Az Európai Bizottság az intézményrendszer vizsgálata után az uniós támogatások egy részének megvonását, 10 százalék átalánykorrekciót javasol: 100-150 milliárd forint lehet a büntetés.

24.hu: százmilliárdra büntethetik a kormányt a közbeszerzési visszásságok miatt

Novemberben jártak Budapesten az Európai Bizottság auditorai, és mint akkor meg is írtuk, 1200 milliárd forint összértékű, közbeszerzést vizsgáltak meg nagyítóval a 2015 és 2017 közötti termésből. Úgy festett, nem vaktában választották a vizsgálni valót, akadt benne messziről bűzlő tanácsadói megbízás, a 34 kiválasztott projekt fele pedig olyan építési beruházás volt, amelynek a szerződéses ára rendre 20-70 százalékkal meghaladta a közbeszerzési felhívásban becsült értéket.

A napokban megérkezett az eredmény, és nem jobb az előzmények alapján vártnál az Európai Bizottság levele. A tavasszal az Elios-féle OLAF-jelentést publikáló 24.hu brüsszeli forrása szerint:

a teljes intézményrendszer közbeszerzési ellenőrzési rendszere hármas osztályzatot kapott a négyfokozatú skálán. Ez azt jelenti, hogy nagy hibákkal, éppen csak működik a rendszer.

Az Európai Bizottság az uniós támogatások egy részének megvonását, 10 százalék átalánykorrekciót javasol.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Horizont: Na még mit nem, majd kivetnek új adókat, hiszen az első törvény volt, ilyen esetben ezt teheti a kormány, az elkurmány !!!
nevemnick
A birkaság meg tapsol.
@papa.49: OV1G ma már beharangozta, hogy jön a gazdasági válság - Magyarországon - ezért a miniszt-erek, államtitykárok ne kérjenek tíz-húsz milliárdot a hobbyjukra. (mert kő a stadionokra).
Desischado
@Horizont: Hol élsz te drágám, a holdon-? Majd mi kifizetjük! Hogy rohadnának meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.