Közel 20 éve bérel a Körönd közelében egy helyiséget egy vendéglős, akinek sosem volt tartozása a kerület felé, a terézvárosi önkormányzat azonban nem hosszabbította meg a szerződést, mert a vendéglő helyébe hittantermet alakítanak ki.

A 24.hu cikke szerint július 15-én lehúzhatja a rolót a terézvárosi Felsőerdősor utcában egy magyaros ételeket kínáló családi kisvendéglő, ugyanis közel 20 év után nem szavazta meg a kerület  önkormányzata a bérlő hosszabbítás iránti igényét. 

Hittantermet akar az önkormányzat a vendéglő helyén, nem hosszabbítanak a bérlővel – videó

Fotó: Google Street View

A lap szerint a bérlőnek sosem volt tartozása vagy elmaradása a kerület felé, jó bérlő volt, mégis mennie kell, mert az üzlethelyiségből a felette található iskolának alakítanak ki hittantermet. Ezt a bérlő szerint egyszer már eljátszotta vele az önkormányzat, de akkor dűlőre jutottak.

A bérlő szerint az lehet vele a baj, hogy a kerület előző, szocialista vezetése oda járt hozzá enni. De ő nem politizál, azt tartja, kocsmárosként az a dolga, hogy a betérőket megetesse, és hogy azok jól érezzék magukat nála és visszajöjjenek következő alkalommal is.

A 24.hu kereste a kerületi alpolgármestert és az iskola igazgatóját is, azonban nem járt sikerrel.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Ez már nem normális . Lassan kötelező lesz a templomba járás. Illő lenne az egyháznak visszatérnie a templomokba!
Az iskoláknak egyenlő feltételeket biztosítani , az állami iskoláknak ugyanannyi pénzt adni , mint az egyhaziaknak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Béla Elvtárs
Olyan, mint kompromisszum?! Úgyis divat ebben az országban a "Vizet prédikál, bort iszik..."
lusta
@Zeta: Lehet, hogy hülyeség, de véletlenül nem az állami iskoláknak járna több pénz? Jelenleg az állam, tehát az adófizetők, az egyházi iskoláknak többet ad (hol vannak az egyházakat eltartó hívők?), mint az az átlagos adófizető pénzén eltartott iskolának, ahová az átlagos adófizető gyereke jár tanulni.
Zeta
@lusta: azoknak, de minimum egyenlő feltételeket kellene biztosítani.
Nem ráerőszakolni az egyházakat , ráerőltetni az egész társadalomra az egyházakat.
sokanvagyunk
Biztos azt gondolták, egy családias, bejáratott üzletet szereznek meg - hitoktatásnak...
namihami
Terézváros önkormányzata úgy gondolta, hogy a lelki szükségleteket előbbre fogja helyezni a testieknél.
Ebből csak annyi a tanulság, hogy hiába vagy becsületes és dolgozol. adózol korrekt módon, ha jön a klérus, akkor vége a világnak. Nehogy már a világi lét legyűrje az egyházi szellemet, pláne nem a 21. században. Ha a világi meggyőződés lenne a nyerő, akkor hogyan lehetne az egyházhoz és Orbániádához hűséges kis alattvalókat nevelni.
Amelyik nem paríroz, az úgyis veszi a sátorfát és kimegy innen. Maradnak ezek a szintűek és mi, a már öregek. Mint a statisztika ezt oly fényesen igazolja eddig is és ezután főleg.
""Gyere haza fiatal.""--volt a duma. És egy nagy kaszalás és beégés lett belőle. Ennyit a világi oktatásról.
Eladott Ország
Látod látod , az egyház adót kellett volna fizetned, kosher étteremhez nem nyúlnának . Csak a magyarhoz van mersze a fidesznek. Keressétek meg a helyi pedofil papot, aki a gyerekeket akarja szopatni a hitoktatással . Biztosan fiatal deli a pap: feleség hiányában az otthon felesleges igazgatónőt pitykéli . Ez lesz a titkos találka helyük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.