Elkészült a Moszkva-közeli Mityistyiben az utolsó, a budapesti 3-as metró vonalára készült szerelvény, amely már úton van Magyarországra – közölte a szerelvényeket felújító Metrovagonmas kedden az MTI-vel.

Befejezték a 3-as metró szerelvényeinek felújítását

Közlésük szerint a metrók felújítása, így a 37. szerelvény Magyarországra indítása is az előzetes időtervnek megfelelően készült el. A jármű a többihez hasonlóan forgalomba állás előtt számos technikai vizsgálaton és részletes finomhangoláson esik át.

A Metrovagonmas összesen 222 metrókocsit újított fel a BKV számára. Kicserélték az utasteret, a vezetőállást, és a kezelőrendszereket, megújultak a szerelvényházak és a meghajtás. Ezek következtében 30 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztást értek el, növekedett a megbízhatóság és csökkent a zajszint a vagonokban.

A 222 kocsi felújításról szóló szerződést 2015 augusztusában írták alá, az első felújított szerelvény két évvel ezelőtt, 2016. május végén érkezett Budapestre és 2017 márciusának végén állt forgalomba. Az első időszakban több, az ajtóvezérléssel kapcsolatos meghibásodás történt, a Metrovagonmas a projekt vezetőjét is lecserélte 2017 augusztusában. A szerelvényeken a hibákat kijavították, azóta nagyobb hiba nélkül futnak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
@Shikari: Amit vettünk, az maga az embargó nagyokos!
Te csak a lefestett vasat látod, én azt, hogy ettől sokkal takarékosabb rendszert lehetne üzemeltetni. Kevesebb azbeszt kerülne a környezetbe, mivel a modernebb szerelvények árammá alakítják a fékezési energiát, és nem szennyezik a város levegőjét vele. A légkondi és egyebek elhazudva, amivel a csókosok vendég üdülésre mehetnek a Krímbe. Órbányi megint kibaszott Budapesttel!
Sámannus
@Shikari:Jó van te valószínű nem érzed a levegőben a port, és nem érdeked a takarékosság.
A két buli, csak a bundában lehetne azonos, a tartalomban lényegesen különbözik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.