Külkereskedelmi Szakgimnázium indul szeptembertől a fővárosban a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) támogatásával – közölte az új intézmény igazgatója szerdán.

Új szakgimnáziumot indít a Budapesti Zsidó Hitközség
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Salusinszky András a Mazsihisz internetes oldalának nyilatkozva azt mondta: az intézményben a 2018-2019-es tanévben államháztartási ügyintéző, idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző, kereskedelmi képviselő, kereskedő, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, műszaki informatikus, pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás), pénzügyi-számviteli ügyintéző, turisztikai szervező és értékesítő, üzleti szolgáltatási munkatárs, vállalkozási- és bérügyintéző, valamint vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző szakokat indítanak.

Az igazgató közlése szerint az új iskola legalább érettségivel rendelkező diákokat vár a nappali, esti- és levelező tagozatos képzéseire.

Kitért arra is, "demokratikus, toleráns szellemiségű intézményként" nyitottak a nem zsidó diákok felé is.

A gyakorlati képzéseket azonban igyekeznek úgy megválasztani, hogy azoknak legyen valamilyen zsidó kötődésük: "erősítve ezzel a zsidó közösséghez való tartozás élményét, és támogatva magát a zsidó közösséget is" – fogalmazott a portálnak az igazgató.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Teccik, mennyire kell bizonygatni a megbízottaknak kórusban, hogy nincs antiszemitizmus. Belehúzni fiúk, ez még kevés... és a készülő kölök CEU sem biztos, hogy elég lesz. A lólábra meg tessék tűsarkút húzni, hátha attól szebb lesz.
Rockxy
Na, most mondja bárki, vagy valaki, hogy nem a mazsihisz vezeti az országot!
Élén a netannyahúval.
CsipkeRózsa
@Rockxy: Azért, mert indít egy szakgimnáziumot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.