Kiscicákat mentettek meg az M5-ös autópálya ócsai lehajtójánál a motoros rendőrök, akik nem bírtak kikerülni a macskák bűvköréből, és hamar a gazdijaik lettek.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a főkapitányság motoros rendőrei szolgálatuk ellátása során május 31-én délben, az M5-ös autópálya ócsai kihajtójánál figyeltek fel az úttest mentén három szürke kismacskára.

Akció volt az M5-ös sztrádán, motoros rendőrök mentettek kiscicákat – fotók

Akció volt az M5-ös sztrádán, motoros rendőrök mentettek kiscicákat – fotók

Fotó: police.hu

Az állatok ijedten húzták meg magukat a tűző napon, a rendőrök pedig azonnal cselekedtek: rádión „erősítést” kértek, és egy dobozban, biztonságba helyezve a cicákat, a közeli parkolóba vitték őket.

Akció volt az M5-ös sztrádán, motoros rendőrök mentettek kiscicákat – fotók

Akció volt az M5-ös sztrádán, motoros rendőrök mentettek kiscicákat – fotók

Fotók: police.hu

Az éhes és szomjas apróságokat megetették, megitatták, majd az állatoknak újdonsült gazdáik is lettek. A rendőrök között hamar akadt három jelentkező, akik amellett, hogy állatorvoshoz is elviszik a kismacskákat, örömmel vállalták későbbi gondozásukat is – olvasható a közleményben.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Milyen emberséges, akarom mondani állatbarát, rendőreink vannak !?
Ezt a macska mentést, az egész világnak meg kell tudnia.

...de nem az a lényeg, hogy hány macskát mentettek meg, hanem az, hogy hány zsebest, betörőt vagy egyéb bűnözőt fogtak el.
Gyenge a felderítési eredményesség, növelik a szabálysértési büntetések számát, jöhet a cuki kampány és mindenki szereti a rendőröket.
sokanvagyunk
"...rádión „erősítést” kértek" - gondolom, a TEK-et. :D
Commenter
Szimplán csak köszönet a rendőröknek hogy nem hagyták az apróságokat +30 fokban a sztráda mentén, éh és szomjhalálnak, hőgutának, balesetnek kitéve. Aki kitette őket, annak hasonló tapasztalatot kívánok. A cicák szépek, nem véletlenül találtak máris gazdára a rendőrök körében. Van bőven kidobott cica, ha az útjukba kerül nyugodtan folytassák ezt a tipusú akciót! Állatszeretetből, emberségből jeles, köszönet a cicák nevében is!
terlasz
Szolgálnak és védenek...cicákat. Bezzeg Marinénit már nem tudják megvédeni a tolvajoktól, 1000 Ft-ért ölőktől. Az lehet, hogy Pusztapoprádon nincs telefonos segítség...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.