Hódmezővásárhelyért még a helyi Fideszt is megfeddte kicsit Lázár János. A helyi kormánypárti közgyűlési többség vizsgálóbizottságot alakított, hogy miért ment el annyi felelős beosztású ember, mióta Márki-Zay Péter a városvezető.

Együttműködést ajánlott Hódmezővásárhely érdekében Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője Márki-Zay Péter független polgármesternek az alföldi város közgyűlésének keddi ülésén.

Lázár békülékenyebb hangot ütött meg Márki-Zay Péterrel 

Fotó, címlapi kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Lázár János úgy fogalmazott, széthúzás van a városban, holott az eredményekhez "békére, nem békeharcra" van szükség.

A politikus azt javasolta a képviselő-testületnek, dolgozzanak, "ne polgárháborúzzanak".

A képviselő hangsúlyozta, akinek Hódmezővásárhely az első, az képes az összefogásra. Úgy fogalmazott, azért hagyta ott az országos politikát, hogy a szülővárosáért dolgozzon.

Lázár békülékenyebb hangot ütött meg Márki-Zay Péterrel 

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Lázár János azt kérte a városvezetéstől és a képviselőktől, kezdjenek párbeszédet arról, milyen lesz az a közösség, amelyben a gyerekeik, az unokáik élnek majd.

Márki-Zay Péter kijelentette, nyitott az együttműködésre, különösen számít Lázár János munkájára. Majd szünetet rendelt el a közgyűlés ülésén, hogy időpontot egyeztessen a képviselővel személyes megbeszélésére.

A közgyűlés vizsgálóbizottságot hozott létre annak kiderítésére, mi vezetett ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal mintegy 30 vezető köztisztviselője távozott az elmúlt néhány hónapban.

A közgyűlés ülését kiemelt érdeklődés kísérte, a teremben egyaránt jelen voltak a polgármester és a többséget adó Fidesz-frakció szimpatizánsai, akik még a folyosón is álltak.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Egyik kedvenc tanmesém, ami lazán ide illik a skorpió és a béka története.
Mikor a skorpió a békát próbálja meggyőzni, hogy vigye át a tó túloldalára. A béka persze nem akar segíteni, mert ha megmarja a skorpió, akkor mindketten a tóba vesznek. A skorpió unszolására végül csak megszánja a béka és a hátára veszi. A tó közepén viszont a skorpió belemar a békába.
- Miért tetted ezt? Most mindketten meghalunk.
- Nem tehetek róla. Ilyen a természetem.

Lázár Lázár marad. Egy sunyi, gerinctelen alak akinek soha nem szabad hátat fordítani, mert hátba támad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
@human: Az Isten mentsen meg mindenkit a Lázárral való együttműködéstől.
Amíg kormánytag volt nem jutott eszébe, hogy esetleg a diákokkal, egészségügyesekkel, civilekkel együtt kellene működn?
Bár az igaz, hogy Orbánnál sokkal okosabb és humorérzéke is van, emiatt még nagyobb a felelőssége abban, ami rosszat az országnak tett azt Orbán kormány 2010 óta.
Egy szavát sem szabad elhinni.
wagabund
..."azért hagyta ott az országos politikát, hogy a szülővárosáért dolgozzon."...

jaja...már csak legyen aki elhiszi... Ő (volt) az egyedüli, aki Orbánt megbuktathatta volna...

Az ellenzéknek erre totális alkalmatlanság miatt esélye sem volt-van-lesz...Nos Orbán tökéletesen ráérzett a veszélyre...

-Lapát Janikám, vagy nagykövet leszel Jakartában, vagy irány Hódmezővásárhely..
-értettem, az utóbbit választom..
-akkor tűnés!
human
@Kutyuska: MZP úgy erős ellenfele Lázárnak, hogy nem állnak mögötte milliárdok pusztán néhány ezer választó. Viszont olyan tartása és hitelessége van, amivel Lázár nem vetekedhet.
Lázár elnyomó hatalmi eszközeivel van szembe állítva Márki-Zay hiteles és emberbarát világképe. Attól hogy az emberek rájönnek, hogy más politikai vezetői stílus is létezik, ami nem az erőre épít ettől nem csal Lázár, de Orbán is retteg. Nem akarják, hogy alternatívájuk legyen. Ők azt akarják, hogy az emberek féljenek, szűköljenek és félelmükben feladják magukat és behódoljanak az erőnek.
human
@wagabund: Ne is tudom. Nekem valahogy nem tűnik életszerűnek ez a Lázár-Orbán összefeszüléses sztori. Én azt tartom elképzelhetőnek, hogy Orbán csak parkolópályára tette lázárt. Orbán sem akar örökké miniszterelnök lenni. Viszont olyannak akarja átadni a trónt aki biztosítani fogja családja sérthetetlenségét és előjogait akkor is mikor már nem ő fog kormányozni. Lázár pedig aljasságban, eszességben és szorgalomban nagyon hasonlít Orbánra. Tökéletes jelölt.
wagabund
@human: hmmm...elgondolkodtató a mondanivalód...van benne valami...amit idővel meglátunk.
bence
@magyarbakancs: ! Kizárt dolognak tartom !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.