A "Soros-hálózat" veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra – hangoztatta szombaton sajtótájékoztatóján Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a Fidesz frakcióvezető helyettese Szombathelyen.

Hende Csaba: a "Soros-hálózat" a magyar igazságszolgáltatásra is veszélyt jelent

Közölte: a Fidesz az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH) fordult a "Soros-hálózat" befolyása miatt, az OBH válasza pedig megerősítette, hogy a "Soros-hálózat" veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra.

Kiderült, hogy egyes NGO-k, köztük a Soros György által "pénzelt" Helsinki Bizottság az Országos Bírósági Hivatallal való előzetes egyeztetés nélkül végezte bírák migrációs tárgyú képzését, mindezzel pedig kész helyzet elé állította magát az OBH-t is

- mondta Hende Csaba.

Elmondta: a bírósági hivatal közlése szerint többször érték a bírákat befolyásolási szándékú támadások egyes civil szervezetek, külföldi hatalmak és brüsszeli politikusok részéről, amikor azok folyamatban lévő ügyekben próbáltak meg nyomást gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra.

Példaként idézte fel a Ahmed H. ügyét, akinek felmentéséért szavai szerint a "Soros-szervezetek" és brüsszeli szövetségeseik nyomást igyekeztek gyakorolni a magyar bíróságra azzal, hogy a felmentésért kampányt indítottak.

Hozzáfűzte: az Országos Bírósági Hivatal szerint az is előfordult az utóbbi időben, hogy

bírákat, bírósági vezetőket magántelefonszámukon zaklattak, és próbálták őket nyilatkozatokra rábírni.

Hende Csaba hangsúlyozta: ezek a szervezetek még az igazságszolgáltatás befolyásán keresztül is azon dolgoznak, hogy még több illegális migránst juttassanak be Európába.

"Ez aggasztó és elfogadhatatlan, mert mindez fenyegeti az igazságszolgáltatás, a bíróságok és a bírák függetlenségét és a nemzetbiztonságot" – mondta.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
@Mirabilis: kezdődik...hihetetlen. Gondoltam hogy megint előrángatják az Ahmed H ügyet is, csak idő kérdése hogy a tegnapi kiselőadás Hollik is ismét megkongatja a vészharangot.
Azt hiszem, a magyar az egyetlen kormány Európában amelynek konkrét kormányprogram nélkül sikerült "győznie" és a programjuk ma is annyiból áll hogy Stop Soros 24/7. Meg hogy a centrális erőtér nyilvánvaló buktája után itt most már nem illiberális demokrácia hanem régivágású kereszténydemokrácia épül. De ez, bármikor változhat, ugye, csak a stop soros és (magyar) ügynökei az örök, körbejáró non stop lemez.Hihetetlen hogy milyen "sokra" vitték puszta uszítással és gyűlölettel. Az ellenzéki pártoknak legalább kormányprogramjuk volt.
Nessy
Nem is tudtam, hogy Soros alakítja át a bíróságokat! lemaradtam valamíről?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.