Több szempontból már 2013-ban is az „Együtt” neve maga volt a megtévesztés. Amennyiben az MSZP-vel még csak-csak együtt szerepeltek, de még talán van, aki emlékszik Kónyára és mozgalmára. Annak ellenére a partszélre küldték, hogy valószínűleg egy sokkal reálisabb politikai irányvonalat képviselt azoknál, akik végül elhitették magukról: ők jelentik az ellenzék magját.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Nagyon sokban egyetértek a cikk írójával, de főképp ebben:
"Ahogy a mostani választások előtt az MSZP színeiben felbukkanó Botka szereplése is eredménnyel fogyasztotta el a legjelentősebb erőforrások egyikét. Az időt. Ahogy a 2014-es választások előtt is ebből volt a legkevesebb. Meg valóban együtt képviselhető programokból."
És amivel nem értek egyet:
"Amely kijelölés akkor is kijelölés marad, ha az „értelmiség”, illetve egy része a támogatásáról biztosítja. Az utóbbi azonban legfeljebb egy valamire volt jó. Arra, hogy a párt körül kialakult támogatói kör felüljön a saját retorikájának. Egyben be is zárva a pártot egy olyan ketrecbe, amiből láthatóan nem sikerült kitörni. Egy olyan ketrecbe, amin a felirat: „az elitista értelmiség mozgalma”."
Ebből kivétel Bajnai Gordon, aki egymaga nem "elit értelmiség"! Őt csak zászlajukra tűzték hozzá méltatlan emberszerűek!!!
Bajnai visszavonulása utáni helyzet bizonyította!
GeoCravker
@bencemacska: Bajnai bevállalta a szereplést. akár megvezették ehhez, akár nem. Valószínűleg megvezették, és a kivonulása a politikából ennek (is) köszönhető talán. Ugyanakkor Teddy, Heller, és még jó páran igenis bezárták egy olyan buborékba az Együtt-et, és az ellenzék egy jó részét, ami maga volt az önbecsapás. Szerintem.
bencemacska
@GeoCravker: ma, 22:17
Én valahogy nem tudom össze egyeztetni Bajnai felelős tevékenységét és Juhász Péter mindenhez értő, de semmit végig nem vivő stílusát!
Miért is hagyta ott Juhász az önkormányzati képviselőséget? Teljes emberre volt szükség a pártépítéshez? Eredmény?
Lényeg : nem tudom értékelni a mindenbe belekezdő, de semmit végig nem vivő embereket!!!
GeoCravker
@bencemacska: Egy percig sem emlegettem, hogy Juhász egy remek politikus...
Sőt! Szerintem egy elég pocsék politikus...
karma1
@GeoCravker: 00/36: Igen , Juhasz Peterbol kivalo oknyomozo riporter-ujsagiro lehetett volna, de ehhez nem kellett volna partot alakitania.

Mas. Teddyt szerintem ne keverd bele Juhasz beskatulyazasaba, mert o csak a hazigazdaja a szarszoi meetingeknek, nem az eroszakos programozoja, plane nem a resztvevok beskatulyazoja.
Juhasz Peter tudatosan vallalta a partalapitast, megnevezte magat vezetonek, talan volt egy co-elnok is - csak ugy -, de ahogy visszaemlekszem a part multjara, semmit es senki mast nem tudok felidezni, mint Juhasz Petert, es slussz - senki es semmi mast.
Sajnalom, hogy igy tortent, azt viszont mindennel jobban sajnalom, hogy a partja arra volt jo csupan, hogy meg egy megoszto resztvevo legyen a palettan a valasztasokon. Ezt nem nagyon tudom megbocsajtani: amilyen sokat tett a leleplezeseivel, annyit rontott az eselyeken a valasztasokon valo indulasaval.
GeoCravker
@karma1: Teddy maga nyilatkozta, hogy az ő ötlete volt a két bicikli. Juhász pocsékságához valóban semmi köze. De ahhoz igen, hogy egyfajta elitizmus, értelmiségi köd burkolta be az ellenzéket. Azt is fenntartva, hogy remekül felültek a saját, erre rímelő retorikájuknak. Már 2013-tól gyakorlatilag elfelejtették a falvakat, és a városi értelmiség mozgalmává váltak. A Heller által is jegyzett, Bajnait buksisimiző nyilatkozatok csak ráerősítettek arra hitre, hogy mindent nagyon jól csinálnak. Miközben nagyon nem jól csinálták.
bencemacska
@durbincs: ma, 02:58
Mit is akarsz kérdezni? És kitől?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.