Újra medvét láttak itthon, most Heves megyében, Füzesabonynál sikerült lencsevégre kapni a vadállatot.

Lakóházba is behatolt egy medve Füzesabonyban – videó

A medve nem kis riadalmat keltett, végigszaladt az utcákon, sőt egy házba is bement. Szakértők szerint egyre nő a medvék élettere, így normális, hogy bemerészkednek a városokba.

A lényeg, hogy senki se menjen közel hozzájuk – közölte az M1 Híradója A város utcáin szaladó medvéről egy autós készített videót, aki először azt hitte, kutyát lát.

A medve nemcsak az utcákon szaladt, de az egyik házba is bement, ahol a körme nyomai még most is látszanak a kerítésen. A helyi vadászok azonnal megnézték az állat nyomait. Azt mondták, nemcsak az emberek rémültek meg, hanem a medve is.

Eddig még egy barna medve sem merészkedett egy település utcáira Magyarországon.

Szakemberek szerint egyébként a medvék nem jelentenek veszélyt, de nem szabad közel menni hozzájuk. Idén már többször láttak barna medvét Magyarországon. Május elején például az Aggteleki Nemzeti Parknál, előtte pedig húsvétkor. Múlt szerdán a sínek mellett sétáló medvéről készültek felvételek Somoskújfaluban.

Az állatot a MÁV munkatársai vették észre, amikor a pályát ellenőrizték. A füzesabonyi polgárőrök néhány hasznos tippel látták el az ijedt helybelieket:

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"...alapvetően a barnamedve nem veszélyes az emberre". Na ezt azoknak is meséld el, akiket Erdélyben megszaggatott. Nem alapvetően viszont egy eléggé agresszív állat.
wpym
Remélem egyre több medve és farkas lesz az országban.
wagabund
annyira azért nem kellene túlzásba vinni a csodálkozással vegyes felháborodást..

ahogy az ember, úgy a maci is próbál élni..elvégre az élőhelyét vette el az embernek nevezett furcsa szerzet, akinek mindig van ennivalója...ő meg éhes, és a bocsok is rínak valami kis ennivalóért...

(most majd jönnek a jobbnál-jobb tanácsok...például: kipusztítani valamennyit, oszt jónapot.)

én a macikkal vagyok (innen a kényelmes fotelből)
wagabund
jól látni a képen, hogy a maci illemtudóan áll a kapu előtt...csak egy ajánlott küldeményt szeretne átadni...(a postást megette, és most kézbesít helyette)
fixa idea
A migráns medvék nem tisztelik a határainkat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.