A Viszkis rablótrükkökről tartott előadást egykori üldözőinek.

A Viszkis rablóként elhíresült Ambrus nemrég Budapesten nyugdíjas rendőröknek tartott előadást arról, hogyan is kell bűnözőket elfogni.

„Elsősorban arról beszélgettünk, hogyan kellene bizonyos élethelyzetekben a bűnözők fejével gondolkodni. Anno a rendőrség is elismerte, hogy az én ügyemben rossz kommunikációs stratégiát használtak, és mindent csak erőből próbáltak megoldani. Azt gondolom, fő a szerénység. Egyébként az ártatlanság vélelme is mindenkit megillet. Nagyon sok olyan dolgot olvastak az én fejemre is, amikkel kapcsolatban utólag a bíróság is felmentett. Gyakorlatilag a népszerűségemet annak is köszönhetem, hogy mindenáron azt akarták letolni az emberek torkán, hogy én egy vértetű csávó vagyok” – mondta a Viszkis.

Ambrus, aki még egy pólót is kapott ajándékba a rendőröktől, arról is beszélt, hogy mi volt az egész esemény üzenete.

„Az egész beszélgetésnek az volt az üzenete, hogy igenis van visszaút a börtönből, és aki onnan jön, annak nem feltétlenül kell megrohadnia. Rendőri részről már van egy elfogadás az irányomba, és a tisztelet részemről is mindig megvolt feléjük. Nekem anno a rendőrök nem ellenségeim, hanem ellenfeleim voltak, és amit tettem, azért keményen meg is bűnhődtem”

– mondta az egykori bűnöző, aki már évek óta már csak kerámiázással foglalkozik.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Ambrus Attila Kerámia

(bosronline.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyember
Ambrus -valószínűleg- utolsó példánya azoknak, akik szabadságukat, életüket (is) kockáztatták azért, amit tettek. Ma a lopásnak, rablásnak (sokkal nagyobb méretekben) bevált, kockázat mentes gyakorlata él is virul. Ő a mai rablók mellett egy úriember volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.