.Ez a tény egyenes arányban áll azzal,hogy becslések szerint 700-750 ezer honfitársunk ment a halódó nyugatra,az aljas imperializmusba dolgozni,jól keresni,lól élni,Sorosozás,és uszítás,gyűlölködésmentesen,nyugalomban élni.Az ő munkakörük felszabadult,megkapták azt az addig munkanélkül élő emberek.Nehogymár a fidesz magának tudja be ezt a dolgot.Bár mégis,mert hiszen ez a többszázezer ember miattuk vándorolt ki.
csak úgy....
@Shikari: gondótam te ingyen élö pöcs,hogy erre is mondasz valami "okosat" ;)
Aki Én
@Shikari: A csalásokkal, megtévesztésekkel, zsarolásokkal, fenyegetésekkel, külföldi bérszavazókkal, kivándorolt magyarok százezreinek szavazási lehetőségét megnehezítve is többen szavaztak orbán ellen, mint rá.
Ilyen ,,hithű geci" mint te, csak elvétve akad. Mi magyarok nem tűrjük, hogy a magadfajta uszító, nemzetellenes férgek túlsúlyban legyenek.
Remélem fejbe basz egy villám :)
csak úgy....
@Aki Én: Ennek a pötschnek regélhetsz ,persze ezt már (gondolom) Te is tapasztaltad!
csak úgy....
@Shikari: fölszedtél már megint pár kilót tibcsi és abból gondoltad ki,hogy vikid támogatottsága nött ? ;) ...ma megent elbaxarinthattad az idöpontodat az ideges dokinál...
papa.49
Központi hazugság hivatal igen így már érthető !!!
A valósággal köszönőviszonyban sincs ez az iromány !!!
csak úgy....
@Shikari: má megen sokat vótá kint a napon...,tabcsikat szeded rendesen ? ;)
iluminati
@papa.49: véleményed szerin vannak olyan IQ bajnokok akik vakok? Vagy csak egy szobába vannak bezárva és nem látnak? Vagy így keresik a fizetésüket az adófizetők révén...
Komolyan csak azt gondoltam Kásler lehet ennyire sötét...vagy még soha nem voltak külfőldön...no nem a balkáni országokra gondoltam...
Clavigo
@Shikari: Esetleg le is szophatnád...te román buziqrva.
papa.49
@iluminati: Nézd végig a mai elurmány névsorát nem találsz benne olyat aki ne a ,,sötét szobába ,, lenne, bekötött szemmel, MIND OLYAN !!!
A ,,hozzáértés,, az szocialista csökevény, mondá a nagyhasú csutigeci, a döbrögi bíró )))))))))))
papa.49
@iluminati: Én nem hiszem el az ilyen ,,meséket,, hallottam eleget régen ,,elvtársak jövőre utolérjük a kapitalista nyugatot,, igen utolértük a poros lábnyomukat, semmi mást !!!
Éppen eleget járkálok az országban, látom, hogy az ipar csak éppen még nem dől össze, a szolgáltatásoknál ez már bekövetkezett, a boltok bezárnak, mert nem tudják kitermelni a működésükhöz szükséges pénzt !!!
Mondok egy példát Martfű valamikor híres volt a cipőgyártásáról, most nem találsz egyetlen susztert aki megvarrná, vagy talpalná a cipődet, ez a ,,fellendült,, szolgáltatóipar !!!
Építkezések, csak a vállalkozók által épített lakóparkok épülgetnek, aztán évekig nem tud minden lakást értékesíteni, magánépítkezés meg nincs csak palotácskák épülnek sorban, de az meg nem a közembereknek, pedig köztudott tény az ország iparának húzóágazata az építőipar VOLT a múltban !!!
Valamikor régen mikor építkeztem előjegyzésre kaptunk csak sok építőanyagot, ma tömve vannak a telepek, és a tulajok arról panaszkodnak nincs vásárló !!!
Hát csak ezekért nem hiszem el ezt a kábítós ópiumos szöveget !!!
csipetke
@csak úgy...: 15:27 Nem ingyenélő,képzeld,mekkora munka fekszik ebben,még ezt a sok f@szságot kitalálja.Muszáj neki,ezért kapja a fidesztől a dellát...
cs.n.
A KSH már régóta gyakorolja a valósághajlítás tudományát, amiről Orbán habonyogott tegnap valamit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.