A képviselők ma interpellálhatják először a negyedik Orbán-kormány tagjait az Országgyűlésben.

Ma megkezdik a hetedik alaptörvény-módosítás vitáját a parlamentben

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint az egy órakor kezdődő ülésen a képviselők:

megemlékeznek a trianoni békediktátum aláírásának napjáról (1920. június 4.), amely 2010 óta a nemzeti összetartozás napja;

megemlékeznek a közelmúltban elhunyt, előbb a Magyar Igazság és Élet Pártjában (MIÉP), majd a Jobbikban és végül függetlenként politizáló Rozgonyi Ernő volt országgyűlési képviselőről;

két képviselő is leteszi esküjét: a Párbeszéd-frakcióban Kocsis-Cake Olivio váltja Karácsony Gergelyt, Zugló polgármesterét, míg a Lehet Más a Politika (LMP) frakciójába Hohn Krisztina ül be Gémesi György, az Új kezdet vezetője, gödöllői polgármester helyére.

A napirend utáni felszólalásokat követően Hadházy Ákos (LMP) is leteheti képviselői esküjét, miután az alakuló ülésen nem vett részt. A parlament kedden a hetedik alaptörvény-módosításról és a "Stop Soros" néven ismertté vált javaslatokról kezd vitát.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Isteni színjáték... a fidesz kormány előadásában amikor szavazásra bocsátanak valami szart.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Barnás árnyalatú ez a ,,gránit szilárdságú,, törvény, magyarul, úgy szar ahogy van !!!
Gauntlet
Vitája ???
2/3-al mindent átnyomnak mindent, amit akarnak !!! A Fidesz magával vitatkozik? Jó lenne !
Qqberci
Vita: "Kedves elvtársak, egyetértek az előttem szófosóval..."
namihami
Szinte látom magam előtt, ahogy a Kisbence, a Kósalulu és a többiek késhegyig menő vitába kezdenek. Külön fokozott érdeklődésre tarthat számot Rezsibuzi képviselőnk professzori és irodalmi szintű hozzászólása.
Csak nehogy verekedés legyen a végén. Komoly nézeteltérések várhatók.
Nessy
Vita? Igen, vagy naná!
Orbán emlékművét is egykoron ilyen "szilárd gránitból" kell felállítani!
Ez a többször módosított Alaptörvény már olyan értelmes lesz, hogy csak fideszesek érik fel ésszel!
Nessy
@namihami: Aztán majd Orbán lecsillapítja a vihart, megnyugtatja a más - más
állásponton lévő általad felsoroltakat, és meg mondja a tutit, meg a frankót!
Aztán Kövér bejelenti: szavazás most, nyomják meg az IGEN gombot! Utána a büfében állófogadás.
Egyhangúlag a törvény elfogadva! Apró informatikai hiba, minden gomb "igent" jelzett.
namihami
@Nessy: Csak reménykedhetünk benne, hogy ez a szavazatszámláló-rendszer nem fog néhány órára leállni.
Bár, nem tudom, hogy ez miért is jutott eszembe?
Pálinkás Pál
Ez a "gránit" szilárdságú tákolmány engem leginkább valami takonycsomóra emlékeztet!!!Meg az is aki bármilyen módon felesküszik rá!!
tudode
Megállítható lenne ez a bohóckodás, ha a SZAKMÁJÁRA adó összes JOG-ÁSZ nem adná nevét ehhez KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN .. t á k o l m á n y h o z, abban az esetben, ha nem a SAJÁT személyes érdekét helyeznék előtérbe:
.
www.google.hu/search?q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=Az+&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l2j69i61j69i59.4700j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
..
Ennyit erről a MÓDOSÍTGATÁSRÓL!
lampa laz
Isteni színjáték... a fidesz kormány előadásában amikor szavazásra bocsátanak valami szart.
Peller Anikó
@Shikari: Valószínűleg az áram vezetésével is őt fogják megbízni.
lampa laz
@Shikari: (11:26) az nagyon jó lesz, mert legalább kisül...
papa.49
@lampa laz: Van benne rendesen anyag )))))))))
Eladott Ország
Elméletileg azok ott a Parlamentben parlamenteset játszanak. Ez azt jelenti, hogy a képviselők (így hívjuk azokat a bárgyú barmokat, akikről szó van és akiknek a választók akaratát és az ország érdekét kellene szolgálniuk) megtárgyalják az eléjük terjesztett javaslatokat, aztán pedig lelkiismeretük szerint szavaznak. Ha nem is így van, legalább a rohadt látszatát meg szokták tartani annak, hogy nem egy túlterhelt pasas utasítgatja őket kedve szerint, hanem van szabad akaratuk, esetleg lelkiismeretük. Ha másért nem, legalább azért, hogy azok az emberek, akiknek a pénzéből ott meresztgetik a seggüket, valami illúzióba kapaszkodhassanak. Annak az illúziójába, hogy valamit számít az ő akaratuk is. Hát lófaszt – hoppácska -, drága honfitársaim! Senkinek az akarata nem számít. A véleménye sem. Egyedül a felcsúti sikertelen focista akarata számít. Konkrétan ő dönt mindenben és már annyira szétcsúszott, hogy ezt nem is próbálja titkolni. Önként és dalolva vette magára a piti kis diktátor szerepét. Elfér a többi mellett, szó se róla. A demokrata, liberális, felszabadító, bátor hazafi, akiből mostanra illiberális, konzervatív keresztény izé lett. Holott nem lett ő más, mint amilyen mindig is volt. Pontosan olyan parazita, mint harminc éve volt, csak most úgy gondolja, az a kifizetődő neki, ha konzervatív és keresztény. Mert ezt az egy utat látja arra, hogy nagyobb hatalomra tegyen szert uniós szinten.
papa.49
Kérdés meddig faragják még a tákolmányukat, már alapjaiban se emlékeztet az első verzióra !!!
Vannak országok ahol 200 éves törvények is vannak, itt az ,,alkotókkal,, van nagyon nagy baj,
tökhülyék hozzá, hogy törvényeket alkossanak !!!
Hari
Na most a hetedik alaptörvényt módosítják, vagy az alaptörvényt hetedszerre módosítják ??? Nagyon nem mindegy nedves kőre, vagy kedves nőre feküdni...
Hari
@Eladott Ország: Kedves Eladott Ország ! Néhány megállapításba szeretnék tisztelettel belekötni, úgymint:-ezek a Parlamentben gyakorlatilag, nem elméletileg játsszák a parlamenteset,-mivel megítélésem szerint a túlnyomó többségük megélhetési képviselő se lelkiismeretük, se önálló véleményük nincs, mert rögtön kapják a pártfegyelem okán a súlyos pénzbírságot {amit a világért sem kockáztatnának} -az illúziót sem így kergetik, inkább a zsíros, de felelősség nélküli pozíciókat, -a népakarat ?, ugyan az csak {kincstári} tv-t néző, meg rádió hallgatô Juliska néniknek való,-látszat, illúzió, azokra már rég nem adunk, azok kispolgári csökevények. Egyébként Magyarország jobban teljesít !!!
görbetükör
Vita?
Na ne tessenek már felvágni, azt nem is ismerik.
Néhány ocsmány kirohanás, libsizés, migránsozás - és megszavazza a többség amit a vezetője akar. A forgatókönyv ugyanaz, bármi is legyen a téma.
papa.49
Már csak azt nem értem minek ehhez az ellenzék ???
Tisztára olyan már mint a Kádár korban volt 98 % egyetértéssel megszavaztak bármit !!!
human
A gránitszilárdságú tákolmány. Még Horn Gyulában is volt annyi gerinc, mikor 2/3-a volt 3/4-esre módosított törvényeket, hogy az ellenzék is elfogadja. Horn a nemezt egységébe az ellenzéket is beleértette. Orbán egyszerűen semmibe veszi azokat akik nem rá szavaztak.
Desischado
@lampa laz: Nekem valahogy Dante interpretálásában jobban tetszik!

Kezdődik a szini évad.

@papa.49: A tákolmány ráadásul alkotmányellenes, ahogy az egész rendszer! Megpuccsolták a magyar államot, valójában még mindig a Magyar Köztársaság van érvényben, ezért ennek az államformának az alkotmánya a valódi. orbánék többszörösen is törvénytelen kormány, és ezért a rendelkezéseik, a törvényeik, és a tákolmány is törvénytelen!
lampa laz
@Desischado: Teljes mértékben egyetértek Veled.
Eladott Ország
@Hari: A 20. század végén alakult ki az a pártmodell, amit kartellpártnak neveznek, melyek létének alapja az állami finanszírozás. Ez elszakadás a társadalomtól, attól a rétegtől, amelynek érdekeit képviselik. Ez ellentéte annak, ahogyan a pártok kialakultak. Ennek következménye, hogy létrejönnek társadalom fölötti pártok, amelyek senkit nem képviselnek, de az állami finanszírozás miatt mégsem szűnnek meg. Nem lehet őket sem leváltani, sem mellőzni, sem legyőzni. Így jönnek létre olyan ellenzéki pártok, amelyek a társadalmi akarat útjában állnak. Mint Magyarországon. Nem képviselnek senkit, mégsem szűnnek meg. Az állami pártfinanszírozás életben tartja őket, egyben megakadályozza, hogy szervesen alulról felépülő pártok létrejöjjenek, s őket leváltsák. Muszáj rájuk szavazni, de ezek már csak saját érdekeiket képviselik, nem a rájuk szavazókét. Ezek a pártok annak lesznek a foglyai, akitől a pártfinanszírozást kapják. Az államot kisajátító párt nemcsak az állam, hanem az ellenzéki pártok fölött is abszolút hatalmat szerez, mert a létük az Orbán kezében levő állami pénztől függ. A döntéseiket a pénzügyi érdekeik határozzák meg, mert ha nem ezt teszik, akkor a létezésük alapja szűnik meg.
nezelodo
Nehéz napjuk lehet a fiúknak, miután megvitatták önmagukkal az alkotmány módosításának szükségességét, elkezdik belevésni az elhíresült gránitjukba! Mi lesz ha ki kell radírozni ifjú fideszes urak és hölgyek?
Jaj csak nehogy jobblétre szenderüljön a vezérünk nevelőapja a Soros Gyuri bácsi, mert leomlik illiberália egyetlen tartópillére, és oda lesz a háború, ami életben tartja Orbánt.
advocat
Ennyit a betonkeménységű Alaptörvényről. Lágyabb, mint a koldusszar!
kereső
De hát ez az egész csak a gyülekezési jog!!!korlátozásáról szól,amit becsomagoltak nemzeti szuverenitás-és függetlenség maszlagba.Ki a franc veszélyezteti Magyarország szuverenitást?
Szerintem orbán=fidesz mert hatalomvágyában putyin lábtörlőjévé tesz bennünket.
Szóval gyülekezési jog korlátozása!!,akkor ki ellen is születeik a gránitszilárdságú hetedik módositása? mert a migráncs csak hadova.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.