Majdnem harmincnégymillió forintért vásárolt lőszert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV valamivel több mint hatszázezer lőszer beszerzésére indított hivatalos eljárást tavaly nyáron,

a NATO elvárásainál is szigorúbb követelményeket támasztva. A pályázóknak meg kellett felelniük a védelmi és biztonsági beszerzésekről szóló hazai jogszabály feltételeinek is. A felhívásra végül három ajánlat futott be, ezek közül a legalacsonyabb árat tartalmazó beadvány nyert – írja a Magyar Idők.

A beszerzés legnagyobb tétele 580 ezer 9 milliméteres pisztolytöltény. A NAV-nak szüksége van emellett gépkarabélyokba való munícióra is, ebből 27 ezret vásárolt. Ezek mellett 3200 sörétes lövedékhez és ezer vaktöltényhez is hozzájutott a hivatal.

Több millió forintért fegyverzi fel magát a NAV Az MTI szemléjéből kiderül, hogy a NAV pénzügyőrei és a pénzügyi nyomozók lőfegyvert is használhatnak, miután

a hatóság több olyan bűncselekményfajta feltárását is feladatul kapta, amelyeknél könnyen megeshet, hogy agresszív, mindenre elszánt és ennek megfelelően felszerelt személyek, csoportok ellen kell fellépni.

A hivatal látókörébe rendszeresen kerülnek olyan cigarettacsempész-bandák, amelyek, ha kell, fegyverrel is megvédik jól jövedelmező, de jogsértő üzletüket, miként találtak már a NAV-osok lőfegyvert adócsalással foglalkozó bűnözőknél, illegális szeszfőzdét üzemeltető személyeknél, és drogcsempészekkel is akadt dolguk.

Tavaly hetven lövedékálló mellényt is vett a NAV, ezek közül egyes darabok 120 ezer forintba kerültek, másokért negyedmillió forint körüli összeget kellett fizetni – emlékeztetett a lap.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mar megint? Hisz tallai szinre lepesekor mar egyszer tokig fel lettek pancelozva...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Mar megint? Hisz tallai szinre lepesekor mar egyszer tokig fel lettek pancelozva...
mackoka46
Futja mindenre a se szeri se száma adóból és a tisztességtelen bírságokból.
Peller Anikó
Aggódnak. Készülnek a népesség lemészárlására.
Nessy
Az adósokat lelövik, ugye? (film cím módosítva)
karma1
@Peller Anikó: Lajkoltalak, de tudod, nem orombol, csak egyetertesbol...:o(((
magyarbakancs
Van TEK, NAV ami pénzügyőr,van parlamenti őrség ami régi nevén kormányőrség.
Olyan lesz lassan mint a komcsi időben
Peller Anikó
@magyarbakancs: bezzeg a munkásőrség az sátáni volt. Most nem olyan. Ez sokkal olyanabb.
magyarbakancs
@Peller Anikó: Minden hatalom félti a megszerzett harácsot.Ezért fegyverkezik.
Főlökött
@magyarbakancs: Bocsika, de a MNB. őrséget és kuxaxem személyi védelmét kihagytad, Ők is berendeltek egy csomó fegyvert és lőszert, + stb.-ket :)
egyember
@mackoka46: Nincs semmi kapcsolatom a NAV-val. Így véleményt sem mondhatok róluk, munkájukról, módszereikről. Viszont azt (úgy)tudom, hogy a NAV nem törvényalkotó, hanem végrehajtó szerv. A (z adó)törvényeket és minden más törvényt az Országgyűlés(= Fide$$=Orbán) "alkot".
(Gondolom, a NAV is örülne, ha kevesebb és átláthatóbb, egyszerűbb szabályok alapján kellene végznie -nem éppen szeretett- munkáját. Valószínűleg ők az egyetlen olyan szervezet, amit SENKI nem szeret.)
mackoka46
@egyember: Jó hát persze biztosan a többség becsületes, gerinces. A törvényalkotásba beleszólhatnak, és ők azok, akik értelmezik a szabályokat. Azonban nehezen tűröm, amikor az ügyfélszolgálaton meg akarnak félemlíteni: "Ön súlyos hibát vétett !"...
Nagyok az elvárások, meg is vádoltak, hogy megkülönböztetett bánásmódot akarok, pedig csak ragaszkodom az észak-amerikai minőséghez...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.