Magyar feltaláló nyerte Brüsszelben az Év Innovátora díjat, az elismerést Imre Krisztián vehette át a látássérültek mobilitását segítő szemüveg megalkotásáért – közölte a díjazott startup cégének szakmai segítséget nyújtó pénzintézet a K&H Bank az MTI-vel.

Gratulálunk! Magyar feltaláló lett a legjobb Brüsszelben

A díjat az Európai Üzleti Csúcstalálkozón adták át május 23-án, ahol első alkalommal díjazták az üzleti, politikai, vállalkozói és innovációs élet kiemelkedő eredményeit.

A közlemény idézte Imre Krisztiánt, aki a fejlesztéséről elmondta: az EVA (Extended Visual Assistant) egy mobiltelefonhoz csatlakoztatható okos szemüveg, amely mesterséges intelligencia segítségével dolgozza fel a környezet információit, majd ezekről élőszóban tájékoztatja viselőjét.

Az új eszköz szoftveres és hardveres fejlesztése párhuzamosan halad, amihez nagyban hozzájárul, hogy együttműködnek a Bay Zoltán Kutatóintézet VUK projektjével (Látássérült embereket támogató keretrendszer), amely magyar, angol és német nyelven működő beltéri navigációt és közlekedést segítő térinformációs rendszert dolgoz ki – tette hozzá az okos szemüveg fejlesztését végző startup alapító ügyvezetője.

A feltaláló cége az EVA Vision a K&H Bank által idén januárban indított Start it @K&H inkubátorházban működik.

(MTI)

Fotó: eva.vision

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Csoda történt! Kimaradt a nemzet feltalálója! Csoda történt. Tóni hol vagy?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Csoda történt! Kimaradt a nemzet feltalálója! Csoda történt. Tóni hol vagy?
papa.49
@Sámannus: Ő azt találta, hogyan lehet a semmiből pénzt csinálni, főleg úgy hogy nem neki kell visszafizetni !!!
emerencia
@csipetke: @Jozefina: Csatlakozom a gratulációhoz. De jó lenne, ha mindenki hozzájutna egy ilyen eszközhöz, akinek szüksége van rá.
csipetke
@emerencia: Sajnos sok magyar találmány "végezte" külföldön,miután itthon nem volt aki szponzorálja,útjára indítsa a dolgot.Remélem,ezzel nem jár így a feltalálója.
qxy
De sajnos. Mert a Magyarnak nem fog kelleni és ha majd drága lesz akkor meg lesz véve .
Vagy úgy lesz mint sok más. Ha én nem vagyok benne, mert kell a pénz, akkor ez nem is jó. nem is kell. Majd egy év után beadom én és azt mondom én találtam ki. Lásd. Szegedi műjég pálya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.