Magyargyalázó falragaszok jelentek meg Nagyváradon – közölte szombaton az egyik közösségi portál Varadinum.ma nagyváradi híroldala.

A híroldalon bemutatott falragaszt a Bihar megyei törvényszék falán fényképezték le. A piros-sárga-kék alapú lapon az a szöveg áll, hogy

"Románok vagyunk, és megvédjük földünket, népünket és történelmünket".

Alatta egy piros-fehér-zöld folt fehér sávjában a Magyarország felirat szerepel, amit piros vonallal áthúztak, a lap alján pedig

egy nyomdafestéket nem tűrő magyargyalázó felszólítás szerepel.

Magyarokat gyaláztak Nagyváradon

Fotó: varadinum.ma

Borsi Balázs, a Varadinum.ma szerkesztője az MTI-nek elmondta, hasonló falragaszt láttak a nagyváradi vasútállomás aluljárójában is. Úgy vélte, az A5-ös méretű, öntapadós falragaszok már régebben kerülhettek a falakra.

Borsi Balázs szerint nem egyedi eset, hogy ilyen és ehhez hasonló üzenetek jelennek meg a nagyváradi utcákon. Jó jelnek tartotta azonban azt, hogy a falragaszt fényképen is bemutató hírükhöz román nyelvű kommentárok is érkeztek, és a hozzászólók többsége elítélte az efféle magyarellenes megnyilvánulásokat.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
nos ez a durva inszinuáció az ottani magyarokkal szemben, azonban ha olvassák az itteni magyarkodók dumáit igazságuk van! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
@teuton: Sajnálom !!! Sajnállak a hozzászólásod miatt !Lehet hogy igazán Te nem is Magyar vagy? Biztosan nem,mert akkor nem így gondolnád az egészet!Nem akarok vitatkozni,és nem kérnék választ sem:.Más a véleményünk! Szépen írom,mondom,és nem akarok gusztustalan leveleket sem kapni.!!
teuton
@gazdag dezső: Gusztustalan "velemenyeket" idaig csak a hozzad hasonlo gondolkodasuak irogatnak, nezz utana durbincs, shikari, es hasonlok stilusanI akkarjatok eldönteni, ki a magyar! (Egyebkent kisbetüvel irjak!) Se nem TE, se nem mas elvrasaid döntik el, hanem a JOG! Bar mostmar a 7. alkotmanymodositas törtenik a fidesz alatt (elötte 60 ev alatt nem volt ennyi, pedig a többseg mindig megvolt hozza!), nem eritek fel esszel, hogy a kulturalt es tagabb latokörü demokratak, az ellenzek, az EU es Europa NEM a magyarok, NEM Magyarorszag ellen vannak, hanem egy idiota, felelem- es gyülöletkeltö, szelsösegesen naciolaista, diktatorikus fidesz-kormany ellen!
Nessy
Akkor most elmesélem a mai esetemet.
Nappali kórház,gyógyfürdő, termál medence. Két idős férfi üdvözli egymást nagy boldogan és mesélnek egymásnak. Röviden a történetük.
Egyikük Kolozsvárról, másikuk Marosvásárhelyről "jött át" 5 éve, és jelentkeztek be rokonokhoz. Ennek köszönhetik ezt a kedvezményes orvosi ellátást is. van gyógyszer, amit itt iratnak fel, és váltanak ki, van amit otthon. Természetesen nem költöznének ide végleg, csak amikor gyógykezelésre járnak az asszonnyal. A gyerekek, unokák nagyon jól megvannak otthon. A gyerekek is kapnak a magyaroktól iskolakezdéskor támogatást, meg egyébként is szép lett az iskola, a Viktor kifizette a felújítást. Természetesen átjöttek szavazni, mert a Viktor nagyon rendes velük, harcol értük. És így tovább. Szépen beszéltek magyarul, érezhetően anyanyelvük.
A medence lassan kiürült körülöttük.
Ennyi volt. Ők még biztos beszélgettek tovább, én is inkább feladtam, nehogy megszólaljak!
Alapjában igazuk van. Ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el.
karma1
@Nessy: Ez egy rendkivul szomoru tortenet a magyarokra nezve...:o(((
Nessy
@karma1: Tudod mi bosszantott, hogy én éreztem magam kényelmetlenül.
Hiszen ott sok sztorit hallgat meg akarva, akaratlanul az ember , különösen, ha egyedül van, de ilyen megalázóan hülyének még nem éreztem magam!
karma1
@Nessy: Nem a Te szegyened,... Ilyen helyekre sohasem fog elkerulni a puhos, ha meg elkerulne, pont akkor nagyivben szarna le a szitut...

Mindenesetre egy cseppet sem sajnalom a nagyvaradi magyarokat:maguknak engedtek be az uszito puhost, egy kis Judas-penz elleneben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.