Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék egy anyát, aki 2015-ben a Szentendrei-szigeten hasba rúgta nevelt gyermekét – közölte a törvényszék sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Nem kell börtönbe vonulnia az anyának, aki szétrúgta nevelt kisfia lépétIllusztráció: Pixabay

A közleményben azt írták, a verőcei család 2015 októberében egynapos kirándulásra ment a Szentendrei-szigetre, ahol a 2009-ben, élettársának előző kapcsolatából született gyermeke véletlenül kiborította az elé tett ételt. A vádlott figyelmeztette a kisfiút, aki a másodszorra tálalt ételt is leejtette.

A nő

- aki fiatalabb korában versenyszerűen űzött küzdősportot – ezért nagy erővel megrúgta a fiú hasának bal oldalát.

A gyermek estére rosszul lett, és keresztanyjának elpanaszolta a történteket.

A közlemény szerint a kisfiút mentővel a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, ahol megállapították, hogy megsérült a lépe. Az orvosok elállították a vérzést, és mivel nem alakult ki szövődmény,

a gyermek 24 nap kórházi megfigyelés után elhagyhatta az intézményt. A gyógyulás tényleges időtartama ugyanakkor 2-3 hónap.

Kitértek arra is, hogy a bűncselekmény évében rendszeresen elhanyagolt állapotban és az óvónők kérése ellenére hőemelkedéssel, betegen vitték a kisfiút óvodába. A gyermek fegyelmezetlenségeire dühkitöréssekkel reagált.

A bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt két év három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a nőt. Kiskorú veszélyeztetésének bűntette alól felmentette, a sértett esetében azonban megszüntette a szülői felügyeleti jogát, valamint kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére a nőt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, valamint a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Arra kiváncsi vagyok,hogy a kisfiú apja együtt van-e még ezzel a nővel?Mert a helyében azonnal úgy rúgtam volna ki ezt a nőt,hogy repül,mint a győzelmi zászló.Megnézhette volna,hogy kit fogad oda a gyereke mellé.És hogy ezért nem ültetik le?Szomorú...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Arra kiváncsi vagyok,hogy a kisfiú apja együtt van-e még ezzel a nővel?Mert a helyében azonnal úgy rúgtam volna ki ezt a nőt,hogy repül,mint a győzelmi zászló.Megnézhette volna,hogy kit fogad oda a gyereke mellé.És hogy ezért nem ültetik le?Szomorú...
justhpeter
A hölgy egy "erő-szakember" gyerek közelébe nem engedném.
dr. prédikátor
A kurva anyját az ilyen tetű picsának!!!Börtönbe vele!!!
Commenter
@CsipkeRózsa: nem bizony, mert itt a gyilkosságot is simán meg lehet úszni, vagy azért csak enyhe büntetést kapni. A testi sértésért börtön és örökös távoltartás kellene járjon a gyilkosságért pedig tényleges életfogytiglan.
KisGenyo2
@Commenter: "gyilkosságért pedig tényleges életfogytiglan" már ha szándékos...
KisGenyo2
Mindenki nagyon börtönözni akar, vajon akkor is, amikor kiderül, hogy egy rabra éves szinten 3-4x többet költenek állami pénzből mint egy felsőoktatásban részesülő fiatalra?
www.origo.hu/itthon/20160308-borton-tulzsufoltsag-eu.html
Aztán amikor meg kijön a böriből, rögtön be is pereli az államot (ezt meg is szokták nyerni!!!) néhány milliós kártérítésre, a "méltatlan és túlzsúfolt" fogva tartás miatt.
1magyar
Szegény gyerek, milyen idegbeteg és nyomorgatott lehet egy ilyen ribanc mellett. De az az apa sem ér egy kalap szart sem aki ezt hagyja.
1magyar
@KisGenyo2: Na ezért kéne hagyni inkább a szemet-szemért elvet...
bence
Milyen bíró az , aki büntetlenül hagy egy ilyen szándékos bűncselekményt ?! Ennek a ribinek a máját rúgnám le ! Had érezze magán is az elkövetése fájdalmát ! Remélem a bíró valamelyik családtagja is hasonló esetre jut és az elkövető szintén büntetlen marad !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.