A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kezelt bevételek 13 401 milliárd forintot tettek ki tavaly, ez 608,6 milliárd forinttal, 4,8 százalékkal haladta meg az előző évit – írja a Világgazdaság.

Brutálisan sokat adóztunk tavaly – 600 milliárddal többet, mint egy évvel korábban

Személyi jövedelemadóból 2024 milliárd forintot fizettünk be tavaly, 213 milliárddal meghaladva a 2016-os mértéket, ebben a béremelkedésnek nagy szerepe volt.

Az általános forgalmi adóból – az import és a dohánytermékek áfájával együtt – 6145 milliárd forint jött be, a bővülés 10,6 százalékos volt.

A társasági adóbevétel 624,9 milliárd forintot tett ki, ez 58,2 milliárd forinttal kevesebb az előző évinél, ami nem meglepő, hiszen időközben leszállították a tao kulcsát 9 százalékra.

A jövedéki termékek után befolyt 1022 milliárd forintos 2017. évi bevétel 1 százalékkal magasabb a 2016-osnál.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az élőmunka Magyarországon rommá van adóztatva, az ÁFA brutálisan magas – és ezt az adózott bérünkből fizetjük pluszban, minden vásárláskor. Az országban nem növekszik, hanem szűkül a középréteg, márpedig ez a réteg lenne az, amelyik étterembe, cukrászdába jár, meg tudja fizetni a szolgáltatásokat, így a vállalkozó képes fejleszteni a béreket, a jobban megfizetett munkavállaló pedig szintén el tud menni étterembe, nyaralni, színházba, tud vásárolni (az alapvető szükségleteken túl), így segítve a gazdaságot. Mindez nem történik meg, mert az uniós forrásokat szétlopják, a piacokat elfoglalta néhány oligarcha és stróman, a vállalkozók egy része adót csal, más része tönkremegy. Ezért nem mindegy, hogy aznap milyen támogatást nyert Mészáros Lőrinc, milyen kastélyt vásárolt Tiborcz István, vagy mit vásárolgatott Matolcsy György.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Shikari: tegnap 7:51 Jó, tegyük hozzá. Amerikában is az a jellemző az amerikai állampolgároknál, hogy bejelentett, teljes munkaidős emberek tisztességes adó és járulékfizetés mellett halnak sorban bele pl. a torokfájásukba vagy nem megy ki a mentő értük, ha életveszélyes helyzetben vannak mert sem pénzük, sem biztosításuk nincsen és szociális alapon sem jár nekik semmilyen ellátás. Ne etessél kérlek régi elvtársi pártállami agitációs propaganda szöveggel. Már ez akkor sem jött be.
emerencia
@Shikari: Amerikáról nem álmodozom, ők köszönik megvannak. Itt és most, a saját hazámban szeretnék megélni civilizált ember módjára.
Grafix69
@Shikari: Nem zavar már semmi , nem ott élek . Viszont ha így megy és egyre erősebb a gyanúm ,hogy fasiszta ország lesz , szóval a tiétek az ország és a nép , nekem már nem kell .
Grafix69
@Shikari: Lehet, ezt nem gondolom , de a totális önkény azért jellemzi már Magyarországot, persze ez később még erősebben lesz érezhető.
CsipkeRózsa
Vigasztalódjatok, idén még többet adózunk, mint tavaly.
Grafix69
@Shikari: Abban igazad van ,hogy megszavazták a rendszert , azért én szkeptikus vagyok a dolog miatt , én azt mondom nem lesz jó vége , nagyon nem törődnek a szegényekkel a középréteget is leamortizálták és kiskirályokat készítettek közpénzből . A diktatúrát aki nem érzi az pont az a réteg akiknek már semmijük sincs , sajnos a saját értelmi képességeik csapdájába estek bele. A gondolkodók vagy nevezzük értelmiségnek , egy része haszonélvezője a rendszernek az önálló véleménnyel rendelkezők vagy akik a kormány politikáját kritizálják , bírálják már kevésbé fogadják el a felülről való egyszemélyes irányítást. Azért azt sem kell elfelejteni , hogy 2,5 millió ember nem 9,7 millió.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.