Gyurcsányék kergették devizahitelekbe az embereket, és most azok beszélnek, akiké a felelősség – reagált a Fidesz közleményben a DK szombati sajtótájékoztatójára.

A devizahitelesek miatt esett egymás torkának a Fidesz és a DK

Varju László, a DK alelnöke sajtótájékoztatóján arról beszélt: pártja felszólította a kormányt, hogy

a Magyar Nemzeti Bank tavalyi 38 milliárd forintos nyereségét "ne palotákra és műkincsekre" fordítsák, hanem a devizakárosultak megsegítésére és a kilakoltatások megelőzésére.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencék kergették devizahitelekbe az embereket, és

most ők beszélnek, akiké a felelősség, és akik az elmúlt években nem támogatták a kormány bajba jutott devizahiteles családokért tett intézkedéseit sem.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Akárki akármit mond, a devizahitel nem más, mint egy modern kori államosítás! Persze nevezhetjük padlássöprögetésnek, tagosításnak is, a lényeg az, hogy nem fizikálisan verjük le a delikvens veséjét, hanem pszichésen tesszük tönkre az ártatlan honpolgárt, aki maximálisan bízik az ÁLLAMBAN. Mert ugye, mit is tehetne mást?!
A gond az hogy a pórul jártak gyermekei, unokái sorsát is predesztináljuk e módon, hisz generációkra előre tesszük tönkre a dinasztia jövőjét!
Ne felejtsünk el egy fontos dolgot! Ha az aranytojást tojó tyúknak (adófizető állampolgár) nem adok rendesen enni, akkor mit várok el tőle, továbbra is legyen jogkövető állampolgár???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Pegero: Közben ne felejtsd el megcsókolni Orbán,,meg Járai kezét. ( 2001 ),,aztán meg Kósát és Rogánt se hagyd ki ( 2010 )...Egyébként meg izzadjál,.
tudode
Matematikai, banki ismerettel NEM RENDELKEZVE, az alábbi nyilvános videóból az jön le, hogy a .. l e g n a g y o b b .. HOGY IS HÍVJÁK az állam, illetve a Bank
.
Közzététel: 2017. szept. 18.
------- Csalárd devizahitel II.
www.youtube.com/watch?v=33NWxMYzH2s
.
Ahelyett, hogy ez a POFAGOLÓ, közjogilag érvénytelen állam, v micsoda STADIONERDŐ helyett .az ország lakosságának .. M I N D E N N A P I .. É L E T É T .. befolyásoló lakáshiányra költötte volna, MEGBOCSÁTHATATLAN .. B Ű N T .. követett el, valójában rötyipapírral a szivarzsebében!!!
.
Tehát ki a..BIM-BAM, aki harangozott nagy fityiszt az országnak!!!
relatív
Lehet a devizahiteleken pro-, és kontra jól elvitázgatni, de amellett, hogy a vita minden alapot nélkülöz, az egyértelmű, hogy nem az időszak ( a hozzájutás lehetősége ), hanem a 2002- ben kezdő új kormányra maradt a korábbi kormányzat MNB elnöke, aki gondoskodott a hitelek devizába hajszolásáról.

Az ismert, hogy a forint hitelekkel szemben ( azonos hitelek estén ) több évig hatalmas nyereséggel lehetett a devizahiteleseknek ez a konstrukció kedvezőbb. A gazdasági válság matti keresetkiesés, majd a devizaköltségének megugrása kialakította az adósok ellehetetlenítését. A 2010 utáni kormányzat aztán a rosszabbnál rosszabb megoldásokkal ezt még tetézte, így a másra mutogatása manapság sem legális.

Minden esetre megoldást csak a három résztvevő ( hiteles, hitelező, és az állam ) egyetemes hozzájárulása révén érhető el, mert mindhárman okozói a mai helyzetnek !
tudode
Másik videó a devizahitelek viszásságairól:
.
------ Dr Gyarmati Éva /10 évig bankjogász/ felszólalása
www.youtube.com/watch?v=YzAiuassBK8
.
Mi mentheti meg a DEVIZAHITEL KÁROSÚLTAKAT!!!
wpym
@Pegero: Senki nem tartott pisztolyt a búrádhoz, hogy egy baromi kockázatos hitelkonstrukciót igénybe vegyél, ergó csak saját magad okolhatod.
Sámannus
Eközben az MNB, mint egy házi BTúgy költi magára a bevételt. ha majd kiborul a bil Természetesen ők csak szarosak, nem felelősek!
wpym
@relatív: A banknak és az adósnak kell lemeccselni a történetet. A hitellel nem rendelkező adófizetőknek semmi köze sincs a hitelt felvevők egyéni hülyeségéhez! Aki nem tudja fizetni, megy a levesbe. Ennyi.
kereső
m.privatbankar.hu/cikk/111-kinos-tenyezo-a-devizahitelekkel-kapcsolatban-260735?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Az MNB hivatalosan eelismerte,hogy a devizahitelek forintositásával 136 milliárd nyereséget realizált.
papa.49
Volt egy gyülevész banda amelyik 2010 tavaszán a választások előtt azt mondta ,,megmentjük a devizahiteleseket,, hát sikerült nekik a SAJÁT HITELEIKET KIVÁLTANI, AMIKET A SOKADIK INGATLANRA VETTEK FEL, azok meg akik azt egy ingatlant amibe laktak elvesztették az árfolyam óriási emelkedése miatt !!!
2001. a Járai vezetése alatt vezették be a deviza alapú hitelt, a 2002 bukás után a Járai közreműködésével tartották magasan a forint kamatot ezért mindenki a devizahitel jóval alacsonyabb kamatai miatt azt vette fel!!!
A szoci kormányok hiába próbáltak tenni ellene nem sikerült semmi !!! Aztán jött a 2010 2/3 győzelme a fütyisznek a bunkó kupaklaja ,,görög válságot,, vizionált, majd a szargyártó, és a varga faszkalapmiska befejezték a beetetést !!! Eredmény pár hát alatt 100 Ft. emelkedett a CHF. árfolyama ezzel együtt a törlesztők is !!! A kontárok hangoztatták ,,megrendszabályozzuk a bankokat,, hát sikerült nekik nagyon ők 180 Ft. kifizették a hiteleiket, azok meg akik nem tudták ezt megtenni benne maradtak a szarban, a bankok,mindenért már a lift használatért is pénzt kértek !!! Most jön a végjáték, mert ebben az évben sokak elveszítik mindenüket, és a nyakukon marad egy, egy horribilis adósság, mert a tetvesek az elvett ingatlanokra még az ,,ELSÉTÁLÁSI JOGOT,, se hozták törvénybe !!!
tudode
Bocsánat, bocsánat!
.
Ha olyan rossz üzlet volt a DEVIZAHITEL FELVÉTELE, akkor miért volt szüksége a GAZDINAK felvenni abban a helyzetben, hogy a .. s z i v a r z s e b é b ő l .. fizette vissza, miután KÉPLETESEN megmentette, a gödörbe lökte azokat, akik .igénybevették az őkelme OTTHONTEREMTÉSI TÁMOGATÁSÁT is?
.
2011.09.17
-------Orbán már törlesztette ötmilliós frankhitelét
.
www.origo.hu/itthon/20110917-blikk-orban-viktor-vegtorlesztette-otmillios-svajcifrank-hitelet.html
.
((...) """ Ötmillió forintos svájci frankhitele volt Orbán Viktor miniszterelnöknek, de két hónappal ezelőtt visszafizette az egészet - derül ki a Blikk honlapján szombaton megjelent interjúból. A kormányfő a bulvárlapnak azt mondta, hogy "már tisztán áll az Úr előtt", mert végtörlesztette frankban felvett tartozását. "Körülbelül két hónappal ezelőtt én kiszálltam" - mondta, hozzátéve, hogy a hitel egy részét már korábban törlesztette, most pedig a maradékot is kifizette, svájci frankban."""
.
.
Akkora svihákok EZEK, mint a HIM-ALÁJA, azokkal együtt, akik ENNEK a JÓL, mit jól, BUSÁSAN robogó MAGÁNGAZDAGSÁGÁT elnézi, mintha nem TÖRTÉNNE SEMMI, aki POFÁTLANÚL előtérbe helyezi a HIVATÁSÁNÁL, v a vállalásánál NEMZETIESKEDÉSSEL a saját hasznát!!
Nessy
Már elnézést, tisztelt hívek! De akinek volt rá pénze, az "kiválthatta" kedvezményesen a hitelét. Aztán jött Matolcsi és magas átváltási áron forintosította a hiteleket. A bevételből, ami az MNB nyeresége lett, és elvesztette közpénz jellegét, alapitványokat csinált, a haveroknak és hozzátartozóiknak jól fizető állásokkal!
A fidesz meg legalább a saját törvényeit, és viselt dolgait ( Járay ténykedése) ne feledje, bár szeretné!
Még nem mindenki demens e kis hazában!
wpym
@Horizont: Nem kell tudnom, nem is fontos. Nekem volt annyi eszem (és nem én vagyok az egyetlen), hogy elkerüljem. Ez pusztán előrelátás, a hitelt felvevők részéről pedig felelőtlenség.
wpym
@Horizont: Onnan, hogy volt annyi eszem, hogy nagy ívben elkerüljem.
Az árfolyamkockázat miatt vastagon benne volt a bukta veszélye. Olyan volt ez, mint a szerencsejáték: önként részt vehetsz benne és bármikor veszíthetsz.
Ennyi erővel minden kaszinóban vesztest károsultnak kellene tekinteni és az adófizetők pénzén kisegíteni. Ilyen nincs!
kereső
@Nessy: és ne felejtsük,hogy ez a kiváltás 180 Ft-os árfolyamon történt.A tömeges forintositás meg 265-ön.Emlékszik még valaki mikor "szakadt" be a Ft? 2010 augusztusában-amikor is az első győzelmi mámorban szijjártótoporzék,meg vargafőkönyvelő pénzügyér görög csődöt vizionált Magyarországon.Na akkortól dőltek a deviza alapú hitelek.Ki is a hunyó drága Pegero elvtárs?
wpym
@Horizont: Lehet itt is és máshol is köpködni, mérgelődni, szidni a bankokat, a zsidókat, a kormányt, stb. A lényeg soha nem fog változni: a felvett hitelt ki kell fizetni vagy a bank ráteszi a kezét az ingatlanra.
kereső
@tudode: akkor ezek szerint több megtakaritása! volt 937 ezer forintnál.Vagy ezt is lölö fizette,mint a becsődölt kukorica konzerv üzletet?
Nessy
@kereső: Már a rendszerváltás elején is megszivatták a hiteleseket. Nem deviza hitel volt!!! Antal és kormánya egyik napról a másikra az addig 6 %-s kamatot 32%-ra emelte. Aki meghatározott időn belül tüdott egy magasabb törlesztőt vállalni, annak 18%.
Nekünk szerencsénk volt, mert már csak egy év volt hátra a 10 éves hitelből.
Könnyű kárhoztatni a hitelfelvevőket.
Mit gondol egyik másik fanyalgó fórumtárs, mi lesz pár év múlva a most CSOK mellé felvett sok milliós hitellel, amelynek a kamatai nőni fognak, ahogy az infláció is? Manapság egy állás bizonytalan, mint a kutya vacsorája. Elég egy hosszabb betegség, egy válás, és borul minden! 20 - 30 év hosszú idő! Sajnos nem minden szülő olyan ügyes, hogy 100 milliókat tudjon adni a csemetéjének, vagy már kiskorában vegyen neki villát, lakást.
kereső
@Nessy: Igen,bár engem nem érintett,de emlékszem erre a manőverre. Az otp-és csányi mekkorát kaszált akkor!-hiszen a rendszerváltáskor fennálló lakossági hitelek majd 100 %-a az otp-nél volt./A kereskedelmi bankok szinte csak megkezdték a működésüket -nem sokkal előtte lett kétszintű a bankrendszer /.
Nessy
@kereső: Ez egy érdekes dolog! Szidjuk a bankokat. Én is mit morogtam a kamatadó melletti eú járulék miatt. Meg is kérdeztem, hogy hol ápolják szegény beteg kamatot, viszek neki egy kis madártejet. ( Volt humora az ügyintézőnek, ismert.)
Aztán felvilágosított, hogy ezeket a költségeket ők levonják, és átutalják a költségvetésnek.
Jó, azért nem angyalok, mert az "át nem hárított" költségek is jó pár forintunkba kerül, nekünk ügyfeleknek.
tudode
@kereső:
.
Nem tom! Lehet, hogy az ELTOLCSI nyomott neki pár devcsit, v. a pár ezer froncsiból CSODÁLATOS HALSZAPORÍTÁSSAL oldotta meg!
kereső
@Nessy: ha megfigyelted,minden egyes banki tranzakciónál- a kivonaton látszik- fel van tüntetve a banki tranzanciós illeték összege,még akkor is,ha az csak néhány fillér.Na ,ezt hónap végén kifizeted.A bank meg fizeti a költségvetésbe,az át nem háritott összeget.A kamatadó ehó-ja egy igazi pofátlan sarc -volt.
papa.49
@Nessy: Nincs teljesen igazad az otp hitele 3.5 % volt, mi a felvett építkezési hitelre 1230 Ft. fizettünk, aztán jóval többet végül mér 12 ezret követelt az otp. nem tudtam fizetni, bíróságra tették, és érdekes módon a bíróság megállapította a szabálytalan számításokat, és kifizettük 2300 Ft. val az egészet ...
Viszont a fiamék 2006. vettek fel FORINT ALAPÚ HITELT, az otp. től és érdekes módon annak is nőtt a törlesztő részlete a duplájára 2010 után, vajon miért is ???
kereső
@tudode: ha csk úgy nem, mert hisz megmondta,hogy "sohasem voltam vagyonos"ember, pedig egy átlag magyarnak 8 milla,már egy vagyon LENNE!!!
Jozefina
Mi a túrót ugat a jelenlegi hatalom??? Most ők vannakabban a helyzetben, hogy megmentsék a devizahiteleseket!! De nem teszik, mert oda dobták a bankoknak cserébe a bankok megsarcolásáért!!!
Jozefina
Állítólag vannak bankok, akik elengedik akár 60 %-os kedvezménnyel a hiteleseket, de az MKB (mészáros bank ) információm szerint nem!!! Tetves egy banda!!!
relatív
@wpym: Egyet értek, csak van olyan eset, amikor minden körültekintés ellenére a hitelfelvevő - teljesen rajta kívül álló okból - olyan körülmény közé kerül, melyet nem képes saját körében megoldania, akkor ( latolgatva a körülményeit ) valamely állami támogatásra számíthat.

Ebben az egy esetben !

A most mások segítségét kérők pedig amikor a forinthitelesekkel szemben igen jól jártak, akkor a forinthiteleseknek nem akartak támogatást adni, a saját kedvező hitelkörülményből adódó plusz-jövedelemből, míg most másoktól követelik azt a maguk részére...gondoljuk csak meg !
Yoda69
FideSSeknel mar megint emlekezet kieses van. A deviza alapu hitelezest orbanek vezettek be, de a Gyurcsany kormany alatt futott fel.
Viszont orbanek dontottek be a forintot, amitol elszabadult a pokol. A Bajnai kormany 260as Euro arfolyammal data at a vezetese a gecinek. Mara mar 320 az Euro, ami tobb mint 20%os ertekvesztes
papa.49
@Yoda69: A frankról már nem is beszélve ...
Eriksson
@Yoda69: Kérlek, olvasd el figyelmesen az alábbi cikket: kifogasokvilaga.hu/mi-a-jo-a-gyenge-forint-vagy-az-eros/
Ezt a részt különösen a figyelmedbe ajánlom:

"Vegyünk egy vállalatot, ami be akar fektetni 1 milliárd eurót. Mikor jár jobban ez a külföldi vállalat, mikor jön hozzánk? Ha 230 az euró, vagy ha 315? Hát számoljuk ki:

Ha az erős árfolyam idején fektetné be nálunk, akkor kapna érte: 1 milliárd * 230 = 230 milliárd forintot.
Ha a gyenge forintnál fekteti be, akkor kap érte: 1 milliárd * 315 = 315 milliárd forintot.

Mikor fog több vállalat befektetni nálunk? Az árfolyamgyengítéssel azonnal több befektetőt vonzott be országunk, hiszen ebben az egy példában plusz 85 milliárd forintot tudott nálunk elkölteni. Ez nekünk jó, hiszen itt vásárol."

Nem a turistáknak kedvező árfolyamot kell nézni, mert az az ország gazdasági helyzetét nem erősíti.
Nessy
@Eriksson: Ezzel csak egy aprócska gond van! Mi is itt vásárolunk! Úgy mellékesen 27% ÁFA mellett, ami a legmagasabb az Unióban.
Miután minden termék és szolgáltatás nem kevés szállítási költséget tartalmaz, a magas üzemanyag ár itt is áremelkedést indukál.
zért egyet nem értek! Egyfelől állandóan a multikat, a külföldi vállalatokat szapulják, hogy kiviszi a nyereséget, másfelől ha valaki ide jön komoly adókedvezményt, állami támogatást kap.
Igaz, amit viszont "államosítottak" drágábban, rosszabbul szolgáltat, a profitból meg TAO , CÖF támogatás lesz, meg amiről még nem szól a fáma.
kereső
@Eriksson: mi a francért próbálsz meg terelni? Nem ez a téma-mármint a devizaárfolyam hatása a gazdaságra.Az a téma-hogy a fidesz ismét /és folyamatosan hazudik-persze ezt igy nem nagyon lehet kimondani,mondjuk inkább azt,hogy "nem bontja ki az igazság minden részletét".
Szóval mi a véleményed a deviza alapú hitelekről?
kereső
Azért irtam "deviza alapú" hitelekről,merthogy ezek a hitelek valójában nem deviza hitelek! Devizát a hitelt fölvevő nem is látott.
magyarbakancs
Kérdeznék valamit!
A forint alapú hitel 8-10% volt a deviza alapú meg 2% !
Te mint átlag magyar melyiket választottad.?
gondolom a kevesebbet.
És elne feled a nagy többsége azért választotta a deviza hitelt mert arra számított ,hogy bevezetik az Eurót.
Mikkor a szocik voltak hatalmon hetente interpellált Varga úr mikkor fogjuk bevezetni az Eurót?
Múlt héten Gulyás úr mondotta akkor veszettjükbe ha elérjük az unió átlagbére 80-90% át.
Na akkor várhatott az eurót olyan leszel mint a hegylakó
Eriksson
@Nessy: Mi itt belföldi vásárláskor nem érzékeljük az árfolyamváltozást. Az ÁFA meg egy egészen más kategória.
Nessy
@Eriksson: Miért ne érzékelnénk? Erősen import függőek vagyunk. Ergo, ha a behozott termék drágább, az meg fog jelenni az árban, ha nem ma, holnap.
Eriksson
@kereső: Te meg mi a francért szólsz bele? Nem is szóltam hozzád.
Yoda69 mai 02:31-as hsz-ára reagáltam.
Eriksson
@Nessy: Vagy holnap után. Minden terméknek meg van a maga kialkudott ára, s annak alapján kell fizetni az akkori, nem a pillanatnyi árfolyamon.
A devizahiteleknek éppen az a baja, hogy ezt a szokást nem vették figyelembe, így lettek átverve a hitelesek. A bankszektor megvette az igényelt frankmennyiséget, melyért az akkori árfolyamon fizetett, de később napi értéken adta tovább. A különbözet a bankok haszna volt.
kereső
@Eriksson: ó bocsánat!,hogy meg mertelek szólitani,és nem tetszett.Nem teszem többé,kivéve,ha nekem nem tetszik az amit művelsz.
Nessy
@Eriksson: Stimmel! Ebből a haszonból lettek az MNB alapítványai, majd később a kastélyok, műkincsek etc. Ergo mi vásároltuk, de nem mi élvezzük a hasznát!
Yoda69
@Eriksson: Azt gotten a fideSSnel gyulolni kell a multikat.
Eriksson
@Nessy: Valóban? Eddig az a szöveg ment, hogy minden ilyesmi az ellopott uniós támogatásból volt.
De nézzük csak: Ha 2001-ben indultak a devizahitelezések, akkor annak a haszna kié volt 2010-ig? Az MNB-jé? Vagy az államé? És mire költötték?
Nessy
@Eriksson: Mikor forintosítottak? Én arról beszéltem! Azóta viszont az MNB minden pénzt a sajátjaként kezel!
Ahogy elnézem, más körökben mozgunk, mást látunk magunk körül, ergo nincs értelme vitázni.
Eriksson
@Nessy: Szerintem se. Eddig sem akartam vitázni, csupán Yodának küldtem egy linket amely bizonyítja, hogy nem biztos, hogy rossz a gyengébb forint.
Ettől lettem mindjárt közellenség. Pedig sosem árt egy kicsit széjjelnézni, mielőtt hülyeségeket beszélünk.
Nessy
@Eriksson: Nem vagy "közellenség". Neked is más a nézőpontot, másnak megint más. Az éremnek is három oldala van.
lusta
Valamilyen általam ismeretlen okból mélyen hallgatnak Ócsáról. Miért is?
wpym
@Pegero: A kutyát nem érdekli, hogy mit díjazol, kicsi csillag. lol

Sötét vagyok??? lol

Én egy forint devizahitelt sem vettem fel (pedig többen ajánlották), mert úgy gondoltam, hogy szívás lehet belőle hosszú távon (elég az árfolyamkockázatra gondolni).
Ezek után én lennék a sötét? Inkább legyek szerinted sötét, mint nyögjek sokmilliós devizahitelt.
Nessy
@lusta: Akkor el kellene számolni az értelmetlenül elherdált milliárdokkal, amiből sok család valós lakhatási gondját lehetett volna megoldani a haverok közbeiktatása nélkül.
papa.49
@lusta: 80 könnyűszerkezetes ház, kandalló fűtés, gáz nincs a telepen csal víz van, a csatornáról se tudok, amit viszont tudok a legközelebbi bolt Ocsa szélén az első utcában van cirka 4 km járda nincs az út szélén botorkálhatsz a sóderes teherautók mellett, akármilyen idő van !!! A vasút állomás még 2 km, az orvosi rendelő, a gyógyszertár még 3 km !!!
A belekerülési összeg az utolsó hírek szerint 6.5 milliárd volt, lehet számolni mennyi esik egy házra !!!
m3mber
És ez lesz négy évig?
A béna fasz alkoholista Gyurcsány vitatkozik a béna fasz alkoholista Orbánnal?
Ezért ültetek be a parlamentbe?
Ezért esküdtetek fel az alkotmány ellenes alaptörvényre?

A keresztények (az igaziak, és nem ez a jelenlegi agymosott béna banda), inkább felzabáltatták magukat a vadállatoskal, de nem mondtak le a hitükről.
Mindvégig kitartottak!!!
Hol jössz te ehhez?
Az életed azért nem ér egy fabatkát sem, mert egy fabatkánál is kevesebbért eladtad a lelked.
Ha már eladod a lelked, legalább kérd meg az árát.

Sátán alkuképes.
MINDENT megadna a lelkedért, Csak rajtad múlik, hogy mit kérsz érte cserébe.
Egy kis kenyeret?
Vagy uralkodást az egész világon?
Ugye, hogy van különbség a két opció között?
Edmond Dantes
@Clavigo: Ne a kezüket,hanem a seggüket. Ma is izzadva nyög Pegero,de fingja sincs arról,hogy miért.Esetleg olvasson bele Horizont hozzászólásába.Persze,csak ha tud olvasni és érti is,hogy mit olvas.
advocat
Ki vezette be? Akkor az elsődleges felelősség az övé. A többi csak élt vele. De 2008 előtt senki nem gondolta, hogy a CHF felmegy 140-ről (akkor ennyiért adták a frankot, van róla "papírom" is) majd a duplájára.
TASzSz
Akárki akármit mond, a devizahitel nem más, mint egy modern kori államosítás! Persze nevezhetjük padlássöprögetésnek, tagosításnak is, a lényeg az, hogy nem fizikálisan verjük le a delikvens veséjét, hanem pszichésen tesszük tönkre az ártatlan honpolgárt, aki maximálisan bízik az ÁLLAMBAN. Mert ugye, mit is tehetne mást?!
A gond az hogy a pórul jártak gyermekei, unokái sorsát is predesztináljuk e módon, hisz generációkra előre tesszük tönkre a dinasztia jövőjét!
Ne felejtsünk el egy fontos dolgot! Ha az aranytojást tojó tyúknak (adófizető állampolgár) nem adok rendesen enni, akkor mit várok el tőle, továbbra is legyen jogkövető állampolgár???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.