Ma van a pedagógusnap: hagyományosan ekkor köszöntik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. A köznevelésben mintegy 145 ezer tanító, tanár, óvodapedagógus, a felsőoktatásban csaknem 20 ezer oktató dolgozik.

Magyarországon 1952 júniusa óta köszöntik a pedagógusokat, akkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket.

Ma van a pedagógusnap, Isten éltesse őket!

Fotó: Balázs Attila/MTI

Pénteken a fővárosban tartott ünnepségen Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter és Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkáért járó Eötvös József- és Apáczai Csere János-díjat, a felsőoktatás területén végzett kiemelkedő munkáért járó Szent-Györgyi Albert-díjat, a kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért odaítélhető Brunszvik Teréz-díjat, valamint a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért adományozható Németh László-díjat nyújtott át.

Kásler Miklós ünnepi beszédében a pedagógusokat méltatva kiemelte: ők tanítványaik példaképei, akik életükkel, emberségükkel, ismereteikkel ápolják és gondozzák az ifjúság "világra csodálkozó elméjét", valamint építik identitásuk pilléreit, hogy biztos hátterük legyen, ha nehézségekbe ütköznek.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Kivéve az alsó szomszédnőt, aki ugyan tanulta a pedagógus szakmát, de erkölcsileg egy nulla...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@division: A pedagógia szó fogalma : "Egyrészt a nevelés elmélete, neveléstudomány, másrészt a nevelés gyakorlati megvalósulása jelölésére szolgál" A gyakorlati megvalósítói a pedagógusok. A pedagógus neveléssel és tanítással foglalkozó személy. Maga a szó a görög paidagogoszból származik, jelentése: gyermekvezető.
magyarbakancs
@wagabund: Szia!
Nem szerettem az iskolai tanáraimat de felnőttként mikkor tanultam 4 szakmát az más volt.Benőtt a fejem lágya.
Én sajnos diszgráfiás vagyok és nagyon sokat meg aláztak ez miatt a tanáraim
40 év távlatából is ha rágondolok inkább nem folytatom.
wagabund
@magyarbakancs: érthető..

azt mondod benőtt a fejed lágya...nos ez a lényeg.

Csak zárójelben,és suttogva jegyzem meg, ha újra kezdhetném, tanár akkor sem lennék. Szakmára tanítottam felnőtteket egy rövid ideig...az pont elég volt.

szia.
Shikari
A pedagógus is egy szakember. Lehet ezt is jól és rosszul csinálni. Nem érzek kényszert, hogy a meghatottságtól félájultan dicsőítsem őket. Teszik a dolgukat és kész. A hideg burkolókat sem kalapoljuk meg!
division
@Mirabilis: Lehet unatkoztak, ki tudja, Az én nejem sosem tüntetett, tisztában van vele hogy 500 ezres béremelés úgysem lesz:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.