Magyarországot meg kell védeni az illegális migrációtól, ezért van szükség alkotmánymódosításra és a "Stop Soros" törvénycsomagra – hangoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Gulyás Gergely meglepőt nyilatkozott a "kerítésbontókról"

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter – Fotó: Kovács Attila/MTI

A politikus rámutatott arra, hogy az ENSZ és az Európai Unió álláspontja nagyon eltér a magyar kormányétól, és a bevándorlást támogató szervezetekhez áll közel. Gulyás Gergely szerint az illegális migrációról Európában nem lehet közös álláspontot kialakítani.

A magyar álláspont szerint a menekülteknek nincs joguk arra, hogy a világon bárhol válasszanak maguknak egy országot, csak arra, hogy az első biztonságos országban menedéket kapjanak arra az időre, amíg erre valóban szükségük van – mondta a miniszter.

Magyarország a jugoszláviai háborúk idején, az 1990-es években befogadott több tízezer valódi menekültet, és ezzel megmutatta, hogy első biztonságos országként védelmet nyújt a rászorultaknak – jegyezte meg Gulyás Gergely. Közlése szerint az illegális migráció szervezésének büntetendővé nyilvánítása az embercsempészeket fosztja meg eszközeiktől, és az illegális bevándorlást akadályozza.

Mégsem bontott volna kerítést a Jobbik?

Gulyás Gergely kifejtette, a Jobbikon kívüli ellenzékre április 8-án leadott szavazatok száma mutatja, milyen társadalmi támogatottsága van Magyarországon a bevándorlásbarát álláspontnak. Ez a kijelentés annak fényében érdekes, hogy a kampány egyik plakátján Vona Gábor még a kerítést átvágó politikusok között szerepelt.

Gulyás Gergely meglepőt nyilatkozott a "kerítésbontókról"

A kampányban még mást mondtak – Fotó: Kovács Tamás/MTI

A miniszter emlékeztetett: a kötelező betelepítési kvótáról rendezett 2016-os népszavazáson 3,4 millió ember mondott nemet a bevándorlásra.

A magyar választópolgárok döntenek arról, hogy kivel akarnak együtt élni és kivel nem – szögezte le.

Az ENSZ-nek vagy más nemzetközi szervezetnek ebbe nem kell beleszólniuk, véleményt nyilváníthatnak, de dönteni a demokratikusan megválasztott magyar Országgyűlés fog – mutatott rá a kormánypárti politikus.

Gulyás Gergely a szolidaritásra hivatkozó kritikák kapcsán kifejtette: e tekintetben a magyar kormányon nincs mit számon kérni. Éppen a szolidaritás egyik megnyilvánulása a déli határokra épített kerítés, hiszen ha valaki nem védi az EU külső határait, akkor a belső határokon lesznek ellenőrzések, ahogy ezt már ma is megteszi több tagállam, és így épp az unió egyik vívmánya, a szabad mozgás kerül veszélybe – közölte.

Európa külső határait kell védeni, az EU-nak a schengeni határok védelmét kell megkövetelnie, és annak az összegnek egy részét, amelyet Magyarország erre fordít, az EU-nak kell állnia – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

(via MTI)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kussolni fog mindenki. Nem lesz ám itt fake news-irogatás, majd azt Orbán mondja meg, mi a sajtószabadság, nem te. Ez ugyanolyan aljas, koszos és mocskos diktatúra lesz, mint a többi, a különbség abban áll, hogy a demokráciából a fasizmusba való békés átmenet útján jött létre, nem egy katonai puccs formájában. Az alkotmányos rendet puccsolták meg, és fenntartották a demokrácia hamis látszatát, felkínálva a félrefordulás, a szemet hunyás, asszisztálás és a kollaboráció lehetőségét, hogy úgy tehessen mindenki, mintha nem látná, mi történik. A vége ugyanaz. Ha a szűz nem védekezik, akkor az erőszak nem erőszak. A magyarok most játsszák el, hogy az ellenük elkövetett erőszakot erőszaknak nevezhessék. Ha önként elfogadják a diktatúrát, mire panaszkodnak? Felesleges a választáson búslakodni és azon rágódni, ez nem történhetett máshogy. Ez nem szabad választás. El kell felejteni a megélhetési parlamenti ellenzéket, ezeket az álpártokat, akik senkit nem képviselnek, csak magukat, és mindenkit becsapnak, hogy a pénzüket megkaphassák Orbántól. Nem számít, hogy ezek mit mondanak, mit csinálnak, Orbán kitartottjai, mindig is azok voltak 2010 óta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@m3mber: ezek akkor sem süllyednének el, ha olvasnák ezt a fórumot...
tessék ez is idevág: propeller.hu/itthon/3356124-kasler-lancdohanyos-amikor-ateista-imadkozik-varosi-kurir#v2180055

na ő számonkérné a Valhallába távozást is...! :(
verőce21
a "Stop Soros" törvénycsomag megújul, "csak" egyénekre bontja le a felelősséget, az egyének büntethetőségét szabályozza, nem szervezetekét.
Brüsszelben kiosztották a sallert, innentől csak feketepobeda.
Desischado
@papa.49: Akkor már ketten vagyunk. fideszes még nem segített senkin sem, ahhoz emberség szükségeltetik!
gulyás notórius hazudozó, gerinctelen csúszómászó, egyszóval tökéletes fideszes!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/10/06/gulyas-osszehasonlitja-a-szuletesek-szamat-az-alban-kecskepasztor-fogainak-szamaval/
Gulyás összehasonlítja a születések számát az albán kecskepásztor fogainak számával.
Miközben Orbán Viktor a metróban Rambósat játszik, Gulyás Gergely gondoskodik a népszaporulatról. Pedig azt hittem, Balog Zoltán és Kövér László valahogy már megoldották a kérdést, de ezek szerint nem így történt.
reseva
Ebben a történetben csak az sántít, hogy a magyar Országgyűlés nem demokratikusan választott, hanem az ő szabályaik szerint, azaz egy kisebbség ül a nagy többség nyakán.
terlasz
Nem tudom, létezik-e még olyan ország, ahol 1 emberre írnak törvényeket.
A magyarok többsége beveszi, hogy a közel 90 éves SGY világuralomra tör.
Lassan már támogatni kell (nem anyagilag), de övé a jövő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.