Hét fa és egy villanyoszlop dőlt ki, esővizet is kellett szivattyúzni.

Letarolta a vihar Budapestet – fákat és villanyoszlopot döntött a szél
Fotó: MTI

Kidőlt fákhoz, villanyoszlophoz riasztották a tűzoltókat Budapesten a szombat délutáni órákban, a felhőszakadást kísérő erős szél főleg a IV., XIII., XVI. kerületben adott munkát – mondta el Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Tizenhét helyszínre vonultak ki a tűzoltók, köztük volt hét fakidőlés, egy épület alagsorából pedig a befolyt esővizet kellett kiszivattyúzni.

A katasztrófavédelem honlapja szerint Újpesten, a Berda József utcában kidőlt fa nehezíti a közlekedést, a Váci út IV. kerületi szakaszán villanyoszlop dőlt egy járműre, a XXI. kerületi Árpád utcában három autóra dőlt egy fa, a XVI. kerületi Baross utcában pedig egy félbetört fa rongált meg egy járművet.

A viharkárokat egy zivatarlánc okozta, az Időkép webkamerája megörökítette, ahogy átvonult a Prédikálószék fölött:

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ejnye-bejnye. Már megint ez a hangzatos félrevezető cím! Letarolta Budapestet. Hát kedves hülyéim, itt Budapest déli részén kellemes zivatarok voltak 6mm csapadékkal, nem intenzíven. Szél is alig volt. Tehát a cím helyesen: Letarolta a vihar Budapest egyes részeit.
papa.49
@simmering73: Ugyan mit nem akarnál a firkásztól még tudja, ismerje is a ,,jelzők,, mire vannak ??? Pedig a magyar nyelv bővelkedik jelzőkben, sőt lehet fokozásra is használni őket, de a nyelv ismerete olyan szoci csökevény nem érdekli őket ...
CsipkeRózsa
@simmering73: Lehet, hogy máshol nagyobb vihar volt, azért írta azt, hogy "oszlopott".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.